Favorietpunten: 5 caches met de meeste punten

Via een (online) log kan je aangeven hoe je ervaring was met de geocache die je net gevonden hebt, al dan niet rekening houdend met de logging etiquette. Om de geocaches die je echt super vond aan te duiden en te belonen, kan je Geocaching Favorieten punten geven. Deze functie, die enkel voor Premium members beschikbaar is, zorgt ervoor dat je een punt kan geven aan een originele cache of puzzel, een interessante locatie of een leuke verstopplek. Geocaching Favorite points zijn enkel beschikbaar voor geocaches en niet voor Geocaching events aangezien het doel van deze punten is om andere geocachers aan te geven dat je een goede Geocaching ervaring had met een bepaalde geocache.

💚 Geocaching favorietpunten verdienen en uitdelen

Om een favorietenpunt te kunnen uitdelen, moet je deze eerst verdienen. Als premium member krijg je er automatisch 1. Telkens je 10 geocaches gevonden en gelogd hebt, verdien je een nieuw punt dat je kan uitdelen.

Om een bepaalde geocache een favorieten punt toe te kennen, moet je deze cache als gevonden loggen. Samen met jouw log kan je een favorietenpunt geven door het hartje te selecteren. Achteraf kan je een geocache ook een favorietenpunt gunnen door naar de cachepagina te gaan en op de dropdown te klikken bij de favorietenpunten van een geocache. Als je deze cache gelogd hebt, kan je hier dan een favorietenpunt toekennen door op ‘Add Favorite’ te klikken.

Geocaching Favorieten punten

💚 Jouw favoriete geocaches

Het handige aan deze Geocaching Favorietpunten is dat je zo ook eenvoudig jouw favoriete geocaches kan bekijken in een lijst die je hier terug kan vinden.

Favorietenpunten die je gegeven hebt aan gearchiveerde geocaches blijven bewaard. Je kan echter wel zelf beslissen om dat punt te verwijderen zodat je deze aan een andere geocache kan geven.

💚 Verdienen jouw geocaches favorietpunten?

Eenmaal jouw geocache gepubliceerd is, kunnen jouw geocaches ook favorietpunten verdienen. Een favorietpunt kan je om verschillende redenen verdienen, ontdek hier 7 redenen waarom er vaak een favorietpunt wordt uitgedeeld aan een geocache.

Benieuwd naar hoeveel favorietpunten jij reeds in totaal verzameld hebt? Sinds 2020 kan je dit getal terugvinden op jouw profielpagina.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Favorietpunten-op-profiel.png

💚 Geocaches met de meeste Favorietpunten (gecumuleerd)

Hieronder vind je alle geocaches die het meeste aantal Geocaching Favorietenpunten gekregen hebben in België en Nederland.

BELGIËNEDERLAND
Geocache# Favorieten puntenGeocache# Favorieten punten
Geocache5252van “Kluis tot Kookhuis”4701
RV 5.08 : Brugge4368Kermis #9 – Bonus2410
VK 16 Het verloren Kabouterdorp FINAL2612Koning Willem-Alexander1891
❓.Solterheide Baatsbeekvallei Bonus1915First Dutch1850
100# FTS Flight Through Space1878Kermis #2 – Crazy Animals1848

💚 Geocaches met de meeste Favorietpunten (in %)

In tegenstelling tot de vorige lijst van favoriete caches, is deze gebaseerd op hoeveel procent van de Geocaching Premium leden ervoor hebben gekozen om de cache een favoriet punt te geven. Er zijn ten minste 10 favoriete punten nodig om vermeld te worden. Deze lijst kan je bekijken op Project-GC.

BELGIËNEDERLAND
Geocache% Favorieten puntenGeocache% Favorieten punten
Heerlijke Heulebeek100%Draaien maar…. (TB Hotel)100%
Where??100%Signal-doet-Seinen100%
??? 7500 ???100%PLAAGGEEST100%
[ATB2020] – #60 BONUS 3 Andrà tutto bene100%Kwik, Kwek & Kwak 3.0: Voelen – Horen – Kijken!100%
Il était une foi(s)…..100%ode aan de Postkoets100%

5 gedachten over “Favorietpunten: 5 caches met de meeste punten”

 1. Leuk die favopunten. Wij geven ze ook graag weg en ontvangen ze natuurlijk ook graag.
  Wat ik wel een minpunt vind is dat er de laatste tijd veel favopunten teruggepakt worden.
  Nu is het net alsof je een kadootje krijgt maar het later weer terug moet geven terwijl je je best hebt gedaan om leuke cachen te maken ipv kokertje achter een boom.
  Als er dan in een paar weken tijd 20 Favo’s teruggepakt worden dan vind ik dat toch wel heel jammer.
  Nu kijk ik maar niet meer of we ze nog krijgen.
  Misschien kunnen jullie het een keer op jullie pagina zetten dat het niet de bedoeling is en niet leuk voor de CO die zijn best doet.

  Beantwoorden
 2. Ik vindt al CO de favo-punten toch wel een punt van waardering voor het feit dat je toch net even wat meer denkwerk, tijd e/o kosten hebt gemaakt om deze hobby voor iedereen net een beetje leuker te maken (alleen toch jammer dat dit een premium-item is). In deze coronatijd kan iedereen wel een extra glimlach gebruiken, dus waarom niet net even wat anders dan een gewoon kokertje-achter-een-boom (en hoe goeie keus een vogelhuisje ook is, een vogelhuisje met bewoner geeft net die extra glimlach… al is het maar een fototje).

  Beantwoorden
 3. Als co zijn favo-punten één van de rederen om meer werk en energie in het maken en onderhouden van de caches te steken.
  Jammer dat de aangeboden lijst niet actueler is. 50% is een eind verwijderd van 100%. Dan zijn er véél caches die erbij horen. Ook zou er moeten rekening gehouden worden dat die percentages pas (een beetje) relevant worden vanaf een aantal founds (150 min.?). Vaker zie je in het begin 100% favo’s totdat er ééntje overslaat.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.