Favorietpunten: 5 caches met de meeste punten

Via een (online) log kan je aangeven hoe je ervaring was met de geocache die je net gevonden hebt, al dan niet rekening houdend met de logging etiquette. Om de geocaches die je echt super vond aan te duiden en te belonen, kan je Geocaching Favorieten punten geven. Deze functie, die enkel voor Premium members beschikbaar is, zorgt ervoor dat je een punt kan geven aan een originele cache of puzzel, een interessante locatie of een leuke verstopplek. Geocaching Favorite points zijn enkel beschikbaar voor geocaches en niet voor Geocaching events aangezien het doel van deze punten is om andere geocachers aan te geven dat je een goede Geocaching ervaring had met een bepaalde geocache.

💚 Geocaching favorietpunten verdienen en uitdelen

Om een favorietenpunt te kunnen uitdelen, moet je deze eerst verdienen. Als premium member krijg je automatisch 1 favorietpunt. Telkens je 10 geocaches gevonden en gelogd hebt, verdien je een nieuw punt dat je kan uitdelen.

Om een bepaalde geocache een favorieten punt toe te kennen, moet je deze cache als gevonden loggen. Samen met jouw log kan je een favorietenpunt geven door het hartje te selecteren (dit kan ook in de geocaching app). Achteraf kan je een geocache ook een favorietenpunt gunnen door naar de cachepagina te gaan en op de dropdown te klikken bij de favorietenpunten van een geocache. Als je deze cache gelogd hebt, kan je hier dan een favorietpunt toekennen door op Favoriet toevoegen te klikken.

Geocaching Favorieten punten

💚 Jouw favoriete geocaches

Het handige aan deze Geocaching Favorietpunten is dat je zo ook eenvoudig jouw favoriete geocaches kan bekijken in een lijst die je hier terug kan vinden. Geocaching.com maakt automatisch een geocaching lijst van geocaches waaraan jij een favorietpunt hebt gegeven.

Favorietenpunten die je gegeven hebt aan gearchiveerde geocaches blijven bewaard. Je kan echter wel zelf beslissen om dat punt te verwijderen zodat je deze aan een andere geocache kan geven.

💚 Verdienen jouw geocaches favorietpunten?

Eenmaal jouw geocache gepubliceerd is, kunnen jouw geocaches ook favorietpunten verdienen. Een favorietpunt kan je om verschillende redenen verdienen, ontdek hier 7 redenen waarom er vaak een favorietpunt wordt uitgedeeld aan een geocache.

Benieuwd naar hoeveel favorietpunten jij reeds in totaal verzameld hebt? Sinds 2020 kan je dit getal terugvinden op jouw profielpagina.

💚 Geocaches met de meeste Favorietpunten (gecumuleerd)

Hieronder vind je de top 5 actieve geocaches die het meeste aantal geocaching favorietpunten gekregen hebben in België en Nederland.

BELGIËNEDERLAND
Geocache# Favorieten puntenGeocache# Favorieten punten
Geocache6.773van “Kluis tot Kookhuis”5.932
RV 5.08 : Brugge5.976First Dutch2.570
Het verloren Kabouterdorp FINAL3.348Koning Willem-Alexander2.243
❓.Solterheide Baatsbeekvallei Bonus2.316Airport Nijmegen #52.027
BB5: Bonus Zwinreeks2.066Klimmen met hoogtevrees! 1.838

💚 Geocaches met de meeste Favorietpunten (in %)

In bovenstaande lijst worden de favorietpunten bij elkaar geteld, dat is leuk om te weten en over een lange periode kunnen dat heel veel favorietpunten worden. Daarnaast kan het ook interessant zijn om te bekijken naar het percentage favorietpunten. In dat geval wordt getoond welk percentage van de Geocaching Premium leden een geocache een favorietpunt gegeven heeft. Het % favorietpunten kan je terugvinden op de geocache pagina zelf. Daar kan je op het pijltje/driehoekje naast aantal favorieten klikken en daar kan je het % favorieten terugvinden.

Hier zie je een voorbeeld waar je het % favorietpunten kan bekijken op de geocache pagina.

Het is goed om weten en leuk dat het vermeld wordt bij geocaches. Het nadeel is dat je op geocaching.com niet kan filteren op deze percentages. Gelukkig kan je dat wel op Project-GC, let op: een cache moet minimaal 10 favorietpunten hebben om vermeld te worden. Op Project-GC kan je ook de Wilson score terugvinden: deze vormt ook een lijst die onder andere rekening houdt met favorietpunten om geocaches te sorteren.

7 gedachten over “Favorietpunten: 5 caches met de meeste punten”

 1. Leuk die favopunten. Wij geven ze ook graag weg en ontvangen ze natuurlijk ook graag.
  Wat ik wel een minpunt vind is dat er de laatste tijd veel favopunten teruggepakt worden.
  Nu is het net alsof je een kadootje krijgt maar het later weer terug moet geven terwijl je je best hebt gedaan om leuke cachen te maken ipv kokertje achter een boom.
  Als er dan in een paar weken tijd 20 Favo’s teruggepakt worden dan vind ik dat toch wel heel jammer.
  Nu kijk ik maar niet meer of we ze nog krijgen.
  Misschien kunnen jullie het een keer op jullie pagina zetten dat het niet de bedoeling is en niet leuk voor de CO die zijn best doet.

  Beantwoorden
 2. Ik vindt al CO de favo-punten toch wel een punt van waardering voor het feit dat je toch net even wat meer denkwerk, tijd e/o kosten hebt gemaakt om deze hobby voor iedereen net een beetje leuker te maken (alleen toch jammer dat dit een premium-item is). In deze coronatijd kan iedereen wel een extra glimlach gebruiken, dus waarom niet net even wat anders dan een gewoon kokertje-achter-een-boom (en hoe goeie keus een vogelhuisje ook is, een vogelhuisje met bewoner geeft net die extra glimlach… al is het maar een fototje).

  Beantwoorden
 3. Als co zijn favo-punten één van de rederen om meer werk en energie in het maken en onderhouden van de caches te steken.
  Jammer dat de aangeboden lijst niet actueler is. 50% is een eind verwijderd van 100%. Dan zijn er véél caches die erbij horen. Ook zou er moeten rekening gehouden worden dat die percentages pas (een beetje) relevant worden vanaf een aantal founds (150 min.?). Vaker zie je in het begin 100% favo’s totdat er ééntje overslaat.

  Beantwoorden
 4. Hoe kan ik zien hoeveel favoriet punten ik heb om weg te geven? Ik heb deze functie eigenlijk nog nooit gebruikt, maar ik weet ook niet hoeveel ik er heb.

  Beantwoorden
  • Als je een geocache wil loggen als ‘gevonden’ op de website van geocaching.com (niet in de app!). Dan verschijnt er automatisch de mogelijkheid om een Favorietpunt te geven. Daarnaast staat tussen haakjes hoeveel favorietpunt je nog kan uitdelen.
   Let op: favorietpunten kunnen enkel uitgedeeld worden door geocaching Premium leden.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.