De Walcherse Letterbox Trail (DWLT)

Om te beginnen zal ik me eerst even voorstellen: ik ben Lucie Louws, een vrouw van 39 jaar. Sinds een paar jaar ben ik behoorlijk verslingerd aan Geocaching. In april vorig jaar had ik het idee om een Geo-art te maken met hoefijzers (zie GC7N2ZC), dankzij mijn grote passie voor paarden. Omdat de Hoefijzertjes geo-art een groot succes geworden is – ik geniet nog steeds volop van alle leuke logjes die binnenkomen – en ikzelf ook gek ben van geo-arts begon het al snel weer te kriebelen om er nog één te maken.

Geo-art - De hoefijzertjes

Een enveloppe geo-art: het Letterbox-icoontje

In de avonduren na mijn drukke werkzaamheden in de paarden ben ik rustig aan begonnen aan De Walcherse Letterbox Trail (DWLT). Om te beginnen ben ik op de kaart gaan kijken waar er plek was om een mooi figuur op de kaart te zetten en vervolgens ben ik eens ter plaatse gaan kijken of er genoeg geschikte verstop-plekjes waren wat nog niet zo mee viel omdat het geen filmkokers of petlings konden zijn in verband met de stempels die erin moeten passen.

Aangezien het allemaal letterboxen moesten worden, heb ik gekozen voor een enveloppe als Geo-art, puzzels met postzegels en een bonus die ook geheel in deze stijl is. De fictieve coördinaten had ik al snel op papier dus kon ik beginnen met het betere werk: het maken van keldertjes, het uithollen van boomstammetjes, het spuiten van de containers, enzoverder… Gelukkig heeft mijn vader een mooie werkplaats die voorzien is van alle gemakken waar ik me volledig kan uitleven op het maken van geocaches.

De Walcherse Letterbox Trail - DWLT banner

Ik zoek zelf graag naar caches maar het maken en verstoppen van caches vind ik misschien nog wel leuker! Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt, want ik knutsel erg graag. Maar ook het bezig zijn met Paint Shop Pro vind ik fantastisch, hiermee maak ik alle puzzels en banners: helemaal te gek.

Oei, toen werden de bomen gekapt!

Net toen ik alle letterboxen had verstopt begonnen ze tot mijn schrik met het kappen van bomen (waar ze nu nog steeds mee bezig zijn). Gelukkig is er door de kap nog geen enkele cache gesneuveld, wel heb ik voor tijdelijk één cache vervangen door een noodcache.

Ondertussen is de DWLT geo-art in 6 weken tijd al door ruim 180 teams gedaan. Ik heb er best veel werk aan (ook aan mijn 83 andere caches) want ik moet zo af en toe een cache uit de sloot vissen, de vele berichtjes die ik ontvang beantwoorden en vandaag heb ik alle logrollen vervangen en heel wat nieuwe stempels geplaatst (want bij minstens de helft was er geen dopje meer te bekennen): maar ik doe het graag! Waar ik me steeds weer over verbaas is het feit dat ik door een paar geo-arts te maken zoveel mensen naar ons mooie Zeeland kan laten trekken.

Zelf op zoek gaan naar DWLT

Wanneer je zelf deze Letterbox Geo-art wil komen zoeken, moet je afzakken naar Zeeland, meer bepaald naar Serooskerke. Hier wacht jou een uitdaging van 27 caches die je zal kunnen vinden na het oplossen van de postzegel-puzzels. Meer informatie en de puzzels kan je vinden in de listing van deze reeks: GC82JGK

Intussen is er nog veel meer: Rondje Drol en De Manteling

Lucie110 heeft in tussentijd niet stil gezeten en heeft nog heel wat leuks voor jullie in petto in Walcheren: zo heeft ze ook een heerlijk rondje geplaatst in De Manteling in Oostkapelle. Voor Geo-Art liefhebbers heeft ze ook een drol geo-art op de kaart gezet waarmee ze het ‘smerigste’ cacherondje van Nederland gemaakt heeft 🙂

Blog geschreven door Lucie110

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.