Geocaching met de auto: 5 mogelijkheden

Het klinkt eigenlijk een beetje te gek voor woorden: geocachen met de auto. Geocachen zal je snel linken aan wandelen of fietsen, maar veel minder aan een wagen. Nochtans zijn er ook Geocaching mogelijkheden voor de wagen. Ontdek hier onze tips om te geocachen met de wagen.

🚗 Park & grab

Dit symbool heb je misschien ooit al eens gezien? Het is een Geocaching attribuut dat je in de cachelisting terug kan vinden. Dit attribuut staat voor Park and Grab: een geocache dat zich heel dichtbij een parkeergelegenheid bevindt en dat je relatief makkelijk kan vinden. Vaak zal een cache slechts enkele stappen van je wagen zijn. In heel uitzonderlijke gevallen zal je jouw wagen zelf niet moeten verlaten om de cache te vinden. In andere gevallen zal je wat meer moeite moeten doen om de cache te ‘grabben’ (denk bijvoorbeeld aan de cache afrit 19 – GC2HB7P)

🚗 Snelwegcaches

Geocaching heeft in de loop der jaren ook zijn weg gevonden langs de autostrades en dan voornamelijk op de snelwegparkings langs de autostrades. Tegenwoordig is het moeilijk om een snelwegparking te vinden zonder een geocache. Geocaches die je op deze snelwegparkings kan terugvinden zijn vaak ook Park and Grab caches: vlotte oppikkers. Deze caches vergen wel wat onderhoud want ze worden vaak gevonden en gelogd, waardoor het logboek vaak vervangen moet worden.

Geocaches langs autoparkings

🚗 Caches along a route

Caches langs een route is een handige functie voor Geocaching Premium members: dit is een tool waarbij je een vertrek- en eindpunt van een route kan opgeven die maximaal 800 kilometer lang is. Met de route die je maakt kan je een Pocket query maken (een andere Premium functie) waarbij je alle caches in een bepaalde straal van je route kan opnemen. Een ideale manier om jouw trip te plannen en enkele rustpauzes in te calculeren.

Geocaching langs de autostrade

🚗 Autocaches

Natuurlijk bestaan er ook geocaches die juist bedoeld zijn om met de wagen te doen. Denk maar aan de Dakar caches waarbij je 40-50 kilometer in het donker mag gaan rijden. Veelal zijn dit multi-caches waarbij je van het ene naar het andere punt kan rijden met de auto. Gelukkig zijn er nog andere leuke caches die bedoeld zijn om met de wagen te doen: reken bij onderstaande caches op een lange rit waarbij je enkele opdrachten te wachten staan op verschillende tussenstops.

Herken de plaatsen 
Autocache Molens in de Achterhoek (ACE 2009)GC1JPNE
GGG – De Rode kerkenrondeGC3VNJF
Wijchense kerkenrouteGC1ZAG2
Fonteinen in FrieslandGC7WJ2A
  
Zet de afbeeldingen in de juiste volgorde 
[DCE2016] Jubileum RouteGC5N2QK
  
Los de vragen op & zoek informatie 
Twentse SagenGC1KCR1
DRL #06 Het Zwaard Van OrionGC10K4X
  
Mysteriecache 
Autocache Eiland van DordrechtGC6RDHW
Dakar Caches
Dakar (NC)GC65GK2
Dakar 2.0 (NC)GC8FARF
Geocachen met de auto

🚗 Challenges

De wagen zal je ook kunnen gebruiken om verschillende Geocaching challenges tot een goed einde te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de Geocaching Icon Run waarbij je zoveel mogelijk verschillende Geocaching Icoontjes op 1 dag verzamelt. Of zoveel mogelijk landen binnen 24 uren bezoeken: ontdek het reisverhaal van Tour d’Europe.

Tour d'Europe op de baan

Ga jij soms de baan op met de wagen om te geocachen? Laat het ons weten en help andere geocachers! Maar: voorzichtig op de baan he!

Callboys Voorzichtig Op De Baan GIF - Callboys VoorzichtigOpDeBaan He GIFs

10 gedachten over “Geocaching met de auto: 5 mogelijkheden”

 1. Via de door een Vlaming geplaatste multi ‘Fonteinen in Friesland’ (GC7WJ2A) beleef je een eigen elfstedentocht, nu niet per schaats, doch per auto. De tocht is 225 km lang en je bezoekt de 11 historische steden in Friesland: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. Je kan overal starten, doch weet dat je na de tocht, niet het ‘Elfstedenkruisje’, doch de stash kan vinden in de omgeving van Makkum (gelegen juist voorbij de Afsluitdijk). Een nieuwe manier om met het geocachen Friesland te leren ontdekken.

  Beantwoorden
 2. Leuk is als men naar Kreta voor verlof rijdt. Vertrekkend van Antwerpen op weg naar Heraklion/Kreta. Voor 4 van de 6 landen (België en Griekenland had ik al) dat we doorreisden en een cache logden, een souvenir in ontvangst mochten nemen.
  In Luxemburg even de autobaan af, in Frankrijk autobaan benzinestation en in Straatsburg een wandeling, in Zwitserland een goede voorbereide en gemakkelijke cache aangezien de roaming kosten er te hoog zouden uitvallen en in Italië logeerden we en konden we s’avonds gedurende een mooie wandeling een paar caches loggen.

  Beantwoorden
 3. Beste lezer,
  Wij willen met de camper gaan cachen met een tiener met loopbeperking, maar omdat we nog niet goed bekend zijn met cheocaching zouden we er meer over willen lezen.
  Een interessante tocht lijkt ons de molentocht in oost Nederland.
  Wie heeft info e.o. waar kunnen we meer lezen?
  Alvast bedankt voor een antwoord.
  Gerard

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.