Paastrail Weiteveen

De blaadjes komen weer aan de bomen, de vogels zingen uit volle borst en het betere weer staat voor de deur, het is lente! Een heerlijk seizoen om er op uit te gaan en te gaan geocachen.

Voor de mede-cachers hebben we een tijdelijke Paastrail geplaatst in Weiteveen, Zuid-Oost Drenthe. Het dorp laat Pasen sowieso niet onopgemerkt voorbij gaan. Jaarlijks is er voor de kinderen een Haantje op ’n stokkie optocht met Palmpasen en wordt er in het paasweekend het traditionele paasvuur georganiseerd.

Een Paasei op de Geocaching kaart van Weiteveen

De Paastrail bestaat uit 10 caches die zijn geplaatst als Mystery caches, op de kaart vind je ze terug in de vorm van een paasei. De coördinaten worden getoond nadat de eenvoudige Jigidi digitale legpuzzels zijn opgelost. Om in paasstemming te komen hebben we gekozen voor puzzels van afbeeldingen die met Pasen te maken hebben. En natuurlijk hebben we de caches voorzien van vrolijke kuikentjes, om een beetje bij het voorjaarsgevoel te blijven.

Aan het eind van de trail heb je een paar leuke plekken gezien van het dorp Weiteveen waar de CO’s wonen. In de caches kan je ook de getallen verzamelen die nodig zijn om de coördinaten van de Paastrail-bonus te berekenen. De schaapskooi ligt ook min of meer op de route, zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij de pasgeboren lammetjes en hun familie. Het is altijd leuk om de logs te lezen. We krijgen dan ook leuke reacties van enthousiaste geocachers, dat is waar we het voor doen!

👉 Ontdek alle caches en begin alvast met puzzelen: GCA58GE (bonuscache van deze reeks)

Nog een extraatje door het Bargerveen: een heerlijk natuurgebied

Weiteveen grenst voor een groot deel aan het Bargerveen, een prachtig natuurgebied met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Om dit natuurschoon en ons dorp op de geo-kaart te krijgen hebben we naast de Paastrail ook de Labcache Mooi Weiteveen gemaakt.

Deze Adventure Lab kan je combineren met een korte reeks van 4 geocaches en een bonus (GC9C09E) in de buurt van het Bargerveen, deze geocaches kregen als naam Dwars door de lijn. We merken dan ook dat de Paastrail regelmatig wordt gecombineerd met deze caches. De Dwars door de lijn serie is afwisselend en biedt de nodige uitdaging. De reacties op caches en de bijbehorende bonus zijn erg lovend.

Kom gerust dit mooie stukje van Drenthe ontdekken, de Paastrail blijft tot en met het Pinksterweekend 2023 liggen. We wensen jullie fijne Paasdagen en vooral veel Geoplezier toe!

Mr. & Mrs. C

1 gedachte over “Paastrail Weiteveen”

  1. Wij (Teamjomarnl) hebben deze fraaie paastrail ook gedaan. Deze is echt de moeite waard en is met zorg en liefde gemaakt voor het cachen. Ook hebben we ‘dwars door de lijn’ gedaan. Deze trail moet je gedaan hebben, hier zit veel werk aan en is echt de moeite waard om een favoriet te geven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.