c:geo app: review Geocaching app

Een app die veel Geocachers gebruiken is c:geo. Deze app is gemaakt voor Android gebruikers en is volledig gratis. Bijkomend voordeel is dat deze app ook in het Nederlands beschikbaar is. Toch enkele belangrijke verschillen met de officiële Geocaching app.

c:geo Installatie en setup

In de Google Play Store kan je heel eenvoudig de c:geo app terugvinden. Nadat je deze geïnstalleerd hebt, kan je jouw Geocaching.com logingegevens invullen en autoriseren. Hierna dien je eventueel nog te het activatievinkje in te schakelen en je kan van start.

Daarnaast kan je eventueel ook nog koppelingen maken met andere Geocaching platformen zoals bijvoorbeeld Opencaching.nl of Geokrety als je hier een account zou hebben.

Gebruiksvriendelijke Geocaching app

Eenmaal de setup in orde is kom je op een startscherm met 6 knoppen:

 • Live kaart: met deze functie krijg je een Geocaching kaart te zien met alle beschikbare geocaches rondom de locatie waar je jou bevindt. Door op een geocache te klikken kan je heel eenvoudig de informatie van deze cache zien. Handig hier voor basisleden die geen Premium Geocaching account hebben is dat je via deze app ook de premium only geocaches ziet op de kaart. In tegenstelling tot de andere geocaches kan je de informatie van deze geocaches niet bekijken (ontdek ook hoe je als basis lid Premium only caches kan loggen). Verder zijn er ook verschillende kaartfuncties: lagen, wandelspoor, gevonden caches uitschakelen, … Op de kaart zal je zien dat sommige caches een oranje cirkel hebben. Dat wil zeggen dat de app van deze caches nog informatie aan het ophalen is van de website. Eens hij deze heeft, verdwijnt de oranje cirkel.
 • Dichtbij: deze functie toont een lijst van 20 geocaches die het dichst bij jou in de omgeving zijn. Je kan heel eenvoudig doorklikken op deze caches om specifieke informatie te krijgen. In de lijst zie je bij iedere cache ook een cijfer staan in een rechthoek die af en toe een kleur (groen, oranje of rood) heeft: de cijfers zijn het aantal favorietenpunten en de kleur is de GCVote waardering.
 • Opgeslagen: Een van de handigste functies van deze app! Dit leggen we hieronder in de volgende paragraaf uit.
 • Zoeken: zoekfunctie waarbij je kan zoeken op coördinaten, adres, GC-geocodes, trefwoorden, gevonden en verstopt door gebruikersnaam en trackable codes.
 • Ga naar: deze functie is ook best handig. Af en toe komt het wel eens voor dat je een Geocaching projectie moet maken. Met deze functie zal dat lukken.
 • Filter: met deze filter kan je selecteren welke soort geocaches je wil zien op je live kaart.

Opgeslagen geocaches om offline te geocachen

Wat ons vooral aansprak aan de c:geo Geocaching app was de opslagfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat je geocaches kan opslaan en deze offline kan gebruiken. We namen de proef op de som en openden de app op een willekeurige locatie. Hier openden we de live kaart waarna de app de informatie van de geocaches begon op te halen. Rechtsbovenaan kan je in het menu kiezen om alle caches op te slaan, waarna de app deze in een lijst plaatst.

Een andere manier om caches op te slaan, is om de caches in detail te bekijken (via de live kaart of de lijst) en daar kan je dan op het opslag-symbool (een diskette) klikken om deze cache in een lijst op te slaan.

Eenmaal hij deze caches heeft opgeslaan kan je jouw Android telefoon in vliegtuigmodus plaatsen (of je internetconnectie uitschakelen) en kan je van start gaan en op zoek gaan naar de caches die je hebt opgeslagen. Deze caches kan je terugvinden in de opgeslagen functie op je startscherm.

Door gebruik te maken van het kompas kan je eenvoudig naar deze geocaches navigeren door gebruik te maken van de GPS functie van je smartphone. Dit kompas is accuraat tot ongeveer een 5-tal meter van de caches, afhankelijk van je apparaat uiteraard. Je kan ook de kaart-modus gebruiken, maar zonder een internet connectie kan je enkel de gedownloade kaart gebruiken en niet inzoomen. Ook alle informatie van de cache: listing, hint, afbeeldingen en voorgaande logs kan je eenvoudig bekijken aangezien deze opgeslagen zijn.

Caches kan je ook offline loggen, dan verschijnt er een rood lachend gezichtje op jouw geocaching kaart. Later toen we terug overschakelden naar een WiFi verbinding merkten we dat onze logs niet doorgestuurd werden naar Geocaching.com, dit is wel een minpuntje van deze app. Anderzijds met de rode gezichtjes zie je snel welke caches je gevonden hebt.

Voeg waypoints toe aan multi-caches & bepaal de coördinaten van mysterycaches

Extra of nieuwe waypoints toevoegen aan multi-caches is vrij eenvoudig bij c:geo. Bij de cache informatie swipe je naar links en daar kan je heel eenvoudig nieuwe waypoints toevoegen. Zo kan je zelfs in de app coördinaten projecteren.

Ook voor mysterycaches is er een handige functie om de coördinaten in te geven. Onderstaande video geeft je hier een makkelijke gebruiksaanwijzing.

Conclusie van de c:geo app

De c:geo app blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en handige functies! Voornamelijk de opslagfunctie is bijzonder handig waardoor je ook gemakkelijk offline kan geocachen. Je kan er zelfs premium only caches mee bekijken op de live kaart. Bovendien is c:geo volledig gratis!

15 gedachten over “c:geo app: review Geocaching app”

 1. Gebruik deze app al jaren. Kom er nu echter niet meer op. Kan niet inloggen.
  Weet niet waar ik het wachtwoord kan aanpassen of veranderen.

  Beantwoorden
 2. heb c geo heel lang geleden gebruikt op mijn oude telefoon, nu een nieuwe telefoon weer gekocht en opnieuw cgeo geinstalleerd, maar het werkt niet naar behoren.
  mijn dichtbij geeft geen catches aan. staat 0 terwijl ik wel bij catches in de buurt woon.

  hoe kan ik dit weer aan krijgen

  Beantwoorden
 3. Hoe moet ik op de geocachen app. zoeken op coordinaat.
  Ik heb ut coordinaat van een bonuscache.
  Waar moet ik wat invoeren zodat ik kan zoeken ?

  Mvg. Dick. (Brozemiet).

  Beantwoorden
 4. Als je weer online bent kun je vanuit de bewwaarde caches met je offline logs de functie Export fieldnotes selecteren en daarna kommen je logs terecht op de site in de drafts lijst (ik gebruik c:geo en de site in het engels weet niet exact hoe dit soort functies in het Nederlands heten.
  Om te zien welke caches je hebt gelogd of een not hebt geschreven kun je in de stored een separat lijst kiezen met caches met history. Daar vindt je de caches. Als je na de drafts als log hebt geupdate en je doet een refresh in c:geo kun je in de lijst zien dat er een kleurencombinatie voor de caches is van groen en rood (of oranje) als je kiest om de offline log te verwijderen in c:geo worden deze caches groen gemerkt.

  Ik ben super tevreden met deze app. Ik gebruikd de kompas niet veel. Wel de route planner in combinatie met een routeplanner op je phone. (In mijn geval Navigate with Sygic)

  Beantwoorden
 5. Als ik deze app gebruikt heb, blijkt ineens mijn taalinstelling van geocaching.com van het Nederlands naar het Engels overgezet te zijn. Ik zie niet hoe ik dat moet voorkomen, dus achteraf moet ik iedere keer de instellingen van geocaching.com terugzetten naar het Nederlands. Ik vind dat een vervelend bijeffect van een overigens prima werkende app.

  Beantwoorden
 6. Als je de cache offline hebt gelogd in c:geo kun je via exporteren veldnotities deze founds versturen naar de geocaching app/ site. Daar staan ze als concept en kun je ze loggen.

  Beantwoorden
 7. Op geocaching (premium) kun je ook gewoon caches offline bekijken (én kaarten downloaden).

  De c:geo app heeft voor mij veel meer nadelen, ik kon het volgende niet: minder filteropties, geen statistieken, geen lopende ‘challenges’, grafisch veel minder mooi, et cetera.

  Bovendien vind ik het niet erg om een beetje te betalen voor iets waar ik zo veel gebruik van maak. Ze doen er ook wat voor terug.

  Beantwoorden
 8. Heb een afbeelding vanuit c:geo naar m’n printer verstuurd.
  Geen print gekregen.
  c:geo loopt vast. m’n databundel is helemaal leeg.
  c:geo probeert nog steeds de afbeelding te versturen.

  Is dit te verhelpen?

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.