Van Kluis tot Kookhuis: geocache met meeste favorietpunten van Nederland

Vele onder jullie kennen de geocache van Kluis tot Kookhuis ondertussen wel. Ofwel ken je deze omdat deze helemaal bovenaan het lijstje staat van geocaches in Nederland met meeste favorietpunten, ofwel heb je al eens een foto van deze geocache gezien.

Enkele gegevens over van “Kluis tot Kookhuis”:

  • GC-code: GC2JV5X
  • Plaats: Maastricht, Limburg
  • Coördinaten: N 50° 51.091 E 005° 41.410
  • Publicatiedatum: 28 november 2010
  • Formaat: anders
  • D/T rating: 3/1
  • CO: Rebel & the Bandits

Je hebt misschien al veel gezien van deze geocache die zich echt wel leent om een foto van te nemen, toch is het meer dan de moeite om deze geocache te komen bezoeken. Ontdek alles over van Kluis tot Kookhuis

Van Kluis tot Kookhuis: de naam heeft hij alvast niet gestolen

Als je naar de gekregen coördinaten gaat, dan ben je er nog niet. Sterker nog: de cache is niet 24/24 bereikbaar, op maandag kan je deze helemaal niet bereiken. Dat komt omdat de cache in een pand ligt waar momenteel een kookwinkel te vinden is. Deze winkel is niet altijd open, controleer daarom zeker even de uren wanneer de winkel open is. Anders zal je voor gesloten deuren staan.

Het pand zelf heeft al een hele historie achter de rug: er was al eens een slagerij, een café-restaurant en zelfs een bank. En doordat het ooit een bank was, gaat jouw GPS niet helpen om de cache te vinden. De muren zijn zo dik van beton en staal dat de signalen niet goe opgevangen kunnen worden. Het leuke is wel dat je jou naar de voormalige kluis moet begeven om de cache te vinden en dat in de kookwinkel. En dat mag je letterlijk nemen: ook in de kluis staan er spullen te koop. Deze cache heeft zijn naam echt niet gestolen.

Bij het zoeken in deze kluis krijg je niet alleen een leuke geocache-ervaring, je kan ook nog eens rustig snuisteren in de winkel naar kook- en bakspullen.

Een geocache die hoge toppen scheert

Wie geocaches zoekt met grote statistieken in Nederland die zal zeker tevreden zijn. De geocache van Kluis tot Kookhuis steekt qua aantal favorietpunten (op dit moment ongeveer 6.000!) er met kop en schouders bovenuit in Nederland. De eerstvolgende geocache in het lijstje met meeste favorietpunten in Nederland volgt al op ruime afstand: deze heeft zelfs minder dan de helft favorietpunten dan deze cache.

Deze geocache wordt (ondanks dat deze niet 24/24 beschikbaar is) bijzonder vaak gelogd. Meer dan 13.000 geocachers hebben reeds een bezoekje gebracht aan de kluis. Gemiddeld heeft deze geocache ongeveer 3 bezoekjes per dag.

Maastricht: heerlijk middeleeuws decor om te geocachen

Een andere leuke reden waarom je deze geocache kan komen zoeken is de fantastische stad waar deze geocache te vinden is: Maastricht. De van Kluis tot Kookhuis geocache bevindt zich pal in het centrum van Maastricht op de Markt van waaruit je Maastricht helemaal kan ontdekken. Via enkele leuke geocaches beleef je een fantastisch leuke dag in Maastricht.

Maastricht is echt wel een leuke stad om te kuieren. Zo kan je er de kleine, smalle straatjes ontdekken waar menig mensen aan het shoppen zijn of misschien zijn ze wel op zoek naar Mestreechter Steinkes (Multi-cache –
GCRY8J). Of ga naar de oudste brug van Nederland: de Sint Servaasbrug en scoor er een virtuele cache (GC88ZJF).

Een echt hoogtepunt van Maastricht zijn de goedbewaarde Middeleeuwse restanten van de stad. Deze ontdek je bij de multi-cache Maastricht:Wandelen op en langs de stadsmuren. Deze geocache geeft jou een prachtig beeld van de stad dankzij Geocaching. Onderweg kan je bij een van de vele watermolens ook Werken met wind en water (GC1Z7VZ) meepikken.

Heb jij van “Kluis tot Kookhuis” al kunnen vinden? Hoe was jouw ervaring? En ben jij verder de stad Maastricht ingedoken op zoek naar andere leuke geocaches?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.