9 voordelen van een Geocaching stempel

Je hebt de geocache gevonden en wat nu? Je opent de geocache voorzichtig en je ziet dat hier verschillende items inzitten. In de geocache zit uiteraard ook een logboek waarin je jouw naam en datum kan invullen als bewijs dat je deze cache hebt gevonden. Maar wat is er nu leuker en gemakkelijker als je een stempel gebruikt hiervoor. Wij gingen op zoek naar enkele voordelen van het gebruik van een Geocaching stempel.

✍️ Persoonlijk

Het leuke aan stempels is dat je deze helemaal kan vormen naar je persoonlijke voorkeur: Daarbij kan je zelf een afbeelding maken of een standaard Geocaching afbeelding gebruiken in combinatie met je geocaching naam, teamnaam, plaatsnaam, noem maar op! Zelfs de kleur kan je zelf bepalen van je Geocaching stempel: rood, groen, blauw of zwart. Het is maar wat jouw voorkeur geniet.

✍️ Snelheid

Hebben we al gezegd dat je tijd wint door gebruik te maken van een stempel? Hop een stempel in het logboek en naar de volgende cache.

✍️ Geen koude handen meer

Weer of geen weer, met een stempel ben je in het voordeel! Hou lekker je handschoenen aan bij vriesweer, geen geklooi meer met je handschoenen en een pen om je naam op het papiertje te zetten.

✍️ Geen vuile handen meer

Een probleem dat linkshandigen altijd zullen hebben en zeker en vast ook wanneer ze een logboek tekenen met een stift of vulpen: hun handen worden schuiven over hun nickname die ze net aan het schrijven zijn in het logboek. Een Geocaching stempel zal dit probleem voor de lefties zeker kunnen verhelpen.

✍️ Altijd bij de hand

De kans dat je een pen vergeet naar de cache is niet onbestaande: hoe vaak gebeurd het niet dat je die pen toch uit je jaszak haalt om een notitie te maken en die te laten rondslingeren? Aangezien jouw stempel persoonlijk is, zal je deze niet zo snel uit je jaszak of uitrusting halen. Een pocket stamp is de ideale oplossing. Deze stempel is compact en past in je broekzak. Als je hem openklapt voor het invullen van het logboek dan zit er al inkt op.

✍️ Lange nickname in een nanocache-logboekje

Geocaching stempels zijn er in verschillende vormen (ovaal, rond, rechthoekig, …) en formaten: je hebt grote en kleine stempels. Heel wat mogelijkheden dus, maar dus ook een goede oplossing voor je veel te lange nickname: met een stempel van klein formaat kan je nu eindelijk je naam in dat vakje krijgen van het logboek van een nano-cache en hoef je niet meer vakjes gebruiken dan voorzien is.

✍️ Stempels met datum

Wil je het helemaal compleet maken dan kan je een datumstempel kopen. Links, rechts, boven en onder de datum maak je een ontwerp met je persoonlijke Geocaching gegevens. Deze datum is heel gemakkelijk in te stellen en gaat zelfs 10 jaar mee. Je hoeft nu alleen maar een stempelafdruk te zetten inclusief de datum zonder dat je nog een pen nodig hebt.

✍️ Stempels met watervast inkt

Bij vochtig of regenweer kom je wel al eens een logboekje tegen dat helemaal nat is. De reguliere zelf inktende stempels (stempels met ingebouwd inktkussen) bezitten inkt op waterbasis en zijn niet watervast en dus zal de afdruk uitlopen door het vochtige weer. Een watervaste stempel zal hiervoor de oplossing zijn. Kijk dus als je de mogelijkheid hebt om een stempel met watervaste inkt te bestellen. Een mooie aanvulling op de tips om je logboek droog te houden.

Watervaste stempel

✍️ Stempels voor in de geocaches (Letterbox Hybrid caches)

Als je een apart formaat wilt of een stempel naast je logboekstempel om bijvoorbeeld toe te voegen aan je Letterbox Hybrid caches, dan is de keuze enorm. Ronde, vierkante, ovale, rechthoekige stempels in combinatie met verschillende inktkleuren. Uit ervaring kan je heel gemakkelijk een stempel maken met je persoonlijke Geocaching gegevens.

Pocket stempel - Geocaching

6 gedachten over “9 voordelen van een Geocaching stempel”

  1. Ideaal met zo een weer als vandaag. Je wilt mega graag cachen….maar je vingers vriezen er bijna vanaf! Dan is zo een stempel de perfecte oplossing!!

    Beantwoorden
  2. Als CO van 70 caches heb ik een enorme hekel aan stempels.
    Men gebruikt eigenlijk altijd meer plek als nodig. Mijn laatste ervaring was twee stempels van een cacheteam die samen 11 regels gebruikten.
    Als het logboek vochtig wordt drukt de inkt vaak door op meerdere pagina’s waardoor er nog meer plek verloren gaat.
    Groet uit Scheffau am Wilden Kaiser

    Beantwoorden
    • Inderdaad. Je zou bijna denken dat stempelaars asociaal zijn. Ze nemen vaak 2, 3 of zelfs 4 plaatsen in beslag. Totaal niet bekommeren om de CO die dus meer onderhoud moet doen.
      Nog erger zijn die stikkers: die nemen vaak nog meer plek in en passen niet altijd op het logboekje.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.