Special tool required

Ben jij dit Geocaching attribuut al eens tegengekomen bij een geocache? Wel dit is eentje dat vrij essentieel is dat je dit Geocaching attribuut ziet voor je aanwezig bent op de cachelocatie. Dit Geocaching attribuut geeft aan dat het noodakelijk is om een bepaalde Geocaching tool mee te brengen. Een vrij ruim begrip natuurlijk en hopelijk staat in de beschrijving welke tool je precies nodig hebt.

We vonden het wel leuk om op zoek te gaan naar enkele leuke caches waar je een speciale tool nodig hebt. Ken jij nog een cache waar je een vreemde tool moet meebrengen? laat het ons weten in een reactie.

🚧 Geobrick

In het Drongengoedbos kan je heerlijk geocaches zoeken in het bos en heb je wel een heel speciaal tooltje nodig: LEGO steentjes (of andere bouwstenen). Met deze legosteentjes en de roadmap zal je ontdekken hoe je de bonus kan vinden en deze kan openen. Ontdek de Geobrick reeks (GC91T0F)

🌊 Hippolytushoeve

Een heel erg populaire cache van de Bosmannetjes in Noord-Holland is deze Hippolytushoeve. Om deze cache te kunnen vinden moet je 1,5 liter water meebrengen. Je zal heel erg blij zijn met het uiteindelijke resultaat!

De Bosmannetjes - Hyppolytyshoeve

🎈 ONZENTOER

Je zou je bijna afvragen waarom je in godsnaam een ballon moet meenemen naar een geocache. Maar jawel zonder deze ballon zal je er nooit in slagen om één van de caches van Onzentoer in Zoersel te kunnen openen. Je zal versteld staan wat je allemaal met een ballon kan doen!

🔋 TD17: Memory

Een 9 volt batterij, dat heb je nodig om deze geocache in het waasland te komen zoeken. Het is een cache uit de reeks Toerke Daknam in Lokeren: een heel erg gevarieerde reeks bestaande uit 19 caches die stuk voor stuk de moeite waard zijn voor een bezoekje. Vergeet natuurlijk niet jouw 9 volt batterij voor deze multi-cache (GC5QG2J) anders zal je dit spelletjes niet kunnen spelen.

TB Museum Gilze

Ooit al eens met een schroevendraaier naar een museum getrokken? Wel dit is jouw kans! In Gilze kan je een TB museum (GC5PWM7) vinden waarbij een platte schroevendraaier zeker van pas zal komen.

❓ Devil’s Fire

Het kan natuurlijk ook voorvallen dat je helemaal niet weet welke tool je moet meebrengen naar een cache, net zoals deze Devil’s Fire letterbox (GC3WKAP). Deze cache is gemaakt door Birre, die al heel wat creatieve geocaches op zijn kerfstok heeft. Slaag jij erin om de juiste tool mee te brengen en deze cache open te krijgen?

🔦 The Silent Darkness of the R6

Goed dat dit attribuut vermeld staat, want bij deze cache zijn liefst 5 extra tools nodig! Maak je rugzak alvast klaar met zaklampen, UV-licht, 9 volt batterij, een verrekijker en een smartphone waar je QR-codes kan scannen. Het moet gezegd: het zal nodig zijn voor deze schitterende cache! Lees meer over The Silent Darkness of the R6.

The Silent Darkness of the R6 - eindcache

💳 Betoverende Heksencache

Laarne is een heksengemeente: tijdens een wandeling met 7 geocaches met bonus (GC6DVQR) kom je meer te weten over het leven van de heks! Onderweg zal je ook een bankkaart nodig hebben: niet om geld te betalen, maar om een geocache te pakken te krijgen 😉

🥢 BB5: Zwinreeks

De Zwinreeks in Knokke is zeker en vast een aanrader, een mooie wandeling en enkele heel erg toffe caches. Bij één van de caches heb je zelfs satéstokjes nodig om de cache te pakken te kunnen krijgen. Benieuwd waarvoor deze satéstokjes dienen? Rep je dan snel naar het Zwin.

Geocaching Zwinreeks 2

🧲 Vis op het droge

Wieringen, een eilandje in de Zuiderzee van Nederland. Je denkt dat je hier jouw vislijn mee moet nemen, maar niets is minder waar. Om deze cache (GC5394Z) te pakken te krijgen heb je een magneet nodig en een touw van liefst 3,5 meter!

Bertus de Parkeerwachter

10 eurocent in de parkeermeter gooien en dan heb je slechts even om de cache te loggen tot … Bertus de Parkeerwachter (GC5HWYV) eraan komt. Kan jij de oplossing vinden?

🎣 RV 3.36 : Maldegem

Dat er tussen de Rondje Vlaanderen caches wel wat specialekes tussen zitten, wisten we al. Net zoals deze in Maldegem (GC4Y8NA), hier moet je een hengel meenemen. Geen hengel om een cache uit een boom te vissen, maar een touw van 2 meter en een haak om te vissen. Hopelijk hebben jullie een goede vistechniek!

🔭 de Vogelspotter

Hoe ga jij vogels spotten? Met een verrekijker of een telescoop? Wel voor deze cache in de Gentrbugse Meersen zal je deze zeker kunnen gebruiken: je moet immers op zoek naar de juiste vogel die jou een code zal bezorgen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.