GC-code vs. GC-ID

Wat is de GC-code?

Iedere geocache die aangemaakt wordt krijgt een nummer. Dit nummer begint steeds met GC gevolgd door 4 of 5 letters en/of cijfers: vandaar ook de naam GC-code.

Wat is de GC-ID?

De GC-ID is een decimaal nummer dat iedere geocache krijgt.

Wat is het verschil tussen een GC-code en een GC-ID?

De GC-code en GC-ID hebben een connectie met elkaar, want de GC-code en de GC-ID zijn hetzelfde cijfer alleen op een andere manier voorgesteld via een andere getallenstelsel. De GC-code kan omgezet worden naar GC-ID en andersom. In sommige gevallen moet er wel een waarde toegevoegd/afgetrokken worden.

Iedere geocache is genummerd en dat op 2 manieren. Zo heeft iedere geocache een GC-code en een GC-ID. Soms heb je deze wel eens nodig voor een

GC-code

De GC-code van een geocache is het makkelijkst te vinden, want deze staat op de pagina van iedere geocache zelf. Ga naar de geocachepagina en kijk rechtsbovenaan de pagina (zie afbeelding hieronder). De GC-code start altijd met de letters GC. Als je vandaag een nieuwe geocache maakt, bestaat de GC-code naast de letters GC steeds uit 5 letters of cijfers.

Hier zie je GC40

GC-ID

De ID vinden van een geocache is een klein beetje moeilijker. Ga in jouw browser naar de geocachepagina van de geocache waarvan je de GC-ID te weten wil komen. Als je nu met jouw muis over de knop ‘Log een nieuw bezoek’ hovert, zie je in jouw browser onderaan een URL verschijnen waarin je de ID kan terugvinden. Er staat ID=…, op de plaats van de puntjes staat een decimaal getal. Let op: niet bij iedere browser verschijnt er een URL.

Gebruik een tool om GC-code om te zetten naar GC-ID

Is het toch te moeilijk om de GC-ID te vinden, maar heb je wel een GC-code? Dan kan je ook gebruik maken van deze tool om de GC-ID te pakken te krijgen. Vul de volledige GC-code (met GC vooraan erbij!) in en deze berekent automatisch jouw GC-ID.

Ga op zoek naar de Geocaching ID van een user

Wist je dat iedere gebruiker van Geocaching ook een ID heeft? Ook deze kan je bekijken door naar de profielpagina van deze gebruiker te gaan en met jouw muis over ‘Forumberichten bekijken’ te hoveren. Er zal in jouw browser onderaan een URL verschijnen waarin het ID van deze user staat (vlak na /profile/)