Geocaching projectie maken

Wat is een Geocaching projectie?

Een Geocaching projectie of coördinaten projectie doe je om vanaf een bepaald punt een afstand en richting te projecteren om zo een nieuw punt uit te komen op je kaart of GPS.

Wat heb je nodig om een projectie te maken?

  • Beginpunt / Boguscoördinaten: Dit zijn de coördinaten vanwaar je jouw projectie moet doen, wanneer deze niet opgegeven zijn dan zijn dat meestal de coördinaten die je op de cachepagina kan terugvinden.
  • Richting:  Wordt bepaald als een hoek in graden, dit is dus steeds tussen de 0° en 360° en gezien vanaf het noorden.
  • Afstand: De afstand is het aantal meter dat je wil projecteren, hier is in principe geen limiet op.

Hoe kan je een coördinaten projectie maken?

Zelf zo’n projectie gaan tekenen op een kaart, zal je heel wat reken- en tekenwerk kosten. Gelukkig staat de technologie op dat vlak ook al wat verder. Deze 3 hulpmiddelen kunnen jou helpen.

  1. Hiervoor kan je meestal gebruik maken van je GPS, veelal heeft een GPS hiervoor een ingebouwd functie dat verschilt van apparaat tot apparaat.
  2. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de handige tool op de website van Geocachingtoolbox om je Geocaching projectie te maken.
  3. Wie gebruik maakt van de c:geo app om te geocachen, kan in de app zelf projecties maken. Ga naar de waypoints, geef je beginpunt, afstand en richting op en het punt zal op jouw kaart verschijnen.