9 tips om goed voorbereid op reis te geocachen

De zomermaanden komen er aan en dat wil zeggen vakantie! En wie vakantie zegt, zegt natuurlijk ook op reis gaan. Op reis gaan: een ideaal moment om te geocachen en dat in het binnen- of buitenland! Wij geven je 9 tips om je voor te bereiden om te gaan Geocachen op reis.

✈️ Kies je reislocatie

Nog geen reisbestemming gekozen of nog op zoek naar een kampeerplek? Sla even de Geocaching kaart open en kies je bestemming of camping op basis van de geocaches die in de buurt liggen. Je wilt toch niet op reis waar er geen geocaches in de buurt liggen?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Geocaching-Mechelen-1024x768.jpg

✈️ Ontdek nieuwe plaatsen

Uit het Geocaching onderzoek 2020 leerden we dat het ontdekken van nieuwe plaatsen één van de grootste motivaties was om te gaan geocachen. Wat is er leuker dan je op reis te laten verrassen en nieuwe plekjes te leren kennen via Geocaching? Je komt ongetwijfeld op plekjes waar je anders nooit zou komen.

Cache in grond

✈️ Welke geocaches moet je zoeken?

Als je geluk hebt ga je op reis naar een gebied boordevol geocaches. Dan is natuurlijk de vraag welke geocaches je zeker en vast moet gaan zoeken? Sorteer de caches op het aantal favorietenpunten en je weet meteen wat de populairste geocaches in de buurt van je reisbestemming zijn: geocaches met veel favorietenpunten moeten zeker en vast op je verlanglijstje terechtkomen. Een handige tip is om een goede geocaching lijst aan te leggen en deze op voorhand te downloaden via de Geocaching app, zo heb je alle informatie bij jou en kan je offline geocachen.

✈️ Verzamel de noodzakelijke tools

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Speciale-tool-meebrengen-Geocaching-attribuut.png

Sommige geocaches vereisen dat je een extra tool moet meebrengen. Hiervoor bestaat zelfs een Geocaching attribuut in de vorm van een zakmes, zoals je hiernaast kan zien. Bekijk al even de geocaches die je wil zoeken op voorhand en kijk goed of je geen extra tool moet meenemen. Begin alle noodzakelijke Geocaching tools zoals UV-lamp, schroevendraaier of magneten maar te verzamelen en steek die alvast in jouw reistas.

geocachen met magneet

✈️ Maak een pocket query

Bepaal op voorhand welke geocaches je wil gaan zoeken op reis. Via een handige filterfunctie op de website van Geocaching.com kan je zelf bepalen welke geocaches je op reis wilt doen en zo je eigen pocket query maken. Download deze pocket query en sla hem op op je geocaching gps zodat je goed voorbereid op pad kan.

✈️ Neem trackables mee

Op reis gaan geocachen is ook de ideale gelegenheid om het aantal kilometers van enkele trackables te vergroten. Verzamel alle geocaching trackables die je de voorbije weken meegenomen hebt of vraag even rond of je enkele trackables mee kan nemen. Kijk natuurlijk naar wat het doel is van de trackable.

Trackable Geocaching

✈️ Verzamel nieuwe Geocaching souvenirs

Geocaching souvenirs zijn een leuke bijkomstigheid bij het Geocachingspel die je kan verdienen door te geocachen op bepaalde tijdstippen of door in buitenland te gaan geocachen: bij het vinden van een geocache in bepaalde landen zal je automatisch een Geocaching souvenir verdienen.

✈️ Cache along a route: ideaal wanneer je op reis gaat met de auto of als je een roadtrip wil maken 

Heel erg handig voor mensen die op reis gaan met de wagen en tijdens hun trip af en toe een (geocaching) rustpauze willen inlassen is Cache along a route. Met deze Geocaching tool geef je jouw vertrekpunt en eindbestemming op en via enkele filterfuncties kan je een pocket query maken van je route. Enige beperking is dat je route maximum 800 kilometer lang mag zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Rondje-Vlaanderen-Blankenberge-1024x768.jpg

✈️ Geotours in de buurt?

Geocaching geotours zijn pas in 2016 in het leven geroepen en dus nog vrij nieuw. Voor je op reis vertrekt ga even na of er in de buurt een Geotour is op de Geocaching.com website. Een leuke meerwaarde voor als je op reis gaat en bij sommige kan je een leuk aandenken krijgen.

Geocache in boom

Heb jij nog tips om goed voorbereid op reis te geocachen?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.