Kaart Geocaching

Om de geocaches in jouw buurt te bekijken, maak je best gebruik van de geocache kaart. Op deze geocaching kaart zal je de verschillende soorten geocaches terug zien waarnaar jij op zoek kan gaan. Wanneer je reeds één of meerdere geocaches gevonden hebt, dan zal het symbool van de geocache veranderen in een smiley op de geocache kaart. De uitdrukking ‘een smiley op de geocaching kaart getoverd’ zal je bij deze niet meer vreemd in de oren klinken.

Geocaching kaart

De kaart voor geocaching kan je terugvinden op de Geocaching website waar je snel vertrouwd mee zal raken. Daarnaast kan je als je een geocaching Premium member bent ook jouw eigen kaarten met geocaches maken, door te filteren op basis van de geocache types. Andere voordelen als Premium member zijn dat je jouw geocachekaart ook in ‘satelliet’ modus kan zetten en dat je Pocket Queries kan inladen. Op deze manier kan je soms beter inschatten waar de geocaches precies verstopt zijn op de geocaching map.

Verschillende symbolen op de Geocaching kaart

Op een geocaching kaart zie je verschillende symbolen. Dit zijn de meest voorkomende: groende bolletjes zijn de traditionele geocaches, oranje = multi caches, blauwe = puzzelcaches en events zijn rode bolletjes. Wanneer je een cache gevonden en gelogd hebt veranderen deze in een smiley.

Jouw eigen caches worden aangeduid in een groen bol met een ster. Wanneer je de opgeloste coördinaten van een puzzelcache ingegeven hebt, gaat er op jouw Geocaching kaart een puzzelstukje staan.

Om de gegevens van een geocache naar keuze te laten verschijnen, klik je simpelweg op de geocahing kaart op het symbooltje van de geocache die jij wil zoeken. Dan verschijnt de naam van de geocache, en wanneer je daar op doorklikt, zal de listing van de cache verschijnen. Geocaching is een coördinaten spel waarbij je dus op locatie zal zoeken met gps coördinaten. Deze geo coördinaten zal je bij iedere geocache in de listing terugvinden, zodat je deze snel kan inladen op je wandel gps en kan gaan zoeken op deze gps coördinaten.