Geocaching app

Op zoek naar een gps spel app, dan zal je uiterst tevreden zijn met de (officiële) Geocaching gps app. Geocachen met je smartphone kan met de Geocaching app van Groundspeak. De geocaching app is gratis beschikbaar in Google Play en de App store. Deze schatzoeken app is ideaal om op zoek te gaan naar geocaches. Je hoeft dus helemaal geen dure GPS aan te schaffen om te kunnen geocachen. Het Geocaching spel heeft sinds de invoering van de app veel aan populariteit gewonnen, daarom investeert Groundspeak ook veel aan de ontwikkeling en verbetering van deze applicatie.

Geocaches zoeken in de Geocaching app

 • De geocaches in de geocaching app kan je bekijken op een kaart of in een lijst, wat jouw voorkeur geniet. Je kan eenvoudig switchen door op de 3 puntjes rechtsbovenaan te klikken.
 • Wanneer je de geocaches in lijst op je geocache app bekijkt, dan zie je meteen ook het aantal favoriete punten, de afstand tot de caches en het aantal trackables van de geocaches. Handig aan de lijstweergave is dat je de geocaches kan sorteren op afstand, naam en aantal favorietpunten.
 • Wanneer je gaat geocachen op je smartphone en de geocaching kaart gebruikt, dan heb je ook de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende kaartsoorten: wandelingen, straat, satelliet, terrein of hybride kaartmodus.
 • Er is ook een filterfunctie in de Geocaching app ingebouwd, echter is deze vrij beperkt.

Informatie van een geocache bekijken

 • Bij een simpele klik op de geocaches op de kaart of in de lijst in de app voor geocaching, dan krijg je meer informatie over de geocache zelf, grotendeels gelijk aan de cachepagina info dat je op de Geocaching website kan vinden.
 • Zo zie je de moeilijkheid, de terreinwaarde en het formaat van de geocache en kan je eenvoudig zijn eigenschappen of Geocaching attributen) bekijken.
 • Je kan in de Geocaching app ook snel de ‘activiteiten’ of voorgaande logs bekijken van de geocache.
 • Daarnaast kan je ook eenvoudig de waypoints bekijken of zelf waypoints toevoegen wat handig is voor multi-caches en oplossingen van mysteriecaches.
 • Uiteraard kan je de caches hier ook loggen, een favorietpunt geven en best wel handig: je kan via de app makkelijk foto’s bij je log toevoegen.
 • Dit is ook de plek waar je een bericht kan sturen via het Geocaching Messenger center naar de CO. Handig als je een extra tip wil of als er problemen zijn bij de cache. De Geocaching app geeft pushmeldingen op je smartphone, dus je weet snel als je antwoord terug hebt.
Geocache met de app loggen
Loggen met de Geocaching app

Navigeren naar een geocache

Waarschijnlijk de handigste functie van de geocache app is de functie die aanduid op de kaart waar jij je bevindt en hoe ver je van de gezochte geocache zit. Wanneer je de informatie van een geocache bekijkt zie je naast de loggen-knop de navigeren-knop (zie afbeelding hierboven). Wanneer je hierop klikt zie je waar jij jou bevindt via een pijltje en de afstand tot de geocache aangeduid via een oranje lijn.

👉 Deze functie is bijzonder handig in combinatie met wanneer je kaartsoort op straat of wandeling modus staat: zo kan je snel en eenvoudig de juiste weg naar de geocache vinden.

👉 De satelliet kaartmodus is dan weer handig voor als je met je geocaching apparaat in de omgeving van de geocache bevindt, zo kan je jou eenvoudig oriënteren.

Navigeren via de Geocaching app

Andere functies van de Geocaching app

 • Andere functies van de geocache app zijn de zoek- en filterfuncties van de geocaches. (Bij klikken op 3 streepjes in vorm van trechter)
 • Je kan ook Geocaching trackables zoeken en loggen. (Bij klikken op vergrootglas)
 • Je kan er ook terecht om een GeoTours te zoeken. (Bij klikken op vergrootglas)

Onderstaande functies krijg je te zien als je linksbovenaan op het hamburgermenu klikt.

 • Ook handig aan de app is het Berichten centrum: hier kan je met jouw collega geocachers in contact komen. Leuk is dat als je zelf een berichtje ontvangt dat je een pushmelding krijgt op je smartphone.
 • Je kan ook jouw profiel bekijken
 • Ten slotte heb je ook nog de lijsten met geocaches die je hebt aangemaakt bekijken en bewerken.
Functies Geocaching app

Wanneer gebruik maken van de Geocaching app?

Kortom: indien je aan de slag wilt met een echte gps speurtocht app dan raden we jullie zeker en vast de gratis geocaching app aan. Je bent er gegarandeerd binnen de kortste keren verslaafd aan! Voor langere multi caches of cachetrails is een (hand)GPS voor Geocaching aan te raden aangezien hiervan de batterij uiteraard wat langer mee gaat.

Wat handig is om weten: de Geocaching app is gratis, maar daarom beschik je niet tot alle mogelijkheden van Geocaching. In de Geocaching app zal je zo bijvoorbeeld enkel de makkelijkere caches kunnen vinden. Als je ook de andere caches wil zien via deze app dan moet je een Premium lidmaatschap nemen. Om Geocaching te leren kennen zijn deze makkelijkere caches ideaal, ben je gebeten door het spelletje dan kan je overschakelen naar een betalend Premium account.

Gratis alternatieve Geocaching apps

Tot op een bepaald punt is de Geocaching app dus gratis. Maar er zijn ook enkele alternatieve Geocaching apps die gratis zijn en meer kunnen.

CachlyiPhone
c:geoAndroid
Geocaching PlusWindows
Welke app is het beste voor geocaching?

Een goede Geocaching app is de officiële Geocaching app van Groundspeak dat beschikbaar is voor Android en iPhone. c:geo (Android), Cachly (iPhone) en Geocaching Plus (Windows) zijn waardige alternatieven.

Welke Geocaching apps zijn gratis?

De officiële Geocaching app is gratis maar heeft beperkingen voor niet premium leden. c:geo (Android), Geo bucket (iPhone) en Looking4Cache (iPhone) zijn goede gratis alternatieven.

GCC – GeoCache Calculator: een sterke aanvullende app

Een applicatie die je zeker zal kunnen helpen bij het zoeken en vinden van geocaches is de GeoCache Calculator app. Deze tool heeft meer dan 250 functies om geocache puzzels en raadsels op te lossen. Via de handige zoekfunctie kan je snel opzoeken wat je nodig hebt, denk hierbij bijvoorbeeld aan ASCII converteerder, morse code vertalen, vlagcode en veel meer.