Geocache Icon Run

Geef toe, als geocachers zijn we allemaal wel een beetje fier op onze statistieken: 100 geocaches gevonden, 1000 geocaches, meeste geocaches op 1 dag, per jaar, … Door deze statistieken ontstaan er natuurlijk verschillende uitdagingen zoals de Jasmer challenge, de Fizzy Grid of de 365-dagen challenge. Maar heb jij al gehoord van de Geocache Icon Run? De Geocaching Icon Run is een geocaching challenge waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk verschillende cachetypes op 1 dag te loggen. Een uitdaging dat toch wel wat voorbereiding vergt en naar alle waarschijnlijkheid ook wel wat kilometers!

Welke geocachetypes bestaan er?

In totaal bestaan er 20 verschillende geocache types! Vooraleer je als een gek begint te zoeken: helaas zijn deze niet allemaal meer te vinden… Liefst 4 geocache types zijn in de loop van de jaren gearchiveerd en dus ook niet meer te vinden: heb jij 1 van onderstaande 4 Geocaching icoontjes kunnen loggen, dan mag je deze koesteren ;).

Geocache Icoon - Lost and Found Event CacheGeocache Icoon - Locationless (Reverse) CacheGeocache Icoon - Groundspeak Lost and Found CelebrationGeocache Icoon - Groundspeak Block Party
Lost and Found Event CacheLocationless (Reverse) CacheGroundspeak Lost and Found CelebrationGroundspeak Block Party

Gelukkig zijn er 8 geocachetypes die je, mits wat planning, makkelijk(er) op 1 dag zou kunnen vinden. Je moet natuurlijk wel wat geluk hebben met de Geocaching saturatie in de regio waar je gaat zoeken: maar aangezien dit de meest voorkomende Geocachetypes zijn die bovendien iedereen kan plaatsen is dit niet onoverkomelijk. De grootste moeilijkheid van deze makkelijkere cachetypes is dat je rekening moet houden dat er 2 Geocaching events tussen zitten.

Geocache Icoon - Multi-cacheGeocache Icoon - Letterbox HybridGeocache Icoon - Mystery of Puzzel Cache
Traditionele cacheMulti-cacheLetterbox HybridePuzzel of Mystery cache
Geocache Icoon - Event CacheGeocache Icoon - CITOGeocache Icoon - EarthCacheGeocache Icoon - Wherigo
Event CacheCITOEarthCacheWherigo

Iets moeilijkere geocache soorten zijn de volgende 8: hier hangt het volledig af op welke locatie je jou bevindt om deze te kunnen vinden. Geocaching HQ kan uiteraard enkel in Seattle gevonden worden, webcam & virtual caches bestaan nog maar er komen geen nieuwe meer bij. En dan heb je ook nog het GPS Adventures Maze Exhibit: een tentoonstelling/doolhof die slechts heel sporadisch doorgaat in Europa.

Geocache Icoon - Webcam CacheGeocache Icoon - Virtual cacheGeocache Icoon - Mega-Event CacheGeocache Icoon - Giga-Event Cache
Webcam CacheVirtual cacheMega-Event CacheGiga-Event Cache
Geocache Icoon - Lab CacheGeocache Icoon - Geocaching HQGeocache Icoon - Project APE CacheGPS adventures maze exhibit - Geocaching icon
Lab CacheGeocaching HQProject APE CacheGPS Adventures Maze Exhibit

Welke geocachetypes heb jij reeds gevonden?

Interessant is om te kijken welke geocache soorten jij reeds gevonden hebt. Hiervoor kan je naar jouw Geocaching profielpagina gaan en dan het geocaches tabblad selecteren. Aan de linkerzijde zie je de geocachetypes die jij reeds hebt gevonden en het aantal per type, aan de rechterzijde zie je het aantal geocaches per type die je verstopt hebt. Hieronder zie je een voorbeeld van de Geocaching types die een bepaalde geocacher gevonden en verstopt heeft.

Geocache types verstopt en gevonden

Hoe haal jij het meeste uit een Geocaching Icon Run?

Je merkt het waarschijnlijk al: het is onmogelijk om de 16 overgebleven geocache types op 1 dag te kunnen vinden. Maar met deze tips kan je toch het meeste uit jouw Geocaching Icon Run halen.

  • Plan op voorhand jouw route
  • Voorzie backup-caches om een DNF te kunnen vervangen
  • Tank op voorhand je wagen, want waarschijnlijk zal je wel wat kilometers moeten maken
  • Mega- & Giga-events hebben meestal ook labcaches: een makkelijk extra icoontje
  • Kies voor een gebied met een hoge Geocache-saturatie
  • Zoek een multi-cache met 1 of 2 waypoints, zo verlies je niet al te veel tijd
  • Ga niet op zoek naar cachetypes die je reeds hebt gevonden en dichtbij liggen
  • Geniet van het event waar je naartoe gaat: het is niet de bedoeling om enkel het event logboek te tekenen en dan onmiddelijk verdwijnen.
  • Plan eventueel je eigen event, maar zorg er wel voor dat aan alle vereisten voldaan wordt!

Ziezo: veel succes met jouw Geocaching Icon Run! Wat is het meeste aantal Geocachetypes dat jij op 1 dag kon vinden?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.