Geocaching GeoTours

In augustus 2016 kwam Geocaching.com met hun nieuw concept GeoTours. De bedoeling van een GeoTour is dat je op unieke bestemmingen terecht komt. Een GeoTour is een rondleiding die je naar nieuwe locaties zal leiden waar je leuke geocaches kan vinden.

GeoTours voor de geocachers

geotours
Wanneer je op de geocaching website naar de GeoTours pagina gaat dan kan je alle GeoTours bekijken in de wereld. Dus ben je van plan op reis te gaan, bekijk dan zeker eens of er geen GeoTours geplaatst is. In België is de eerste Geocaching GeoTours geplaatst in Knokke Heist, een rondje van 35 kilometer waar 25 geocaches verstopt liggen. De afbeeldingen op deze pagina bevatten spoilers van 1 van de geocaches uit de Geotour van Knokke.

Het leuke aan een GeoTours is dat je een paspoort kan ophalen (vaak in de toeristische dienst), waar je codes uit de caches van de Geocaching Geotour kan noteren. Van zodra je alle codes hebt verzameld in je paspoort, kan je jouw paspoort gaan inruilen voor een leuk aandenken.

GeoTours KnokkeGeoTours voor de toerismesector

Geocaching GeoTours zijn eigenlijk ontworpen voor bedrijven in de reis- of toerismesector een duwtje in de rug te geven en om zo meer mensen naar hun locatie te lokken. Bedoeling is dat lokale ondernemingen  in de toerismesector of de dienst toerisme van een stad of gemeente hun ervaring van hun locatie zullen gebruiken en hier een Geocaching GeoTour maken. Geocache hunters die interesse hebben kunnen naar je gepersonaliseerde GeoTour komen en zo kan ook de toerismesector hier een graantje van meepikken.

De maker van een GeoTour kan de gGeotours Knokke opgelostebruiker meenemen naar historische plaatsjes, leuke parkjes, opvallende gebouwen of langs een mooie wandeling. Op deze manier zullen geocache hunters en wandelliefhebbers op pad gaan in jouw GeoTour. Daarnaast kan je ook een paspoort maken voor je GeoTour zodat cachers kunnen bekijken wat er nog te wachten staat en achteraf een leuk aandenken kunnen geven.

Laten we hopen dat er in de toekomst veel leuke Geocaching GeoTours zullen komen!