Eenzame caches: geocaches die al lang niet gevonden zijn

Soms krijgen we van Geocaching HQ wel eens leuke statistieken mee, vorig jaar kregen we een mooie infographic waarbij we te weten kwamen dat er meer dan 3 miljoen caches wereldwijd te vinden zijn en gemiddeld wordt een geocache 25 keer per jaar gevonden. De meest gevonden geocache ter wereld wordt ongeveer 6000 keer per jaar gevonden. In Venezuela is er zelfs een cache die nog nooit gevonden is, en deze ligt er reeds sinds 2001!

Ook in België en Nederland zijn er caches die (nog) wel eens een bezoekje verdienen. Deze zogenaamde ‘eenzame caches’ zijn ooit geplaatst door een CO in de hoop gevonden te worden, soms is er wel wat tijd gestoken in de cache of de puzzel.

Geocache spinnenweb

Op zoek naar eenzame caches

Wist je dat je als je een lijst van alle caches van een bepaalde regio bekijkt, je deze ook kan sorteren op wanneer deze laatst gevonden is? Als je nog eens op ‘last found’ klikt, dan sorteert deze in omgekeerde volgorde en zie je eerste de caches die nog nooit gevonden zijn en dan de caches die al het langst niet meer gevonden zijn.

Ook op Project-GC kan je op zoek gaan naar Eenzame caches: via dit linkje. De insteek hier is wel een beetje anders: de eenzaamheid van een cache wordt berekend op basis van de leeftijd van een cache in dagen te delen door het aantal keren dat die cache gevonden is. Hoe ouder de cache en hoe minder deze cache gevonden is zal er voor zorgen dat je hoog scoort in deze lijst.

Top 3 in België

  1. EEN BYTJE MYSTERIES #6 – GC6604B (# vondsten: 1)
  2. Numbers – GC47PV9 (# vondsten: 5)
  3. Comme une R de Souveraine – GC5TVGN (# vondsten: 6)

Top 3 in Nederland

  1. ⭐ Sterretje D’r bij! ⭐ – GC8HT56 (# vondsten: 1)
  2. 2013 – GC4DM14 (# vondsten: 7)
  3. Cryptografie 2 – GC8WDJX (# vondsten: 4)
Wij vonden onlangs een geocache die sinds 2013 geen logs meer gekregen had!

Is het de moeite om Eenzame geocaches te zoeken?

Vooraleer je in de wagen springt, is goed onderzoek wel nodig om er op uit te trekken. Caches die al heel lang niet meer gevonden zijn, kunnen simpelweg ook verdwenen zijn. Bekijk daarom even de laatste logs of deze didn’t find logs bevatten. Je kan uiteraard ook de CO even vragen of deze er wel nog ligt.

Het leuke aan deze eenzame geocaches is natuurlijk dat de voldoening heel groot zal zijn als je er uiteindelijk eentje kan vinden. Simpel zal het alvast niet zijn, en de zogenaamde ‘cachepaadjes’ zal je niet tegenkomen :). Er bestaat bovendien een leuke challenge cache die je mag loggen als je een cache hebt gevonden die reeds 1 jaar niet meer gevonden werd.

Nat logboek

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.