De Mythe van Texel multi cache op het Waddeneiland

Het is ondertussen al 9 jaar geleden dat wij in de ban van Geocaching raakten. Tijdens een vakantie maakten we een account aan: Team Nietgering was een feit. Uiteraard direct met de kinderen op pad om de eerste traditional op te sporen en te loggen. Dat was leuk!

Na de vakantie kwamen we terug op Texel, ons thuisfront. Ook op Texel ligt het ‘vol’ met geocaches. Echter veelal kleine filmrolletjes en voor ons niet echt supergave plekken. Een enkele korte multi gaf al meer voldoening.

De Mythe van Texel multi-cache (GC2R3N7)

Thuis had ik het boek ‘Mythe van Texel’ gelezen. Dat ik een boek lees is al bijzonder, dat ik hem in 1 keer uitlees is meer dan vreemd. Het boek greep me en nam me mee in de verhalen. Een schitterende basis voor een Mega multi cache op Texel!!

Boek De Mythe van Texel

Met ons team nagedacht hoe we dit boek in een cachevorm konden gieten: ieder nam een aantal verhalen uit het boek op zich en vertaalde dit op z’n eigen manier naar een verhaal voor de cache. De plekken waar het verhaal zich afspeelt werden bezocht en ter plekke gingen we op zoek naar een passende vraag voor de multicache. Ontzettend leuk om te doen en het ging ook bijna vanzelf. Net als het lezen van het boek, stak deze Multi-cache in een snel tempo in elkaar.

Om deze Multi te voltooien moet je echt helemaal Texel rond en dwarsover! Meer dan 70 kilometer zal je moeten afleggen om hem te kunnen loggen. Dit kan prima met de fiets of bij wat minder weer kun je ook de auto pakken. Maar uiteraard is het veel mooier om met de fiets kriskras over Texel te gaan. Met deze Multi maakt het niet uit welke opdracht je als eerste doet. Je kan het rijtje afwerken maar dat is niet perse noodzakelijk, wat door vele geocachers gewaardeerd wordt. Als je alle opdrachten gedaan hebt, dan kun je het eindpunt berekenen en de multi geocache loggen.

Favoriete Geocache!

De Mythe van Texel is online gekomen op 28/3/2011. Nu 6 jaar later heeft deze cache al 600 ‘Favorites’ te pakken en is deze al bijna 1250 keer gelogd. Echt supergaaf dat zoveel mensen er plezier aan hebben. Veel teams zoeken ook een bijzondere cache uit om b.v. hun 1000ste cache te vieren met deze speciale cache. Veel logberichten zijn ook erg leuk om te lezen en geven ons de energie om de cache ook up to date te houden en het onderhoud te verzorgen.

Skimmesloep op koers

Kom naar Texel en beleef eens Wad!

Texel zelf is een schitterend mooi eiland, het staat niet voor niets in de top 10 van de Lonely Planet! Ook de aangrenzende Werelderfgoed Waddenzee met droogvallende Wadplaten zijn schitterend en bieden plaats aan miljoenen vogels welke de Waddenzee gebruiken als pitstop voor hun verdere reis. Texel wordt ook wel het Vogeleiland genoemd. Als je langs de oostkant van het eiland fietst, kun je dat ook met eigen ogen zien. Een lint van binnendijkse natuurgebieden met daarin schelpeneilandjes bieden plaats aan duizenden broedvogels als visdief, grote sterns, kluten, …! Dit lint van vogelrijke plaatsen is de langste Vogelboulevard van Europa! Maar liefst 5 opdrachten van de Mythe bevinden zich in dit mooie decor. De overige opdrachten bevinden zich echter niet op minder mooie plaatsen op het eiland. De duinen, het bos, een zandkuil en ook bij een mysterieuze begraafplaats….

We wensen jullie alvast heel veel plezier met de voorpret van de cache en geniet ervan als jullie op Texel zijn en hem gaan oplossen!

Mochten er vragen zijn tijdens de opdrachten; even mailen en meestal binnen no-time een tip om je verder te helpen.

Tesselse groet mede namens Richard en Don,

Eckard Boot

Team Nietgering – Texel

2 gedachten over “De Mythe van Texel multi cache op het Waddeneiland”

  1. Wat een leuke tocht om de niet allemaal even bekende plekjes van Texel te ontdekken. Helaas is de weg/zijn de wegen naar wp17 afgesloten (en zonder fiets dan wel erg ver lopen) en zijn de bankjes van wp 12 ws vernieuwd (maar wel een práchtig uitzicht!). We puzzelen dus (letterlijk) op een oplossing…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.