Het enge bos: griezelen nabij Ermelo

Toen wij in mei 2016 in het Zwarte Woud op vakantie waren, vonden we onze eerste cache.
Gewoon een keer geocachen proberen omdat de buren ons dat hadden verteld.
In Nederland waren de eerste gevonden caches de ClueGeo geocachereeks in Harderwijk, gewoon omdat die nu eenmaal het dichtstbij lagen verstopt vanaf ons stekkie in Ermelo.
Na vele gevonden caches, mooie en lelijke plekken te hebben gezien en enkele caches zelf te verstoppen, leek het ons wel leuk om een wat groter project te doen: dit werd de geocachetrail het enge bos.

Het enge bos: het ontstaan van een nieuwe geocachereeks

Dat begon met het bedenken van alle details. Wat zouden we zelf leuk vinden om te doen. Een wandeling door een mooi gebied, een veldpuzzeltje her en der, afwisseling in cachebehuizingen, en natuurlijk een bonuscache als afronding, ook leuk voor gezinnen dus niet te moeilijk. Het thema kwam er ook vrij snel: zo’n bos is heel mooi, maar het kan er ook behoorlijk spoken dus een griezelthema met enge (horror) zaken leek ons wel leuk.

Het volgende vraagstuk: waar gaan we dat uitzetten? Dat was eigenlijk makkelijk, vlakbij is een mooi stuk bos aan de Leuvenumseweg waar we regelmatig wandelen. Het vinden van vrije plekken was nog wel een uitdaging: er liggen al de nodige caches in de omgeving.

Na het uitvogelen van de route en de cacheplekken begint het verzinnen van de cachebehuizingen en het knutselwerk. Dat is al veel voorpret voor de CO, in de zomer van 2017 worden de caches geknutseld en in september is alles klaar en gepubliceerd. Nu afwachten of onze verzinsels in de smaak vallen.

Het enge bos - wandeling

En dan de leuke reacties afwachten

Het enge bos - paaltje

Het zijn traditionals dus de eerste vinders zijn er snel bij. Altijd spannend om te zien wie het eerst logt. We kregen meteen al een aantal FAVO punten toegekend, leuk. In de loop van de tijd hebben we al heel veel leuke logjes gelezen.
Een aantal reacties:

  • Een hele leuke ronde met gevarieerde caches waar de nodige aandacht aan is besteed
  • Zeer aan te bevelen voor (klein)kinderen
  • als hoogtepunt twee herten die op klaarlichte dag ons pad kruisde
  • De kinderen waren onder de indruk van de caches en er zijn zelfs kreetjes geslaakt

Ook de foto’s bij de logjes zijn super om te zien, het bos in alle seizoenen komt zo voorbij.

Inmiddels hebben we al wat aanpassingen gedaan aan de caches. #5 was bijvoorbeeld bijna gesneuveld omdat houthakkers een heel stuk bos aan het omhakken waren. De engerd bij deze cache was daarbij doormidden gezaagd, maar heeft inmiddels een nieuw stekkie gekregen. Verder wat zaken moeten vervangen omdat die verdwenen waren, altijd jammer.

Bij de 500ste FAVO hebben we ons getrakteerd op een lekker taartje. Inmiddels staat de teller al weer ruim boven de 800. Zo is er altijd wel een reden te bedenken om de bakker te bezoeken. Daarna “moeten” we natuurlijk ook weer op pad om zelf caches te zoeken en de calorieën te verbranden.

Wil je zelf ook het enge bos eens verkennen?

Het enge bos geocachereeks kan je terugvinden in Ermelo (GC7AAN5 is de eerste cache van de reeks). Reken op een wandeling van ongeveer 5,5 kilometer met 10 caches en een bonuscache. Je hoeft geen tools mee te brengen want alles is aanwezig.

Ben je benieuwd naar wat je voorgeschoteld zal krijgen? Bekijk hier dan enkele spoilers:

Het enge bos - wandeling bos

Blog geschreven door teamjohmar ( joh = John en mar = Marjolein )

1 gedachte over “Het enge bos: griezelen nabij Ermelo”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.