Fizzy grid: 81 plekjes vullen van de D/T matrix

Wat is de Fizzy grid?

De Fizzy Grid is een geocaching challenge. Deze challenge vereist dat je voor iedere combinatie van moeilijkheid en terrein een geocache moet gevonden hebben. Gaande dus van D1T1 tot D5T5. In totaal zal je dus 81 geocaches moeten vinden om deze grid te vervolledigen.

Wat zijn andere benamingen voor de Fizzy Grid?

De Fizzy grid is ook gekend als de 81 matrix: omdat je 81 vakjes te vullen hebt. Andere benamingen zijn de 81 grid, full D/T matrix, D/T kaart en veelzijdige cacher.

Als je eens in jouw Geocaching statistieken gaat duiken, dan ga je een matrix terugvinden met jouw gevonden geocaches opgeteld per terrein en moeilijkheidswaarde. Voor sommige geocachers is het een uitdaging om deze matrix te vullen: een Geocaching challenge als het ware.

Deze Geocaching challenge wordt de Fizzy grid genoemd en vereist dat je voor iedere combinatie van moeilijkheid- en terreinwaarde een geocache gevonden moet hebben om de matrix volledig te vullen.

Matrix-cachen

Matrix-cachen is een leuke bijkomstigheid voor (sommige) geocachers, het is voor sommige geocachers een echte uitdaging die ze willen behalen. Sommige geocaches kan je ook enkel loggen als je de Fizzy Grid gevuld hebt.

Matrix challengeslijst met matrix challenges
Fizzy cacheslijst met fizzy caches
81 cacheslijst met caches waarin 81 voor komt

Als de D/T waarden van geocaches wijzigen dan zou zo’n matrix ook wijzigen en dan kan het plots zijn dat een volle matrix plots niet meer gevuld is. Hou er rekening mee bij het bepalen van de moeilijkheidsgraad en terreinwaarde van jouw geocache.

Hoe kan je geocaches vinden om jouw matrix te vullen?

Ben je benieuwd hoe jouw matrix er uit ziet? Dat kan je heel makkelijk bekijken bij jouw geocaching statistieken. Een beetje naar beneden scrollen (bijna helemaal onderaan) kan je jouw raster terugvinden voor moeilijkheidsgraad en terreinwaarde.

Een alternatieve plek waar je jouw D/T kaart kan bekijken is de pagina met jouw profielstatistieken van Project-GC. Let wel op: er zit soms wat vertraging op Project-GC omdat de data niet dagelijks opgehaald worden waardoor de caches die je de voorbije dagen gevonden hebt nog niet meteen zichtbaar zijn.

Zowel via Project-GC als Geocaching.com kan je een knop vinden om geocaches te zoeken om jouw D/T matrix te vullen.

Fizzy Grid vullen via Geocaching.com

Wanneer je via de vertrouwde geocaching.com site op de knop ‘Vul je raster’ klikt, dan krijg je en gefilterde lijst te zien van alle geocaches die voldoen aan de voorwaarde om jouw raster te vullen. Van hieruit kan jijzelf verder filteren om de caches te bekijken waarin je interesse hebt.

Fizzy Grid vullen via Project-GC

Bij Project-GC krijg je ook een gefilterde lijst op basis van een locatie (vb. land of provincie) die je zelf kiest. Handig hierbij is dat deze gesorteerd wordt op basis van de dichtstbijzijnde ontbrekende D/T geocaches voor jouw gekozen locatie. Jouw lijstje kan hiermee eigenlijk al meteen gemaakt zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.