Geocaching app

Op zoek naar een gps spel app, dan zal je uiterst tevreden zijn met de geocaching gps app. Geocachen met je smartphone kan met de geocaching app van Groundspeak. De geocaching app is gratis beschikbaar in Google Play en de App store. Deze schatzoeken app is ideaal om op zoek te gaan naar geocaches. Je hoeft dus helemaal geen dure GPS aan te schaffen om te kunnen geocachen. Het Geocaching spel heeft sinds de invoering van de app veel aan populariteit gewonnen, daarom investeer Groundspeak ook veel aan de ontwikkeling en verbetering van deze applicatie.

De geocaches in de geocaching app kan je bekijken op een kaart of in een lijst, wat jouw voorkeur geniet. Geocachen op je smartphone gebruik je best de geocaching kaart, waar je ook nog eens de keuze hebt uit straat, satelliet, terrein of hybride kaartmodus. Wanneer je de geocaches in lijst op je geocache app bekijkt, dan zie je meteen ook het aantal favoriete punten, de afstand tot de caches en het aantal trackables van de geocaches.

Bij een simpele klik op de geocaches op de kaart of in de lijst in de app voor geocaching, dan krijg je meer informatie over de geocache zelf, grotendeels gelijk aan de geocache listing dat je op de Geocaching website kan vinden. Je kan in de geocaching app ook snel de ‘activiteiten’ of voorgaande logs bekijken van de geocache. Daarnaast kan je ook eenvoudig de waypoints bekijken of zelf waypoints toevoegen wat handig is voor multi caches.

Een geocache loggen is uiteraard ook mogelijk, maar de handigste functie van de geocache app is de functie die aanduid op de kaart waar jij je bevindt en hoe ver je van de gezochte geocache zit. Deze functie is bijzonder handig in straatmodus zodat je zo snel en eenvoudig de juiste weg naar de geocache kan nemen. De sateliet kaartmodus is handig voor als je met je geocaching apparaat in de omgeving van de geocache bevindt, zo kan je jou eenvoudig oriënteren.

Geocaching app kaartoverzicht  Geocaching app lijstoverzicht  Geocaching app cachedetails

Andere functies van de geocache app zijn de zoek en filterfuncties van de geocaches, je kan ook geocaching trackables zoeken en loggen. Een nieuwigheid zijn de GeoTours en daarnaast ook handig aan de app is de berichten en mijn lijsten functie.Kortom: indien je aan de slag wilt met een echte gps speurtocht app dan raden we jullie zeker en vast de gratis geocaching app aan. Je bent er gegarandeerd binnen de kortste keren verslaafd aan! Voor langere multi caches of cachetrails is een (hand)GPS voor Geocaching aan te raden aangezien hiervan de batterij uiteraard wat langer mee gaat.

Gratis alternatieve Geocaching apps

De officiële Geocaching app is gratis, echter kunnen enkel Geocaching Premium Member leden alle geocaches zien in de app en kunnen ze van alle functies gebruik maken. Daarom zijn er ook enkele gratis alternatieven.

CachlyiPhone
c:geoAndroid
Geocaching PlusWindows

 

GCC – GeoCache Calculator: een sterke aanvullende app

Een applicatie die je zeker zal kunnen helpen bij het zoeken en vinden van geocaches is de GeoCache Calculator app. Deze tool heeft meer dan 250 functies om geocache puzzels en raadsels op te lossen. Via de handige zoekfunctie kan je snel opzoeken wat je nodig hebt, denk hierbij bijvoorbeeld aan ASCII converteerder, morse code vertalen, vlagcode en veel meer. De app is te vinden in de Google Play Store of op de GCC website.