De Manteling

Vanaf dag één dat ik in aanraking ben gekomen met geocaching verbaasde ik me erover dat er in de Manteling in Oostkapelle geen mooi cacherondje lag. Het is zo’n prachtig gebied met zeer bijzondere bomen en waar men de natuur in een vrije loop laat. Er zijn prachtige waterpartijen, leuke kronkelpaadjes, een tafeltje wat stamt uit de Romeinse tijd, een sprookjesachtig kasteel en nog heel veel meer. Het komt zelden voor dat ik er geen damherten of een ree tegen kom.

Van nostalgie tot ideale geocacheplek

Ik ben opgegroeid in Oostkapelle en heb er als kind veel in de Manteling gespeeld. Ik heb er vroeger heel wat rond gestruind met mijn pony, ontelbaar veel hutten gebouwd, sleetje gereden in de duinen en vaak op het strand gelegen. Nog altijd kom ik er graag voor een buitenrit met mijn paard of om er een wandeling te maken met mijn hond Jack.

Het speelde al een tijdje door mijn hoofd om er een cacherondje neer te leggen en omdat ik regelmatig verzoeken kreeg van andere geocachers die weten dat ik graag caches weg leg ben ik elke keer als ik er kwam wat rond gaan speuren naar geschikte plekjes. Helaas kon ik niet op elke gewenste plek een cache plaatsen in verband met de 161 meter regel maar ik denk dat het me toch aardig gelukt is om de mensen mijn meest geliefde plekjes te laten zien omdat ze er toch langs komen tijdens de ronde.

Toen de toestemming rond was en de coördinaten ingemeten waren kon het echte werk beginnen, de caches maken en verstoppen. Gelukkig ben ik best handig en beschik ik over een werkplaats met alles erop en eraan. Het zijn in totaal 15 verschillende caches geworden die over het algemeen op gaan in de natuur. Voor mijn gevoel waren het stuk voor stuk caches die gemakkelijk gevonden zouden worden maar nadat de eerste logjes binnen kwamen bleken er toch een paar bij te zitten waar wat langer naar gezocht moest worden.

Zelf op zoek gaan naar de Manteling 🦌

Het natuurdomein de Manteling kan je terugvinden in Oostkapelle. In totaal kan je hier 14 traditionele caches en een bonus (GC8CBXP) terugvinden. De wandeling is ongeveer 5 kilometer en kan je zowel te voet als met de fiets doen. Alle informatie voor de bonus kan je in de traditionals terugvinden.

Leuke logjes, nieuwe ideeën voor Kerst

Rondje de Manteling is nu bijna twee maanden online en ik kan niet anders zeggen dan dat het een groot succes is aangezien de vele leuke logjes en de vele favo’s die er binnen komen. Omdat het voor mij een manier van ontspanning is naast mijn drukke werkzaamheden in de paarden en omdat ik er al mijn creativiteit in kwijt kan ben ik al weer bezig met wat nieuws: een kerst geo-art.

In navolging van de paastrail ben ik nu in mijn vrije tijd volop bezig met het maken van misschien wel de mooiste caches die ik tot nu toe gemaakt heb. De Manteling is wat natuur betreft zeker mooier maar de caches van de kerst geo-art worden echt pareltjes. Zowel de fictieve coördinaten als de containerlocaties zijn intussen ingemeten, de puzzels zijn gemaakt, de listings zijn aangemaakt, de logrollen liggen klaar en ook de banner heb ik al ontworpen. De caches waar de kerstsfeer van afdruipt zijn ondertussen voor 80% gereed. Ik hoop dit weekend te beginnen met het plaatsen van de caches. Ook hier gaat nog heel wat werk in zitten want ook dit worden geen 28 dezelfde potjes. Ik hoop dat deze ronde ruim voor kerst de lucht in kan en dat mijn mede geocachers deze winter kunnen gaan genieten van mijn nieuwste creaties/caches.

Geo groetjes Lucie110

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.