Over ons

Ik ben Tijs, in de Geocaching wereld beter gekend onder de nickname tbalcie. In 2011 op een kamp kwam ik voor het eerst in contact met Geocaching. Leuk verhaal eigenlijk: vlakbij dat kampterrein lag er een geocache die een vriend van mij had kunnen vinden. Nadat hij erover vertelde, heb ik zelf ook de app geïnstalleerd op mijn smartphone en enkele dagen later ook een poging ondernomen om deze cache te vinden. Helaas kon ik de cache niet vinden en ook niet de 10 pogingen die ik erna ondernomen heb: de cache was helaas verdwenen. Zo bleek achteraf nadat ik met mijn vriend die de cache wel gevonden had een laatste poging ondernam.

En het werd nog beter: ook mijn tweede poging liep op een sisser af! Wist ik toen maar het bestaan af van multi-caches: dan had ik geen uren staan zoeken bij de startcoördinaten van die multi-cache. Je ziet maar: alle begin is moeilijk! Intussen is Geocaching één van mijn favoriete hobby’s en probeer ik zeker wekelijks op zoek te gaan. Alleen, met vrienden of met mijn kinderen: je zal heel wat foto’s zien terugkomen van hun op de website.

Geocachen.be en Geocachen.nl

In augustus 2016 ben ik begonnen met de website geocachen.be. In mijn job als digital marketeer zocht ik een eigen projectje om dingen uit te testen die ik op mijn eigen klanten niet kon uittesten. Van de nood een deugd gemaakt en aangezien Geocaching één van mijn favoriete hobby’s is heb ik Geocaching gekozen als thema voor deze website.

Een jaartje later ben ik ook aan de slag gegaan met geocachen.nl. Als marketeer kijk ik ook graag wat mijn inspanningen die ik doe opleveren, hieruit merkte ik na het analyseren van de data dat er best wel veel Nederlanders hun weg vonden naar de website. Daarom ook gestart met geocachen.nl en intussen komt de meerderheid van de bezoekers uit Nederland.

Stelselmatig groeiden deze websites: naast de blog kwamen er ook informatieve pagina’s over Geocaching en verscheidene puzzelcodes met iets meer uitleg. Met de Geocaching blog proberen we ongeveer 1 stuk per week te publiceren.

Een blog van en voor geocachers

Geocachen.be begon met het neerpennen van eigen Geocaching ervaringen. Hieruit kwam dan ook het idee wat nu de basis is van onze website ‘een Geocaching blog gemaakt voor geocachers door geocachers’. Ik vond het wel een tof idee om andere geocachers een platform aan te bieden waar ze ook over hun Geocaching ervaringen kunnen schrijven. Het enthousiasme hiervoor was bijzonder groot en deze verhalen vonden al snel hun weg naar andere geocachers via Facebook en onze nieuwsbrief.

Geocaching is een niche-doelgroep maar wel een fijn onderwerp waar je vrij breed in kan gaan natuurlijk: iedereen mag zijn verhaal vertellen op onze website zolang er maar een link is met Geocaching natuurlijk. Mogelijke onderwerpen zijn Geocaching events, geocachereeksen, geo-arts, Geocaching in een bepaalde stad of een uitbreiding van Geocaching zoals bijvoorbeeld een artikel over Happy stones. Zelf vullen we deze aan met leuke lijstjes of tips die we verzamelen uit onze eigen Geocaching ervaringen.

Dat heel wat geocachers zo enthousiast zijn voor onze websites is voornamelijk doordat er zoveel geocachers hun verhaal kwijt willen op onze websites. We moeten hun dus hiervoor zeker bedanken! Ik hoop dat deze leuke verhalen blijven komen: ik vind deze zo fijn om te lezen en ik blijf er zelf steeds uit bijleren.

Bedankt aan alle geocachers voor hun leuke verhalen!

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om contact op te nemen met ons.