10 redenen om te stoppen met Geocaching

Ooit al getwijfeld om te stoppen met Geocaching? Dan hebben onderstaande 10 redenen hier zeker toe bijgedragen. Waarom zou jij stoppen met Geocachen? Laat het ons weten in een reactie.

🛑 Je kan jou pijn doen

Geocaching is uiterst gevaarlijk! Je kan naar beneden vallen bij het Geocaching Boomklimmen, je kan gebeten worden door teken en andere dieren, je kan uitglijden op die gladde boomstam boven het water, je kan jouw enkel verzwikken, … Dan hebben we het nog niet gehad over alle doornen en brandnetels die je op weg naar de geocache moet proberen vermijden!

👉 We kunnen beter braaf thuisblijven, minder kans om ons te kwetsen en legendarische avonturen te beleven.

Geocaching gepast schoeisel

🛑 Dan hebben we het nog niet gehad over die hoofd-pijn

Verschrikkelijk zijn ze! Uren, dagen, weken moet jij jouw hoofd pijnigen in een poging om een lach op de Geocaching-kaart te zetten. Het is onmogelijk om de oplossing te vinden of in het hoofd van de CO te kruipen. Die blauwe vraagtekens zijn een doorn in het oog: maar de puzzels zijn voor jou onoplosbaar. Barstende koppijn krijg je ervan!

👉 Het gevoel dat we hebben wanneer we eindelijk het juiste coördinaat ontcijferd hebben en ons halsoverkop het veld in sleuren is toch wel wat anders dan hoofdpijn.

🛑 Het is angstaanjagend

Doodsbenauwd zijn we: midden in de donkere nacht, diep verscholen in het bos lopen wij met onze zaklamp op zoek naar aanwijzingen en fireneedles zodat we die nachtcaches kunnen vinden. Elk dier dat ook nog maar de geringste beweging maakt, jaagt ons de stuipen op het lijf! Het angstzweet breekt bij ons uit en verstijfd van de schrik krijgen we bijna een zenuwinzinking.

👉 De dapperen onder ons maken het wat minder eng door vrolijk op pad te gaan met vrienden en gewapend met een rugzak vol warme dranken en versnaperingen.

Fright Night - Nachtcaches gruwen en griezelen

🛑 Anderen vinden jou verdacht

Leuk toch: na een halfuur zoeken heb je eindelijk de geocache te pakken nadat je in een straal van 10m² zowat alles uitgekamd had. Op weg naar je wagen staat daar de politie voor je neus. Een toevallige voorbijganger heeft jou in al jouw enthousiasme bezig gezien en heeft jouw verdachte gedrag bij de politie gemeld en nu mag jij het gaan uitleggen.

👉 Waarom moeien deze muggles zicht toch eigenlijk met onze ‘geheime hobby’ :p

Politie Geocaching

🛑 Het is duur

Dan hebben we het nog niet gehad over kosten van Geocaching: het begint met de app op je gsm die je batterij leeg laat lopen. Dan koop je een GPS omdat dit toch iets accurater is. Meer geocaches? Dan kopen we toch een Premium abonnement. Geen koude handen tijdens het loggen, resulteert in de aanschaf van een stempel. En dan vergeten we nog de kosten op Geocaching events en de aanschaf van spullen in een Geocaching shop.

👉 Hobby’s zijn toch duur! Gelukkig levert geld op een spaarboekje veel op 😂

🛑 Je hebt altijd vuile schoenen

Tijdens je werkdag heb je 15 minuten te doden: je kan kiezen om Farmville te spelen of als een echte geocacher je tijd gebruiken om snel een geocache mee te pikken. Alleen: het regent pijpenstelen! Als die-hard cacher ga je ervoor, met als resultaat dat je schoenen helemaal vuil zijn. Als je in jouw schoenenkast kijkt, zie je dat zowat al jouw schoenen onder dit fenomeen lijden. Je baas zal content zijn!

👉 Gelukkig maar dat schoenen nooit verslijten.

Vuile schoenen - Geocaching

🛑 Weg sociaal leven

Ben je van de aardbol verdwenen? Sinds je begonnen bent met dat schatzoeken, zien we je nog nauwelijks… Dat en nog meer verwijten krijg je naar je hoofd geslingerd omdat Geocaching zo’n verslavende hobby is: al jouw tijd gaat naar het vinden van toch nog die ene cache (en dat keer op keer). Of je besteed veel meer tijd met je nieuwe Geocaching vrienden die je op events hebt leren kennen.

👉 Jammer toch dat vrienden en familie zo onbegripvol zijn… Heb je er al eens aan gedacht om ze mee te sleuren op zoek naar enkele geocaches?

🛑 Het is wreed

06:00 uur: PLING! Jouw gsm maakt het gekende geluid van de melding van een mailtje dat binnen is gekomen. Een nieuwe geocache is uitgekomen, en dat vlakbij! In 7 haasten ren je de deur uit, nog half aan het slapend en in pyjama en in geen tijd sta je bij de cache. Je doet het logboek open en … er was reeds een FTF-jager jou voor geweest. Da’s balen!

👉 Je was zo dichtbij die eerste plek, de kans dat je de Lotto wint is veel kleiner ;). Geocaching is toch wreed!

First to Find Geocaching - FTF

🛑 Alles moet wijken!

Kom we gaan ‘wandelen’, roep je naar jouw kinderen. Eigenlijk bedoel je natuurlijk met wandelen ‘geocachen’. Je start de wandeling en intussen ben jij aan het prutsen met je gps of smartphone: nu langs hier, nog 500 meter, aan de 2de boom links van het pad, … Je kijkt helemaal niet meer naar de omgeving en je focust je enkel op dat papiertje in die plastieken doos. Helemaal vergeten genieten van de omgeving!

👉 Je kan natuurlijk ook rustig jouw tijd nemen om te genieten van de omgeving en nog eens terugkomen voor de andere geocaches.

🛑 Je valt van de ene in de andere teleurstelling

Vol goede moed ga je op pad en je komt aan bij ground zero van de eerste cache die je wil zoeken, je kan de cache niet meteen vinden, ook niet na 30 minuten en de hint en voorgaande logs te lezen. Hop naar de volgende cache van je to-do lijstje: lap! deze cache heeft geleden onder vandalen en is helemaal vernield. Derde keer, goede keer dan maar? Nu hebben we meer geluk: de cache is vlot gevonden! Maar … het logboek is kletsnat. Gefrustreerd gaan we naar huis om onze teleurstellingen neer te pennen in een van de vele Geocaching Facebookgroepen.

👉 En toch gaan we steeds op zoek naar een nieuwe geocache, een nieuw kans op een mooie ervaring of het ontdekken van een leuk nieuw plekje in de omgeving.

Vernielde geocache

Ga niet dromen: tijdens het geocachen zullen we geen schat vinden in de vorm van een pot goud… Echter de vele leuke plekjes en de onvergetelijke ervaringen kunnen ook wel als ‘schat’ gelden? Geocachers zijn misschien een beetje gek, maar het is wel verslavend en besmettelijk!

4 gedachten over “10 redenen om te stoppen met Geocaching”

 1. Ondanks alle redenen die door jullie zijn aangegeven denken wij er niet over om te stoppen met geocachen. Het is een geweldig tijdverdrijf, zeker als je gepensioneerd bent.
  Enige tijd geleden zochten wij een cache in Eindhoven waarbij je een trap diende te beklimmen die eindigde op het talud naast het spoor. We hielden de omgeving niet echt in de gaten en zagen dus niet dat er 2 politieauto’s onder aan het talud stopten. De agenten kwamen bezorgd naar ons toe in de veronderstelling dat wij plannen hadden het spoor te betreden en mogelijk levensbedreigende zaken wilden uitvoeren. We konden ze geruststellen en zijn na de cache te hebben gevonden snel verder gefietst.

  Beantwoorden
  • Hey Jan, we hopen dat je niet stopt met Geocaching. Het artikel is ironisch bedoeld omdat ook heel wat mensen klagen, terwijl het net zo’n fantastische hobby is.
   En jade politie: dat hebben al heel wat geocachers meegemaakt 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.