Scoor eens een First to Find

Er moet altijd iemand zijn die eerst is om een geocache te vinden. Geef toe: iedereen die reeds een First to Find (FTF) heeft behaald was toch best wel fier op zijn prestatie! Toekomen op de cache locatie en nog geen enkel cachepaadje te bespeuren, op zoek gaan naar de cache in de originele staat en dan in een maagdelijk wit logboekje jouw naam als eerste schrijven: zalig! Sommige geocachers hebben er zelfs een sport van gemaakt om een FTF te kunnen scoren: hiervoor moet je natuurlijk ingelicht worden wanneer een nieuwe cache gepubliceerd is.

Nieuwe geocache meldingen inschakelen

Uiteraard kan je instellen dat als er nieuwe geocaches in jouw buurt gepubliceerd worden, je hiervoor een melding kan krijgen. Dit is één van de voordelen voor de Geocaching Premium leden. Om zo een melding te krijgen, kan je deze hier eenvoudig een melding of notificatie aanmaken.

Nieuwe Geocaching notificatie

🥇 Geef de melding een naam

🥇 Kies een geocachetype waarvoor je meldingen wil krijgen. Voor ieder type geocache dat je wil volgen, zal je een nieuwe notificatie moeten aanmaken.

🥇 Om meldingen van nieuwe caches te ontvangen moet je ‘Publish Listing’ Selecteren. Dit verschijnt wanneer je een type geocache geselecteerd hebt.

🥇 Kies de coördinaten, stad en afstand waarvoor je meldingen wil ontvangen. Tip: als je in een andere stad werkt kan je ook een nieuwe melding maken in de buurt van jouw werk.

🥇 De meldingen komen automatisch toe via e-mail op het mailadres waarmee je jouw account hebt aangemaakt. Je kan ook een extra mailadres toevoegen aan je account zodat deze ook een melding kan krijgen.

🥇 Vergeet niet om het vinkje aan te duiden bij ‘Enable Notifications’. Zoniet zal je geen meldingen krijgen

First to Find Geocaching - FTF

Een overzicht van al jouw notificaties kan je bereiken door naar het dashboard van jouw account te gaan en dan naar de Premium tools (in het linkermenu). Nu de meldingen zijn ingeschakeld, komt het aan op snelheid: van zodra je een melding binnen krijgt in je mailbox, ga je best zo snel mogelijk (lees: onmiddellijk) naar de geocache om de cache als eerste te kunnen vinden. Succes! Ontdek ook 5 tips van Operation Monkeys, een echte FTF-jager.

FTF statistieken

First To Find is een Geocaching term die niet door Geocaching in het leven is geroepen: dit is spontaan ontstaan. Project-gc, een Geocaching statistieken website, heeft een soort van ‘klassement‘ gemaakt van FTF jagers. Belangrijk natuurlijk is dat deze tool jouw FTF kan detecteren. Hiervoor moet je jouw logs taggen met een van deze tags: {*FTF*} {FTF} [FTF]

Jouw eigen FTF’sBekijk waar jij een FTF hebt gehaald
FTF’s vergetenTool om te kijken waar je mogelijks een FTF had, maar vergeten taggen bent.
Top FTFBekijk het klassement met FTF in jouw regio, wereldwijd, …

Was jij al eens FTF om een geocache te vinden? Hoe was jouw ervaring en heb jij nog bijkomende tips?

1 gedachte over “Scoor eens een First to Find”

 1. Voor de eerste vinder……
  Log hem gelijk mobiel.

  Heb wel vaker gehad dat een lokale Cache na half uur of uur nog steeds blanco stond on line.
  Dus denk je hmm ftf ?
  Snel heen, staat er al 5 man, of al 5 namen in boekje !

  Dat hoort er natuurlijk wel een beetje bij…
  Dat is ook de sport… maar toch denk je… jammer….

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.