8 Geocache lijsten die je moet maken

Wat zijn geocache lijsten?

Geocache lijsten zijn een premium feature van Geocaching.com waarbij je lijsten kan maken met maximaal 1000 geocaches. Premium leden kunnen 100 geocache lijsten maken. Het is een handige functie om jouw geocaching avonturen te maken of om todo-lijsten te maken.

Hoe kan ik een geocache lijst maken?

Een geocache lijst kan eenvoudig aangemaakt worden op de website of in de Geocaching app.

Wat is het voordeel van een geocache lijst?

Via lijsten kan je checklists maken, informatie bijhouden, routes naar jouw GPS plaatsen, deze weergeven op een kaart … En bovendien zijn geocache lijsten bijzonder handig omdat je deze in de Geocaching app kan downloaden voor offline gebruik: zo verzamel je alle informatie en kan je gerust jouw route aanvatten.

Geocaching lijsten: een premiumfunctie

Maak jij gebruik van Geocaching lijsten (niet te verwarren met een geocache listing)? Wie een Premium lid is kan tot wel 100 van deze lijsten aanmaken met maximaal 1000 geocaches per lijst.

Geocachelijst aanmaken

Een geocachelijst aanmaken is heel eenvoudig en kan je zowel doen op de Geocaching website als in de Geocaching app. Je kan kiezen om deze geocache lijsten privé te maken voor jezelf, deze publiek te maken of te delen via een linkje met vrienden. Daarnaast kan je jouw geocachelijsten ook weergeven op een kaart.

Geocache toevoegen aan een geocache lijst

Eenmaal je een nieuwe lijst heb aangemaakt, kan je geocaches toevoegen aan je geocachelijst. Dat kan op verschillende manieren: één ervan is op de cachepagina zelf waar je in het menu aan de rechterkant de een cache kan Toevoegen aan een lijst. Als je klikt op deze knop dan kan je kiezen aan welke lijst je de cache wil toevoegen.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een geocache toe te voegen aan een lijst via de geocaching kaart. Wanneer je op deze geocaching kaart een geocache selecteert kan je in het linkermenu de info terugvinden van de geocache en zie je ook de mogelijkheid om de cache toe te voegen aan één van jouw geocaching lijsten.

In de Geocaching app kan je ook geocaches toevoegen aan lijsten. Echter zit dit iets meer verstopt ivm. de Geocaching website. In de app ga je naar de kaart en selecteer je een geocache. Hierna klik je op de 3 verticale puntjes rechts bovenaan en dan kan je de geocache toevoegen aan een lijst.

Geocache lijst downloaden voor offline gebruikt

Eén van de leukste en handigste dingen die je met geocache lijsten kan doen is deze downloaden voor offline gebruik: interessant om gegevensgebruik te beperken of om te geocachen in gebieden met weinig bereik. Met een gedownloade lijst heb je alle cacheinformatie tot jouw beschikking in de geocaching app.

Je kan een lijst downloaden door naast de lijst op het bolletje met 3 puntjes te klikken en dan de offline gegevens ophalen. Als alles goed is gegaan zie je een symbooltje verschijnen dat de lijst aan het downloaden is.

Lijsten die gedownload zijn krijgen een groen bolletje met een vinkje in. Verder kan je deze lijst ook vernieuwen door te klikken op Geocache-gegevens vernieuwen.

Welke geocachelijsten moet je zeker maken?

Er bestaan heel wat geocachelijsten en verschillende publieke geocachelijsten kan je ook terugvinden na wat opzoekwerk. Geocaching heeft voor jou automatisch 2 lijsten gemaakt: een lijst met jouw favoriete geocaches (de caches waaraan jij een favorietpunt heb gegeven) en een lijst met genegeerde geocaches. Er zijn ook enkele lijsten die je sowieso moet maken en die voor jou heel erg praktisch kunnen zijn. Hieronder kan je zien welke lijsten je moet maken.

📝 To Do

Jouw bucket list met geocaches die je zeker wil gedaan hebben. Je hoort of leest zeker en vast ook wel de verhalen en avonturen van andere geocachers en dat doe jou goesting krijgen om die geocaching ervaring ook te beleven.

💡 Tip: Plaats deze op jouw To Do geocaching lijst om later te doen. Je kan trouwens de status van iedere lijst meevolgen: Geocaching.com geeft mee hoeveel geocaches van iedere lijst jij gevonden hebt.

📝 DNF

Overzicht van caches die je niet kon vinden. In onze Geocaching statistieken krijgen we informatie over de geocache vondsten die we hebben behaald, maar geen info over de geocaches die we niet konden vinden. Maak een lijst aan met jouw Did Not Finds en je hebt deze info wel.

📝 Ik ga op reis naar

Voor je op reis gaat, is het altijd handig om een lijst aan te leggen met geocaches die je zeker wil doen tijdens jouw trip. Zo heb je een checklist en ga je goed voorbereid op reis geocachen.

📝 Go back and find

Sommige geocaches kan je nu niet vinden, maar moet je beslist nog eens voor terugkeren. Dat hoeft zeker niet iedere DNF zijn, soms kan het ook gebeuren dat je bij een multi-cache halfweg gestrand bent en je deze nog verder moet afwerken.

💡 Tip: Wist je dat je notificaties kan inschakelen voor geocaches in een lijst? Zo kan je opvolgen welke geocaches van jouw lijst door andere geocachers wel gevonden worden en kan jij eventueel nog eens een poging wagen om de cache te gaan zoeken.

📝 (Mega & Giga) Geocaching events

Vergeet geen enkel Geocaching event: plaats de events waar je eventueel wel naar toe wilt in een Geocaching lijst. Zeker de events waar je momenteel nog over twijfelt, want de kans is groot dat je dit anders helemaal vergeet.

📝 Challenge caches

Verschillende challenge caches vereisen dat je eerst een bepaalde doelstelling hebt behaald vooraleer je deze mag loggen. Voeg deze toe aan een lijst en loop af en toe eens jouw status na of je voldoet aan de voorwaarden om deze cache te mogen loggen.

💡 Tip: Heel wat van deze challenge caches kan je reeds loggen met een writers note, éénmaal je later aan de voorwaarden voldoet kan je de writers note omzetten naar een found.

📝 Op te lossen puzzels

Wil je de mysteriecaches in jouw buurt loggen, dan moet je de raadsels of puzzels oplossen. Voeg deze toe aan een geocaching lijst waar je alle puzzelcaches verzamelt.

💡 Tip: Op een dag waarop het te slecht weer is om te geocachen kan je deze lijst openen en jou aan het werk zetten met deze puzzels.

📝 Geocaching routes

Voor je van plan bent om een geocache rondje, route of geo-art te willen lopen kan het wel eens interessant zijn om er eerst een Geocaching lijst van te maken en deze te downloaden voor offline gebruik. Zo kan je zorgeloos jouw avontuur aanvatten omdat je alle info bij jou hebt in de app.

Interessante Geocaching lijsten om te volgen

Verschillende Geocaching lijsten zijn publiek en kunnen door iedereen bekeken worden. Deze kunnen misschien wel nuttig zijn voor jou om te volgen.

Geocache of the weekLijst van Geocaching HQ die iedere week een GOTW in de spotlight zet.
Meer dan 1000 favorietpuntenEen wereldwijde lijst van geocaches die meer dan 1000 favorietpunten hebben verzameld.
Oudste nog vindbare geocachesVan de eerste 650 geocaches bestaan er nog iets meer dan 200. Deze kan je in deze lijst terugvinden.

En jij? Maak jij gebruik van Geocaching lijsten? Zoja, welke Geocaching lijsten maak jij?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.