Geoprinter

Je kent het waarschijnlijk wel: je gaat geocachen en besluit om nog een cache te zoeken, en nog ééntje, en nog … En voor je het weet heb je ieder baantje 2 keer afgelopen om de caches te bereiken. Hiervoor bestaat GeoPrinter: een handige extensie waarbij je een routeplan kan maken van geocaches.

GeoPrinter Chrome extensie

Om gebruik te maken van GeoPrinter, moet je eerst de extensie installeren. Deze GeoPrinter extensie kan je enkel installeren in de Chrome webbrowser, dus indien je deze browser nog niet hebt zal je deze moeten installeren. Wanneer je de extensie toegevoegd hebt aan Chrome, komt er een icoontje bij in het menu van de Chrome browser wat waarschijnlijk nog grijs is. Wanneer je echter naar Geocaching.com gaat, zal dit icoontje kleuren met een gele en groene cache.

GeoPrinter Chrome extensie

Een route maken met GeoPrinter

Eenmaal de extensie geïnstalleerd is, kan je aan de slag gaan met GeoPrinter. Om jouw routes met GeoPrinter te maken hebben we volgend stappenplan gemaakt

 Ga naar de Geocaching kaart

 Zoek een regio op de Geocaching kaart waar je caches wil zoeken

 Klik op het cache-icoon dat je wil toevoegen aan je route

 Hier zie je dat er naast basisinformatie een knop is bijgekomen ‘add cache to list’. Wanneer je op deze knop klikt zal deze cache toegevoegd worden aan de GeoPrinter lijst. Ook als je naar de cachelisting gaat van een bepaalde cache, zal deze knop verschijnen.

Cache toevoegen aan GeoPrinter lijst

 Doe dit voor iedere cache die je aan je route wil toevoegen

 Eenmaal je alle caches hebt toegevoegd, kan je op het icoontje rechtsbovenaan in de Chrome browser klikken en zal je alle caches zien verschijnen.

 Om deze lijst aan te passen en te exporteren kan je op de knop Edit&Export klikken. Hier krijg je een lijst te zien met alle caches, de coördinaten en de hints van de caches.

GeoPrinter aanpassen & exporteren

 Op deze pagina kan je alle instellingen voor je lijst in orde brengen: wanneer je naar other settings gaat zie je rode en groene bolletjes: wanneer deze op groen staan worden deze toegepast voor je lijst. Zo kan je bijvoorbeeld de GC code of de listing aan deze lijst toevoegen. Bij het klikken op de gele driehoekjes, krijg je een popup. Zo kan je bij show distance bijvoorbeeld mijl naar kilometer aanpassen en de afstand van een bepaald punt instellen.GeoPrinter Settings aanpassen

 Ook de volgorde van je lijst kan je aanpassen bij GeoPrinter. Wanneer je met je muis op een cache van de lijst gaat staan zie je 2 pijltjes: eentje naar boven en eentje naar beneden. Wanneer je hierover gaat kan je kiezen op welke plek in de lijst deze cache moet komen.GeoPrinter volgorde wijzigen

 Caches verwijderen doe je door op een cache te gaan met jouw muis en op het rode kruisje te klikken dat verschijnt. Extra informatie van de cachelisting toevoegen doe je door op het blauwe kruisje bij de caches in de lijst te klikken (zeker voor mysterycaches of earthcaches zeker handig!). Deze informatie kan je zelf ook gaan bewerken door er op te klikken: zo kan je jouw tekst groter maken, of deze onderstrepen, vet maken en schuin zetten. Je ziet ook dat je hier afbeeldingen van de cache kan toevoegen.

Geoprinter - informatie aanpassen

 Eenmaal jouw lijst klaar is, kan je deze printen of downloaden door op de knoppen rechts van de lijst te klikken. Daarnaast kan je deze lijst ook exporteren als GPX file.

 Bijkomend kan je ook de kaart met geselecteerde caches afprinten, dit doe je door rechtsbovenaan je lijst te klikken op ‘show on maps’.GeoPrinter show on maps

Ziezo, hopelijk is dit een extra hulp bij het plannen van jouw Geocaching routes en hoef je nu geen extra kilometers te lopen! Mocht je zelf nog extra functies of mogelijkheden van GeoPrinter kennen, laat dit gerust weten als reactie 😉

3 gedachten over “Geoprinter

  1. hans baneman

    Gebruik geoprinter nu ook en ben er zeer tevreden over,
    Al zou ik het fijn vinden als je de lijst die je maakt ook kan opslaan.
    Geogroet van lieshans.

  2. papeCitytravellers

    Kunnen de waypoints van een multi ook als punt geimporteerd worden in de lijst of moet je dat handmatig (zelf) toevoegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.