Mooi Maasland: een vierkant geocacherondje

Al enige tijd twijfelen wij Eikenhofjes, Sylvette en Ed, wat we nou eigenlijk het leukste vinden aan onze hobby: het vinden van caches is natuurlijk erg leuk enerzijds, maar anderzijds is het verstoppen van caches eigenlijk minstens net zo leuk 🙂 .

Als we dan ergens ook een leuk plekje zien, al is het op TV, wordt dan ook vaak
naar elkaar gekeken met de opmerking dat het een mooi plekje is voor een cache. We waren dan ook erg trots toen ons rondje De Westlandse Polder (GC7MXQ3online kwam. Vooral de eerste logjes waren erg leuk, en gaven zoveel energie dat we wel zin hadden in nog zo’n rondje. Maar zeker in onze regio (het Westland) zijn de plekjes nogal schaars dus op het eerste gezicht hadden we nergens ruimte genoeg voor een serie caches.

Totdat er in de Polder van Maasland een aantal caches in het archief gingen. En er zodoende ruimte vrijkwam voor iets nieuws. Op de kaart zag het er allemaal goed uit en via het programma GSAK hadden we voor de gein eens bekeken hoe het eruit zou zien als we een rondje Letterboxen zouden plaatsen. Het rondje leek een vierkantje maar het zag er erg leuk uit. Een goede reden om een dag later eens te gaan kijken hoe het er ter plaatse uit zou zien…

Eerste keer op locatie

Dus vanaf een mooie parkeerplaats zomaar eens kijken wat er mogelijk was. Al snel werd duidelijk dat sommige plekjes minder gunstig uitkwamen voor een cache maar na het schrappen van een kleine 5 caches was het begin gemaakt. Ook het idee van hoe en wat was inmiddels duidelijk dus we konden beginnen. Waar we op de route een boom konden gebruiken zouden we een vogelhuisje ophangen en om de “gaten” tussen de caches niet te groot te maken zouden we bij deze gaten iets anders verzinnen.

Zo gezegd, zo gedaan en we konden van start. Eerst maar eens naar de bouwmarkt om een beetje voordelig op de kop te tikken wat we nodig hadden. En eigenlijk had ik (Ed) al best snel het eerste huisje klaar. Vrouwlief was ook tevreden en na een paar avondjes klussen waren we vijf huisjes verder. Goed in de verf en klaar om verder afgewerkt te worden, een mooi klusje voor Sylvette hadden we besloten.

Listings, een naam en cachecontainers

Inmiddels waren we weer een week of wat verder en stonden er tien afgewerkte vogelhuisjes bij ons in huis. Dat was ook een reden om alvast eens wat geocache-listings te gaan maken, met het verzoek om 17 november alles online te hebben. En om dat te doen moesten we weer eens een rondje gaan inmeten. Dus met alle huisjes en alle oplossingen voor de gaten in gedachte gingen we een rondje aan de wandel om met 24 coördinaten thuis te komen.

Eenmaal thuis nog even een naam verzonnen en na twee pogingen was de keuze gevallen op Mooi Maasland. Zo konden de listings gemaakt worden en op één afgekeurde listing na werd alles in één keer goedgekeurd. Die afgekeurde listing bleek best nog hardnekkig, maar na twee saturatie-checks werd ook deze in orde bevonden. We hadden nog vier weken om alles klaar te maken.

En dan begint het, herkenbaar voor iedere CO, logrolletjes maken, kokertjes uitzoeken en in ons geval stempels uitzoeken. Ook hadden we iets leuks verzonnen om de bonus te kunnen loggen. Deze bonus mag natuurlijk iets groter zijn, om als bonus te kunnen dienen. Al met al waren we ruim op tijd klaar, zodat de reeks Mooi Maasland online konden komen. Om het extra leuk te maken hadden we een Geocaching event georganiseerd om deze serie te lanceren. En we hadden de bezoekers niet verteld wat hun te wachten stond. Dat werd natuurlijk wel duidelijk op een gegeven moment en al snel kregen we de eerste reacties.

Eindelijk online 🙂

Wat waren we weer trots op onszelf. Zeker het eerste weekend (met erg mooi weer) werd duidelijk dat ons werk werd gewaardeerd. De vele logjes waren erg leuk om te lezen en de verschillende favo’s werden met erg veel plezier in ontvangst genomen. En nu op 4 januari zijn we bijna 300 logjes/bezoeken per cache verder.

Zelf op zoek gaan naar Mooi Maasland

Ook benieuwd naar de reeks Mooi Maasland? Ga hem dan zelf zoeken! 24 caches liggen op jou te wachten in Maasland bij De Vlietlanden. Tijdens dit rondje zal je 16 letterboxcaches met stempel, 5 traditionele cache, 1 puzzelcache waarbij je de postcode van Maasland moet kennen en de bonus (GC7Z9ER) kunnen terugvinden. Het rondje, of beter gezegd het vierkante parcours is 6 kilometer lang en kan je zowel te voet als met de fiets afwerken. Onderweg kan je ook nog 2 caches ‘meepikken: MRT #7 Mien krijgt het Heen&Weer (GC6KFHJ) & 1 uit duizenden (GC7ACPX).

Wij kijken intussen al in het rond of we weer ergens iets nieuw kunnen plaatsen. Wat hebben we toch een leuke hobby!

Blog geschreven door eikenhofjes

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.