Noord Oost Zuid West: de uiterste caches van België en Nederland

Geef toe, vele mensen houden wel een beetje van extremen en dat blijkt ook als we op zoek gaan naar de meest noordelijke, oostelijke, zuidelijke en westelijke caches van België en Nederland. Sommige CO’s hebben de meest extreme punten van hun land opgezocht om daar een cache te kunnen plaatsen. Ontdek mee de uiterste caches van België en Nederland

De uiterste caches van Nederland

🧭 Noord: Rottumerplaat – (Groningen) – GC2HB84

De meest noordelijke cache van Nederland is een earthcache. De Rottumerplaat is een waddeneiland dat toebehoort aan de gemeente Eemsmond. Het eiland is echter onbewoond en de toegang is ook verboden. Om deze cache te loggen moet je naast enkele vragen ook proberen om een afbeelding van jou in de buurt van het eiland te maken (bijvoorbeeld met een kano of een bootje).

🧭 Oost: OOST.NL – GC35B2

Reeds sinds januari 2002 ligt deze cache er al en hij is nog steeds de meest oostelijke cache van Nederland. Deze cache maakt deel uit van een reeks caches met onder meer ook NOORD.NL / ZUID.NL / ZWAARTE.NL / GEVAARLIJK.NL waarbij je toch wel ettelijke kilometers zal moeten rijden om deze allen te kunnen loggen.

🧭 Zuid: ZUID.NL – GC6CAA

Op enkele meters van de grenspaal in het Zuidelijkste puntje van Nederland. Daar kan je deze cache terugvinden. Hij behoort net als OOST.NL tot dezelfde cachereeks en bovendien is dit ook een heel erg oude cache: deze ligt er al sinds mei 2002! Ideaal dus om de Jasmer Challenge te halen.

🧭 West: Het ultieme westen – GC5HQT3

Wanneer je op zoek wil naar de meest westelijke cache van Nederland dan zal je ook naar de meest westelijke grenspaal van Nederland moeten gaan in Sint Anna ter Muiden. Op deze plek aan de grens tussen België en Nederland zal je 2 getallen moeten zoeken om deze mysteriecache tot een goed einde te brengen.

De uiterste caches van België


🧭 Noord: Kapelletje bij ons moeke – GC6HR8G

De meest noordelijke cache van België kan je vinden in Hoogstraten op een honderd tal meter van de Nederlandse grens. Een heel erg eenvoudige cache bij een kapelletje dat intussen toch al meer dan 600 keer gevonden is.

🧭 Oost: Ost.be / Est.be / Oost.be – GC1114G

Op het meest oostelijke punt van ons land ligt ook de meest oostelijke Belgische cache. Deze ligt nags de Kehr- baan die de grens vormt tussen België en Duitsland. Je zou denken dat de naam van deze cache bestaat uit 3 domeinnamen, maar bespaar je de moeite: deze bestaan niet 😊. Deze cache ligt hier reeds sinds 2007 waardoor hij maar liefst meer dan 10 jaar hier al verstopt ligt en onderhouden wordt. Goed 750 mensen hebben deze microcache intussen gevonden.

🧭 Zuid: 0293 PT-GE – GC7W8EJ

In Torgny kan je deze meest zuidelijke Belgische geocache terugvinden. Deze cache behoort tot een Franse powertrail, die deels ook in België loopt. Le power trail du Grand Est kan je vinden in de Ardennen en bestaat uit meer dan 500 geocaches. Deze kan je vinden aan en brugje in de Rue Grande in Torgny. 

🧭 West: RV 5.11: De Panne – GC7XQ6J

De meest westelijke cache van België ligt in De Panne, specifieker in Adinkerke bij De Zwarte Hoek. Deze cache behoort toe aan het wel-gekende Rondje Vlaanderen. In totaal zal je bij deze letterbox-cache een wandeling maken van 3 kilometer. De mysteriecache De Slimmerik (GC7JE3P) ligt op dezelfde lengte als de RV-cache van De Panne, maar bij deze RV cache ga je nog net dat tikkeltje westelijker tijdens je wandeling.

2 gedachten over “Noord Oost Zuid West: de uiterste caches van België en Nederland”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.