11 onmisbare Geocaching Tools

Tijdens het geocachen zal je zelf ook al gemerkt hebben dat je af en toe een tool nodig hebt, naast je smartphone of Geocaching GPS, om de geocache te kunnen vinden of te pakken. Sommige geocache verstoppers maken hun caches net op die manier waarbij je zeker enkele tools nodig hebt om een smiley op de kaart te kunnen zetten. Hier zijn 11 geocache tools die je best meeneemt wanneer je wil geocachen, je hebt deze uiteraard niet altijd nodig maar als je iedere cache wil vinden en loggen zal je ze goed kunnen gebruiken. Soms heb je uiteraard ook een bijzondere tool nodig: ontdek hiervoor het attribuut Special tool required.

🛠️ Pen of potlood

De meest onmisbare tool is ongetwijfeld een pen of potlood om je naam in het logboek te kunnen noteren. Je hebt het zeker en vast als eens voorgehad dat je eindelijk de cache gevonden had en dat je dan uiteindelijk je pen niet bij had… Neem voor de zekerheid ook steeds een 2de stylo mee, je weet nooit dat je pen net dan leeg is.

🛠️ Schrijfboekje

Een boekje om coördinaten te noteren of de codes van de bonuscache is een must wanneer je op pad bent voor een multicache of een geocachereeks aan het lopen bent. TIP: neem een notitieboekje met waterbestendig papier, zo kan je in de regen ook geocachen 😉 .

Rite in the Rain notitieboekje
Rite in Rain notitieboekje: waterbestendig papier

🛠️ Swag

In grotere caches kan je spulletjes vinden om te ruilen, het principe is simpel: neem enkel iets uit de cache wanneer je iets kan terugplaatsen. Neem dus iets kleins mee dat je wil ruilen wanneer je een cache gevonden hebt. Ontdek enkele tips om ruilspulletjes te verzamelen.

🛠️ Pincet

Niks zo onhandig als een smal buisje waarin een logboek gerold zit, met een pincet peuter je dit er makkelijk uit. Soms zitten caches ook vrij diep, waardoor je een pincet zeker en vast kan gebruiken.

geocachen met pincet
Met een pincet kan je het logboek er vaak makkelijk uitpeuteren.

🛠️ Magneet

Een magneet kan je soms ook gebruiken wanneer deze niet aanwezig is bij de cache, zeker in combinatie met een touw of telescopische steel voor caches die iets dieper verstopt zijn.

geocachen met magneet
Cache die je met een magneet(stick) moet opvissen.

🛠️ Zaklamp (hoofzaklamp, uv-licht)

Tijdens donkere periodes of bij nachtcaches zijn zaklampen noodzakelijk. Hoofdlampen zijn daarbij interessant omdat het licht dan schijnt waar je kijkt en je hebt je handen vrij. Heel af en toe heb je ook UV-licht nodig, hier bestaan ook zaklampen voor of soms heb je hier een combinatie van.

The Silent Darkness of the R6 - een van de waypoints
Geocache die je enkele via een zaklamp kan oplossen.

🛠️ Spiegeltje

Om onder banken te kijken kan je een spiegeltje met telescopische steel gebruiken, bij multicaches zijn spiegeltjes handig wanneer de tag met het volgende waypoint verstopt zijn aan die kant van een paaltje, wat je oog niet kan zien.

geocachen met spiegeltje
Ontdek de code via de spiegel op de niet zichtbare zijde van het paaltje

🛠️ Logroller

In kleinere caches is het logboek vaak opgerold. Een logroller kan je helpen om het logboek eenvoudig op te rollen en terug in de behuizing te krijgen.

🛠️ Vergrootglas

Sommige tags of codes bij multicaches zijn zo klein dat je een vergrootglas van doen hebt.

🛠️ Handschoenen

In netelige situaties of wanneer je op zoek bent in donkere holtes, dan zijn je handen min of meer beschermt met handschoenen. Tuinhandschoenen zijn hiervoor aan te raden.

🛠️ Batterijen

Bepaalde creatieve geocache verstoppers hebben een cache in elkaar gebokst met een motortje. Om dit motortje in gang te krijgen kan je gebruik maken van je batterijen. Daarnaast kan je batterijtjes ook gebruiken voor je GPS

14 gedachten over “11 onmisbare Geocaching Tools”

 1. Ik heb nog een switsersmes (switserstool) bij, dit is een combinatie van een mesje, een schroevendraaier, een tang en een flessenopener …

  Beantwoorden
 2. Een fles water, niet alleen om onderweg te drinken, maar ook een cache drijvend te krijgen.

  Leuk idee dit, zo met de reacties 🙂
  Ben benieuwd wat we uiteindelijk allemaal mee gaan nemen.

  Beantwoorden
  • eventueel met behulp van een lange holle buis het touwtje erdoorheen zodat je met deze combinatie een magneet diep in een ijzeren paal kan laten zakken/ sturen om een cache (magnetisch) te voorschijn te halen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.