Locationless caches

Wat zijn locationless caches?

Terwijl je bij geocaches de coördinaten krijgt om een geocache te loggen, krijg je deze niet bij locatieloze caches. Locationless caches zijn geocaches die zich verplaatsen en waarbij het de bedoeling is dat jij de coördinaten doorgeeft waar je deze cache tegenkomt.

Hoe maak je een locationless cache?

Locationless caches kunnen niet langer gemaakt worden. Echter heeft Geocaching.com de voorbije jaren zelf enkele nieuwe locationless caches gepubliceerd (voor een bepaalde periode).

Hoe kan je een locationless cache vinden?

Eigenlijk kan je deze niet meer vinden. Echter heeft Geocaching.com de voorbije jaren enkele nieuwe locationless caches gepubliceerd (voor een bepaalde periode). Hierdoor kan je als geocacher toch nog eens een locationless cache ‘vinden‘.

Locatieloze geocaches deden net het omgekeerde van een traditionele geocache: in plaats van de coördinaten te krijgen, moest jij deze doorgeven als log vergezeld met een afbeelding. Een voorbeeld van zo’n locationless cache was GC55E1 waarbij het de bedoeling was dat je ergens ter wereld een dorp bezocht dat de naam Waterloo heeft. Als bewijs stuur je een foto van de plek en post je de coördinaten van het centrum van het dorp.

Geocache Icoon - Locationless (Reverse) Cache

We spreken hier in de verleden tijd want locationless caches zijn sinds 2006 allen gearchiveerd. Ben je benieuwd naar enkele originele locatieloze caches dan kan je deze bekijken in deze lijst met locationless caches. Uiteraard hadden dit type geocaches ook een leuk icoontje dat je hiernaast kan zien.

Omdat heel wat geocachers de dag van vandaag dit Geocaching icoon niet meer konden behalen, kwam Geocaching zelf met enkele nieuwe (tijdelijke) locationless caches. De opdracht van deze locationless caches is ook niet meer om de coördinaten door te geven, maar ze hebben wel een leuke/nuttige andere invulling gekregen. Zo heb je toch de mogelijkheid om dit icoontje te scoren en deze in jouw statistieken te zien op je Geocaching profiel. Hieronder gaan we eens dieper in op deze (tijdelijke) locationless caches. Heb jij dit zeldzame Geocaching symbooltje al kunnen behalen? En wat vind jij van deze (nieuwe?) locationless caches?

(Nieuwe) Locationless caches

De coördinaten van onderstaande locatieloze caches liggen in Seattle, waar ook Geocaching HQ te vinden is.

Geocache Icoon - Locationless (Reverse) Cache Find Signal the Frog® – GC8FR0G

In 2019 verscheen er voor het eerst in jaren een nieuwe locationless cache. In 2020 was er immers de 20ste verjaardag van Geocaching, door omstandigheden is dit pas 2 jaar later gevierd kunnen worden. Bedoeling van deze locationless cache is dat je op de foto gaat met de officiële Signal the Frog mascotte of met de banner die 20 jaar Geocaching viert en waar ook Signal the Frog opstaat. Om dit te kunnen realiseren en zo deze locationless cache te kunnen loggen zal je een mega- of giga-Geocaching event moeten meepikken waar deze ongetwijfeld te vinden zijn. Op 1 januari 2023 komt er een einde aan deze locatieloze cache.

Geocache Icoon - Locationless (Reverse) Cache Let’s improve the outdoors – GC8NEAT

Een andere locatieloze cache is deze die in 2021 in het leven werd geroepen en gelogd kan worden tot eind december 2022. De voorwaarde om deze cache te loggen is dat jij de natuur helpt verbeteren. Een mooi initiatief eigenlijk: zo kan je het vuil verwijderen in een stukje natuur, bomen planten, … Of combineer het en scoor 2 geocaches in 1 keer door deel te nemen aan een CITO event. En voor de fans van Geocaching souvenirs is er een leuke extra, want wanneer je deze locationless cache hebt gelogd, krijg je meteen ook een leuk souvenir.

Geocache Icoon - Locationless (Reverse) Cache Discovered while geocaching – GC9FAVE

Geocaching brengt ons op de mooiste plekjes in de wereld en daar heeft deze locationless cache zijn inspiratie gehaald. Het doel van deze cache is dat je immers jouw mooiste plekje deelt met geocachers door een leuke afbeelding te maken van dit plekje dat je ontdekt hebt via Geocaching. Daarnaast moet je ook vertellen waar dit plekje is en kan je eventueel wat meer uitleg geven over deze plek. Je hebt tijd tot eind 2023 om dit te realiseren en zo deze geocache te loggen. Ontdek meteen ook de mooiste plekjes om te geocachen van andere geocachers.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.