ClueGeo: een moord oplossen in Harderwijk

Het ontstaan van ClueGeo

Het ontstaan van de ClueGeo serie begon al in 2011. Met redelijk wat vrije tijd en volop bezig met Geocaching als hobby, zat het hoofd vol met allerlei ideeën voor nieuwe geocaches. Ik had al diverse geocaches geplaatst maar die vond ik inmiddels toch maar vrij ‘gemiddeld’. Zeker na het doen van een aantal erg leuke series of leuk uitgevoerde multi’s, zat mijn hoofd vol ideeën voor leuke geocaches.

Al snel was er het idee om een serie te maken die is gebaseerd op een bordspel, iets waar ik ook graag mijn vrije tijd insteek! Na wat nadenken en rondkijken in de kast met spelletjes, kwam Cluedo als optie langs. Dit paste perfect in het idee voor de serie die ik wou maken!  Het idee was er, nu de gehele uitvoering nog. Beetje bij beetje werd het idee weer opgepakt en ontstond er steeds een beter plaatje. De verhaallijn kwam op papier, ideeën voor puzzels kwamen beetje bij beetje en ook een idee voor een route was er al. In verband met een andere serie (Dwars door Gelderland – zie: GC2NKM2), kwam ClueGeo even op een iets lager pitje, maar in de winter van 2012/2013 werd het toch een compleet verhaal.

De ClueGeo serie

De ClueGeo serie bestaat uit 10 Mystery puzzels die allemaal vooraf opgelost moeten worden. De puzzels hebben allemaal iets te maken met het oplossen van een moord, dat is waar het spel Cluedo uiteindelijk ook om draait. Zo zijn er puzzels gerelateerd aan bijvoorbeeld DNA of vingerafdrukken. De puzzels zijn behoorlijk gevarieerd, van simpel tot wat ingewikkelder en van zo opgelost tot vrij tijdrovend. Uiteindelijk leert de ervaring dat de meeste mensen moeite hebben met ClueGeo #02.

Als het gelukt is om alle 10 de puzzels op te lossen, dan kan het veldwerk beginnen om de moord op te lossen. Voor het vinden van de bonus is het namelijk noodzakelijk dat de Dader, het Moordwapen en de Locatie bepaald worden. Met het vinden van elke cache, worden er een aantal opties afgestreept. Zijn alle 10 de geocaches gevonden, dan is alles van de moord bekend en kan de locatie van de Bonus bepaald worden.

De locatie: Geocaching in Harderwijk

De route van ClueGeo begint op een parkeerplaats vlakbij de N302 in de omgeving van Harderwijk/Ermelo. Het begint van de route voert langs het Cyriasische Veld, een prachtige heide waar ook regelmatig schapen staan te grazen. Zowel zomers als winters is het een prachtige omgeving om te lopen. Vervolgens slaat de route af en gaat het Leuvenumse Bos in, een mooi gevarieerd bosgebied waarbij je mogelijk ook nog eens wild tegen kan komen.

ClueGeo - Cyriasische Veld Harderwijk

Wil jij ook de ClueGeo Moord oplossen?

De ClueGeo serie is goed bereikbaar vanuit vele richtingen (vanaf de A28 vanaf Harderwijk of vanaf de A1 uit de richting Apeldoorn ben je er zo!). Parkeerplaatsen zijn dichtbij te vinden, als kan het er zeker op mooie zondagen nog wel eens druk zijn. De route is prima te wandelen (zo’n 5 a 6 km) maar ook op de fiets zou het kunnen. Hou wel rekening met wat zachte ondergronden hier en daar. Reken op zo’n 2 à 3 uur de tijd voor deze serie. De ClueGeo serie vind je hier: GC303PT. Krijg je niet genoeg van te geocachen in Ermelo? Ontdek dan ook de geocachereeks Het Enge Bos dat enkele kilometer verder te vinden is.

ClueGeo - Breaking News
ClueGeo - Banner

Blog geschreven door GerardM86

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.