Rondje drol: het smerigste cacherondje van Nederland

Na het ontwerpen en leggen van mijn geo-arts de Hoefijzertjes, de DWLT (De Walcherse Letterbox Trail) en de tijdelijke geo-arts de DPPT (De Paasei Power Trail) en de Kerstklokjes begon het toch weer te kriebelen om weer een nieuwe geo-art te maken.

In verband met het corona virus ben ik een tijd niet gaan cachen en heb ik mijn vrije tijd gebruikt om mijn bestaande trails weer als nieuw te maken en om een nieuwe geo-art te ontwerpen. Dit keer moest het weer een blijvende art worden maar wel weer één met een thema dat ik duidelijk terug wilde laten komen bij het veldwerk.

💩 Een drol, da’s kak

Ik wou graag een figuur wat ik op de kaart nog niet eerder ben tegengekomen. Een drol op de kaart leek me geweldig dus toen ben ik rond gaan kijken op internet om te kijken wat er verkrijgbaar was aan nepdrollen. Nog dezelfde avond heb ik een flinke bestelling gedaan en de weken erna kreeg ik dagelijks drollen in de brievenbus afgeleverd. De ene drol was nog mooier dan de andere en sommige waren juist totaal ongeschikt.

Ook heb ik geprobeerd om zelf wat kakjes te fabriceren van onder andere purschuim en zelfs van stopverf maar dat was geen succes. Sterker nog: de stopverf drollen zijn nog steeds niet droog en in de purschuim drollen was weinig model te krijgen. Er is heel veel tijd gaan zitten in het maken van de caches want ik wilde alles geheel in stijl hebben, met voldoende afwisseling en het liefst oersterk.

Niks is onverwoestbaar maar ik denk dat het best goed gelukt is om degelijke caches te maken die er ook nog eens leuk uitzien. Ondertussen was ik achter de pc geregeld tot in de late uurtjes bezig met het maken van de puzzels want ook deze moesten natuurlijk helemaal passen in het thema en voldoende afwisselend zijn.

De drolcaches geven jou een leuke wandeling

De trail bestaat uit 35 caches plus een bonus, is 11 kilometer lang, begint met een stukje door een natuurgebied en loopt verder voornamelijk over landelijke wegen. Omdat de trail voor een deel door een natuurgebied loopt, een paar wegen alleen toegankelijk zijn voor bestemmingsverkeer en je nog wat fietspaden tegenkomt is de route het beste per fiets te doen. Ongeveer halverwege kom je langs een theeschenkerij waar je kan genieten van een drankje met een huisgemaakt gebakje met uitzicht op een weide met alpaca’s.

Tot slot heb ik voor de liefhebbers nog een banner gemaakt die ze op hun profiel kunnen plaatsen en wooden coins besteld die ik dagelijks in de bonus stop. Tijdens dit schrijven is het Rondje Drol een dag of 10 online en het blijkt een groot succes te zijn. Alleen de bonus (GC8JDCG) heeft al zo’n 60 favo’s gekregen en de logjes zijn eigenlijk allemaal geweldig en toveren bij mij vaak een grote glimlach op mijn gezicht. De mensen genieten ervan, daar doe ik het voor. Zo maken wij een lachend kakske.

9 gedachten over “Rondje drol: het smerigste cacherondje van Nederland”

 1. Wij zitten op Mini camping t Munnikenhof en gaan morgen op de fiets de ronde proberen te volmaken, vandaag de hoefijzers gedaan en succesvol verlopen.
  Hopelijk tref ik morgen een woody aan en zal er van ons ook een in doen, net als vandaag in de Bonus van de hoefijzers.

  Happy caching.
  Team Pinkey
  Spijkenisse

  Beantwoorden
 2. Eergisteren deze trail gelopen, met de honden en een zijsprong gemaakt naar de hoefijzertjes. Ik kan beide trails van harte aanbevelen, leuke caches en een mooie wandeling. Samen inclusief “bijvangsten” zo’n 28km, als je geen honden mee neemt uiteraard ook zeer geschikt voor de fiets!

  Beantwoorden
 3. Onze interesse was al een tijdje geleden gewekt door dit artikel. In september was het dan eindelijk zover en hebben we zelf de Drol gefietst. Wat een gave ronde met goed verzorgde geocaches allemaal in “het thema”. We hebben er echt van genoten, dus dank voor de tip.

  Wij schreven zelf ook een blog over onze tijd op Walcheren en maakten ook specifiek een filmpje van de Drol: https://dnffinder.blogspot.com/2021/10/campercaching-walcheren-geocaching-vanlife.html.

  Veel plezier aan iedereen die deze ronde nog gaat doen!

  Beantwoorden
 4. Wij zijn beginnende
  Willen van de week deze caches gaan doen
  Misschien gekke vraag
  Naar het zijn allemaal vraagtekens wat beteken dat ?
  Kunnen we daar gewoon naar opzoek gaan kunnen niet wachten om eraan te beginnen

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.