15 dingen die alleen geocachers doen

1. Overal balpennen, potloden en stylo’s bewaren

Het bewijs van het vinden van een cache is natuurlijk het schrijven van je naam in het logboek. Als geocacher zal je overal in huis, in je auto, in iedere broek of jas wel een schrijfstok terugvinden.

Pennen en potloen

2. Random doppen van palen halen en onder banken kijken

Je kent het wel: je bent samen met een vriend(in) aan het shoppen en jij bent al lang klaar in de winkel. Om te tijd te doden ga je toch maar even kijken of er geen caches verstopt liggen in de verkeerspalen of onder de bankjes.

Geocache in dop van verkeerspaal

3. De tijd doden? Met Geocaching uiteraard!

Je GSM (of GPS) bovenhalen omdat je te vroeg op je afspraak bent of je eerstvolgende trein is er pas binnen een half uurtje om de tijd te doden met één of meerdere geocache oppikkertjes.

4. Meer dan een uur op dezelfde plaats ronddolen om een cache te vinden

Sommige caches zijn net dat tikkeltje beter verstopt dan je verwacht had en hoe hard je ook je best doet soms zie je hem niet meteen en voor je het weet ben je meer dan een uur rond een boom aan het dansen.

5. Altijd tijd vinden om nog één geocache te vinden.

Beloven dat je niet lang zal wegblijven en maar 1 cache zal zoeken, maar toch de tijd nemen om nog ééntje te zoeken… en nog ééntje en …

6. In pyjama de deur uitlopen om een FTF te kunnen loggen.

Het is bijna bedtijd en je bent helemaal opgemaakt om te gaan slapen tot je plots de melding krijgt dat er een nieuwe geocache uit is… En hij is nog niet zo ver bij de deur. Diehard geocachers hebben veel over voor een maagdelijk wit logboekje.

ftf log geocachen

7. De meest vreemde houdingen aannemen

Steden zijn plekken vol mugglers en om toch maar niet te opvallend te zoeken rond of in een standbeeld, monument of gebouw zal je vaak ‘je veters moeten knopen’ of ‘poseren voor de meest vreemde foto’s’ om de cache te spotten. Ja hoor, je zal raar bekeken worden.

8. Kijken of er op jouw vakantiebestemming geocaches zijn

Je bent je reis aan het vast leggen en je hebt het ideale hotel gevonden: vlakbij de zee, midden in het stad bij de restaurantjes en de winkels. Maar voor je boekt open je toch eerst snel nog even de Geocaching kaart om te bekijken of er wel voldoende geocaches in de buurt zijn voor je de reis boekt. In Amerika en Europa zal dat geen probleem zijn, in de andere werelddelen zijn er net iets minder geocaches.

Geocaching in de wereld

9. Mensen wegkijken op de locatie van een cache

Je hebt een cache gespot of je bent zeker van de locatie van de cache, maar net waar deze verstopt zit is er iemand (een muggler) rustig zijn lunch aan het opeten. Als geocacher moet en zal je jouw naam in het logboekje zetten, dus zit er niets anders op dan wachten en onbewust de muggler wegkijken.

10. Plaatsen aanduiden waar geocaches liggen wanneer je voorbij rijdt met de auto

Wanneer je met je niet-geocachevrienden en familieleden een plaats passeert waar een geocache verstopt ligt, zal je zeker en vast met volle overtuiging en fier de exacte plek aanwijzen waar de geocache ligt.

11. Handen in dingen steken waar je dat anders nooit zou doen

Op zoek naar het potteke steken geocachers zonder verpinken hun handen in elk mogelijke holte of gat waar de meeste mensen zelfs met een stok nog niet in durven duwen.

geocachen in holtes

12. Geocachen is het eerste waar je aan denkt wanneer je mee moet naar dat familiefeest

Iedereen heeft wel familiefeesten van de schoonfamilie wat geocachers zien als tijdsverspilling. Op dat moment konden we net cachen en zeker als het familiefeest doorgaat in een stad waar je nog nooit bent geweest. Hoe kan je er even van tussenuit muizen?

13. Halsbrekende toeren uithalen

risk-3

Caches kunnen overal liggen, OVERAL: in de top van een boom, diep in een grot, onder een brug. Als geocacher zal je zeker en vast je grenzen verleggen, maar het gevoel van euforie is des te groter.

14. In de supermarkt toch even tussen de Tupperware dozen gaan kijken.

Wanneer je van plan bent om een geocache te verstoppen zal je het zeker en vast niet kunnen laten om even rond te neuzen tussen de Tupperware dozen. En verder ook nog op zoek gaan naar originele spullen zoals sloten en logboekjes die zouden je zou kunnen gebruiken voor je eigen coole geocache.

geocaching plastic dozen

15. Elk mogelijk plekje in je buurt opzoeken

De caches in je buurt ken je als je broekzak, maar daarnaast ken je ook alle mogelijke plekjes in je buurt wat een ideale plek zou zijn om ‘ooit eens’ een geocache te verstoppen.

12 gedachten over “15 dingen die alleen geocachers doen”

  1. Wat ik ook doe is andere geocachers spotten waar we al eens een cache gevonden hadden , zo van zou ik het gaan vertellen of niet? Nee laat ze maar eventjes zoeken haha

    Beantwoorden
  2. Ook als de app niet aanstaat omdat dit niet passend was in de situatie, het niet kunnen laten om toch even te kijken bij een verdachte plek?

    Beantwoorden
  3. Sinds 2012 cachen wij ook in o.a. de VS. Daar steken wij zeker niet onze handen zomaar in een gat in een boom of muur. Wellicht zit daar een schorpioen of misschien zelfs een slang. Verder kun je door een compleet mierenvolk worden aangevallen. Nee, als wij buiten Nederland, België of Duitsland cachen kijken wij goed uit en gebruiken eerst een stok of iets dergelijks.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.