Grenslandevent

Grensland event, een event om mee te maken!

Geocaching is wat vele weten een erg leuke maar ook verslavende hobby waarbij je middels je GPS naar: leuke, mooie, onbekende plekken gaat waar je naar “de schat” gaat zoeken, beter gezegd: “Je gaat daar op zoek naar de Geocache”. Over Geocaching het spel, kunnen we als Geocache verslaafde uren over vol praten maar “wat maakt nou, dat we specifiek een event, het Grensland event onder een ieders aandacht willen brengen?”. Deze vraag is voor mij, als voor de hieronder genoemde personen erg makkelijk te beantwoorden. Maar ik denk dat we dit beter aan de lezer zijn of haar verbeelding over kunnen laten aangezien je het Grensland event meegemaakt moet hebben om hier een mening over te kunnen vormen.  Toch willen we jullie een kijkje geven en meenemen in het ontstaan van vriendschappen, gezelligheid, mooie momenten en ook zeker de ontwikkeling van kwaliteit Geocaches.

Grenslandevent

Geschiedenis Grenslandevent

2010 was het jaar dat Ma Snoopy (Jacqueline Kursten) en Madpalace en de schattige zoeker (Jan Rademakers) voor het eerst een bijeenkomst organiseerde voor de Geocachers uit de omgeving van Budel. Het eerste event was een feit, het was een samenkomen van bekende en onbekende geocachers uit de wijde omgeving (Nederland en België) op een klein terras in Gastel. De smaak hadden zij als organiserende partijen te pakken en ook het jaar daarna volgde er een Grenslandevent Geocache event, alleen deze keer op een andere locatie. De nieuwe locatie, de Wielerbaan zou de locatie blijken te zijn voor de opvolgende jaren, de samenwerking tussen het Grensland event en de Wielerbaan in Budel was geboren.

Geocachen of mee helpen organiseren?

De vaste bezoekers van het Grensland event bleken steevast jaarlijks terug te komen vanwege de gemoedelijke maar ook gezellige sfeer, van en tijdens het event. Een aantal vaste bezoekers van het eerste uur zijn na 3 jaar toegetreden tot het Grenslandlandcachers team. Doordat het event uit zou groeien tot een jaarlijks terug kerend event werd er een oproep gedaan door de organisatie:

Na dit geweldige succes kunnen we er natuurlijk niet onderuit om vooruit te kijken naar GLE13 (grenslandevent2013).

Nu alles nog vers in het geheugen zit zijn we wel op zoek naar wat hulp.

Zijn er cachers uit de omgeving die ons willen helpen met de voorbereidingen voor volgend jaar?”

Vlak voor het 1e Grenslandevent had dagger38 een viertal Geocaches uitgezet en deze Geocaches werden dan ook gretig bezocht door de aanwezigen van het eerste Grenslandevent. Al snel bleek dat dagger38 zich geroepen voelde om het Grensland event te verrijken met zijn creaties, zoals je later zal lezen. Fantus uit Nederweert is een van die Geocachers die naar voren stapte om het Grensland vorm te geven met een multi cache geinspireerd op het stripverhaal van Suske en Wiske.

Aan de oproep is ook gehoor gegeven door onder andere dagger38, BonBon Yves en natuurlijk ook familieleden van Madpalace en Ma Snoopy die zowat vanaf het eerste moment bezoekers waren van dit Geocache event in de grensstreek.

BonBon Yves omschreef zijn toetreding tot het Grenslandcachers team in zijn log van de 4e editie in 2013:

Mijn deelnames aan dit bijzondere gezellige event zijn elk jaar anders…

2010: Ik was nog geen cacher, dus niet deelgenomen/ 2011: Als groentje deelgenomen en veel plezier beleefd/ 2013: Deelgenomen en een beetje als side-kick van de organisatie bij de opstart van het event/ 2014: Volledig mee opgeslokt in de organistatie…..

Het proces om tot grote dingen te komen

dagger38 zijn toetreding tot de organisatie verliep echter nog wat discreter. “dagger38 staat in mijn en ik denk ook voor menig ander Geocacher uit de regio, in zijn of haar woordenboek bekend als bedenker van breinbrekers”. Wanneer er een nieuwe Mysterie Geocache uitkwam in de genoemde regio schoof ik deze met veel liefde en plezier aan de kant. Want de eerste gedachten die mij dan te boven schoten waren:  “Hoeveel gedachte kronkels van dagger38 moet ik nu weer overwinnen om deze ondoorgrond-bare puzzel op te lossen?” . Achteraf blijkt na het verkrijgen van enige uitleg van zowel dagger38 als van andere geocachers, dat het helemaal niet zo moeilijk in elkaar stak.

Voordat dagger38 het Grensland event verrijkte met zijn creaties beperkte de Geocaches van hem tot veelal geniale pc-thuis-oplos puzzels die mij avonden kostte om tot een coördinaat te komen waar ik vervolgens de Geocache kon gaan zoeken op voor mij onbekend terrein in Daggerland.

Het leggen van Geocaches dat was geen onbekend terrein voor dagger38. In 2013 ontstond er een multi in het thema van culinair Budel de logjes liegen er niet om dat deze Geocache toch wel een knap staaltje huisvlijt is. Dat was het startschot voor Dagger38 om zich zelf iedere keer weer te overtreffen en de lat nog hoger te leggen. In 2014 overtrof hij zichzelf met een traditionele cache waar ook de logjes van Geocachers genoeg zeggen, toch het bezoeken waard.. “Iets met ballonnen, meer verklap ik niet”. Het vertrouwen rondom het uitwerken van Geocaches steeg met het jaar en toen er gedacht werd dat dit toch wel het hoogte punt was betreft de creativiteit, dan werd er verkeerd gedacht want ook in 2015 bracht dagger38 een multi cache uit waar menig Geocacher zich naar harte lust op uit kon leven en nog steeds. Een quote uit een log van deze kanjer van een Geocache: “Zelfs een eenvoudige verwijzing met een coördinaat is een fraai staaltje werk”. Het nieuws over deze ontzettend leuke multi verspreidde als een lopend vuurtje en al snel volgde de waardering in de vorm van de titel: Juweel van de maand september 2015.

Parallel aan de Belgische waardering werd de Multicache van Korenwolf ook benoemd tot parel van de maand in dezelfde maand voor Nederland. Hierdoor zie je dat dagger38 een behoorlijk positieve invloed heeft op de standaard die wij hanteren voor kwaliteitscaches.

 

Voorbereiding Grensland event.

Jaarlijks. laten we zeggen “met enige regelmaat” staat er een overleg met het Grenslandteam gepland en ieder jaar wordt er weer een nieuw thema bedacht. 2016 was het jaar van de strips en stripverhalen. Het duurde dan ook niet lang voordat dagger38 met een echt typisch Belgisch ontwerp aankwam. Zelfs de bekende Belgen werden niet gespaard. Urbanus zou zeker een keer langs moeten komen in Daggerland om deze multi te gaan wandelen en puzzelen. Wat verwacht je dan het jaar daarop? “Tja, dat is lastig te zeggen maar ook hier is antwoord op gegeven en hoe! Een serie van 4 letterboxen waar ieder Geocache hart sneller van gaat kloppen om dit vervolgens af te maken met een kleine bonus toegift. Dit jaar gebruikte dagger38 voor het eerst ook elektronica en geprogrammeerde processors  in zijn Geocaches, iets wat hij zichzelf heeft aangeleerd in een jaar. We weten uit betrouwbare bron dat hij ook dit jaar weer iets nieuws zal voegen aan zijn verwachtingen.

Ik heb al mogen aanschouwen wat er voor 2018 op de planning staat.

Voordat ik dit schreef heb ik aan de “Meester Cache legger” (zo noem ik hem tegenwoordig) zelf gevraagd wat hij nou eigenlijk belangrijk vind wanneer hij een Geocache legt?

phoe…

Ligt eraan , bij een gewone trad of multi is de locatie belangrijk.

Bij een mysterie is dat niet ECHT belangrijk , daar is me het oplossen belangrijker

Voor de zelf geplaatste , is het tegenwoordig wel kwaliteit , en de reactie van de mensen erop..

Dus dit jaar weer zeer benieuwd

Uiteindelijk hebben wij als 13 koppige organisatie allemaal onze specifieke taken die allemaal gericht zijn op het organiseren en mogelijk maken van wederom een knallend Grenslandevent. Ieder jaar is het dan weer een uitdaging maar ook zeker wel een sport om verbetering aan te brengen in de dingen die we in het voorgaande jaar hebben gezien/ geleerd. Tevens is dit weer een mogelijkheid om bij elkaar te komen en snode plannen te verzinnen waar we de deelnemers mee blij kunnen maken want daar draait het voor ons om! Zo draaien wij onze hand niet om, om iets nieuws te verzinnen en onze gasten/ deelnemers mee te verblijden. Zo ook het Eieren en Spek ontbijt op zondag ochtend. Dit is ontstaan tijdens het eerste kampeer weekend van het Grensland event en uitgegroeid tot een samen komen van iedereen die deel wil nemen aan van onze events. Afgelopen jaar werden we blij verrast met een optreden van een boer met zijn ontsnapte kip, die uiteindelijk de eieren kwam brengen voor het ontbijt. Hoe gaaf is dat?

Grensland event staat voor: een weekend vol knusse events waarin iedereen welkom is.

Mocht je na dit stuk nog twijfelen aan mijn mening of wil je het zelf ervaren? Dan nodig ik je uit om naar het Grenslandevent 2018 (GC7N7M3te komen, jaarlijks in het 3e volle weekend van september.

Hopelijk zien we jullie dan!

Een Grenslandcacher.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.