Geocache listing

Op de listing pagina van een geocache kan je uitgebreid de informatie van een geocache bekijken. In een geocache listing kan je veel nuttige informatie terugvinden die je best even bekijkt vooraleer je beslist om het veld in te gaan. We hebben als voorbeeld de geocache listing genomen van 04 – Tussen Koestraat & Liedermeerspark.

Wat staat in een geocache listing?

Via onderstaande afbeelding kan je per cijfer opzoeken wat je kan terugvinden op een geocachepagina. (nummer 14, 15 en 16 kan je op de foto onderaan terugvinden).

 1. Cache type: ontdek hier meer over soorten geocaches. Het type geocache staat steeds aangeduid met het overeenkomende symbool.
 2. Cache titel: de naam van de geocache, deze is gekozen door de cache eigenaar
 3. GC-code: iedere geocache krijgt een unieke code die start met GC, meestal gevolgd door een 6-cijferige combinatie van letters en cijfers. Als je op het pijltje ernaast klikt, krijg je de URL naar deze cache.
 4. Cache eigenaar: Iedere geocache heeft uiteraard ook een eigenaar, zo goed als altijd de persoon die de geocache ook verstopt heeft. Bij problemen of vragen over een geocache kan je steeds bij deze persoon terecht. Je ziet bijvoorbeeld naast de naam de mogelijkheid om een bericht te sturen naar de eigenaar.
 5. Verstopdatum: dit is de datum waarop de geocache verstopt is. Let op: deze kan verschillen van de datum waarop deze gepubliceerd is.
 6. Moeilijkheid & Terrein: De moeilijkheid van een geocache wordt aangeduid met sterretjes tussen 1 (minst moeilijk) en 5 (extreem moeilijk). De moeilijkheid van een geocache is afhankelijk van zichtbaarheid, obstakels en puzzels. Terrein: Ook het terrein wordt bepaald met sterretjes tussen 1 (toegankelijk voor gehandicapten) en 5 (speciale uitrusting nodig). De afstand tot de geocache, het landschap, begroeiing en hoogteverschillen hebben invloed op de terreinrating van een geocache. Het is niet altijd even eenvoudig om de D/T rating te bepalen: ontdek hier alles over de moeilijkheidsgraad van geocaches.
 7. Formaat: Of ook wel de cache grootte. Er zijn 5 verschillende soorten afmetingen:
  • micro: Een doosje dat minder dan 100 ml bevat, denk hierbij aan een filmroldoosje. Een microcache bevat enkel een logboek.
   • nano: Een nano geocache is een afgeleide van een micro, deze geocache is kleiner dan 10 ml en bevat enkel een klein logboekje.
  • klein: Een kleine geocache bevat tussen de 100 ml en 1 liter. Een voorbeeld hiervan is een plastiek potje.
  • normaal: Een normale geocache bevat tussen de 1 liter en 20 liter. Een voorbeeld hiervan is een munitiekistje of een voorwerp ter grootte van een schoendoos
  • groot: Een grote geocache bevat meer dan 20 liter. Denk hierbij aan grote emmers.
  • anders: Hiervoor moet je naar de geocache beschrijving kijken. Vaak wordt anders aangeduid door de cache eigenaar wanneer hij de geocache hunter wil verrassen.
 8. Favorietpunten: Geocaching Premium members hebben de mogelijkheid om een geocache te belonen met een favorietpunt. Hiermee geven ze aan dat ze dit een leuke geocache vinden.
 9. GPS coördinaten: op iedere geocache listing pagina zal je geocache coördinaten kunnen vinden. Of hier ook daadwerkelijk een schat verborgen ligt, hangt uiteraard af van de soort geocache (traditional, multi, mystery) waarmee je te maken hebt.
 10. Cache beschrijving: Een cache eigenaar kan aan een geocache een beschrijving meegeven. Hier wordt de geocacher vaak informatie meegegeven over de streek of over de geocache zelf. Soms wordt een cache hunter hier in een verhaal gesleurd. Bij mystery geocaches zal je hier de puzzel kunnen terugvinden.
 11. Geocache loggen: hier kan je de geocache online loggen. Daarnaast kan je ook de fotogalerij bekijken of deze geocache aan je volglijst toevoegen.
 12. Eigenschappen: Aan iedere geocache kan je eigenschappen of Geocaching attributen meegeven zoals ‘kindvriendelijk’, te doen binnen een uur, rolstoel toegankelijk, honden toegelaten, picknick mogelijk, …
 13. Inventaris: Hier kan je kijken wat aanwezig is in de geocache. Voornamelijk welke Geocaching trackables in de cache terug te vinden zijn.
 14. Geocaching tips: aan geocaches worden vaak tips meegegeven, deze worden in ROT 13 geheimschrift geplaatst in de geocache listing. De decodeersleutel van dit geheimschrift voor geocaching staat er ook bij vermeld zodat je de geoaching hint kan ontcijferen. Je kan er ook voor kiezen om de geocache tip snel te ontcijferen door op de decoderen link te klikken. Ontdek hoe je een goede Geocaching hint kan maken.
 15. Kaart: Hier kan je snel bekijken waar de geocache ongeveer ligt. Je kan iedere geocache ook op een grotere kaart bekijken zodat het wat makkelijker werken is. Ontdek alles over de Geocaching kaart.
 16. Logs: Naast het loggen in het logboek of op de logrol die je in de geocache kan vinden, kan je ook virtueel de geocache loggen. Hier is het de bedoeling dat je jouw bevindingen of jouw avontuur over de geocache meegeeft. Als je een geocache niet kon vinden, kan je ook een DNF (= did not find) loggen, het kan zijn dat verschillende geocache hunters de cache niet kunnen vinden omdat hij misschien wel verdwenen is. Ook indien je denkt dat een geocache onderhoud nodig heeft, kan je dit hier melden, bijvoorbeeld wanneer het logboek nat is. De geocache eigenaar zal hier dan van op de hoogte gebracht worden.