10 Redenen om Geocaching Premium Membership te overwegen

Geocaching Premium melding

Geocaching zou open moeten zijn voor iedereen, maar zoals verschillende websites kan je ook op Geocaching.com kiezen voor een gratis ‘basic’ lidmaatschap of betaal je voor een ‘premium’ lidmaatschap. Maar is een Premium lidmaatschap op Geocaching.com zijn geld wel waard? Premium membership geeft je enkele extra’s die je geocache-ervaring zullen verbeteren, wij geven je 10 redenen waarom een Premium membership handig kan zijn.

1 – Geocaching app

Een van de belangrijkste voordelen van een Premium Membership op Geocaching is dat je de Geocaching app ten volle kan gebruiken. Met een basic account heb je enkel toegang tot de ‘makkelijke’ geocaches en Geocache events via de Geocaching app, wat voor meer ervaren geocachers minder interessant is. Premium members kunnen ten volle van de app gebruik maken van alle soorten geocaches moeilijk of makkelijk. Daarnaast heb je nog enkele andere voordelen met een Premium lidmaatschap in de Geocaching app zoals bijvoorbeeld de filter en sorteer functie, lijsten maken, …

2 – Favorietenpunten

Niks zo leuk om aan unieke geocaches een beloning te geven met een favorietpunt voor de legger van de cache. Dit doen geocachers vaak voor creatieve caches of voor mooie, onverwachte locaties. Iedere 10 geocaches een premium-member kan vinden, krijg je een favorietpunt dat je aan een willekeurige cache mag geven.

favorietpunten geocaching

Let niet alleen op het aantal favorietenpunten dat een cache heeft om te evalueren of je de hele trip naar daar moet maken. Kijk ook naar het percentage van favorietenpunten: bijvoorbeeld 2 caches hebben 5 favorietenpunten, de eerste is 5 keer gevonden, de tweede 100 keer. Het favorietenpercentage van de eerste is 100% en van de tweede slechts 5%.

3 – Uitgebreide filterfunctie

filtering geocaching

Niks zo handig wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat om op voorhand even te bekijken welke geocaches in de buurt liggen. De filterfunctie voor basic-leden beperkt zich tot de soorten geocaches, terwijl premium leden ook aan de slag kunnen met filteren op grootte, moeilijkheid, plaats, …

4 – Sorteerfunctie

sorteerfunctie geocaching

Naast het filteren van geocaches is het ook handig om deze te kunnen sorteren. Standaard worden deze gesorteerd op basis van de afstand van jouw thuislocatie. Maar een interessante sorteerfunctie is bijvoorbeeld het aantal favorietenpunten een cache heeft. Een cache die door vele (premium)members gewaardeerd wordt, zal naar alle waarschijnlijkheid wel iets uniek hebben.

5 – Premium member only Geocaches

Alsof er nog geen geocaches genoeg bestaan, zijn er ook geocaches enkel voor Premiumleden. Deze caches kunnen enkel bekeken en gelogd worden door Premium member leden. Dit soort caches worden geplaatst door eigenaren die niet veel activiteit willen op de plaats van hun cache: bijvoorbeeld een mooi stukje natuur dat niet kapot mag of de cache is vrij waardevol en is niet makkelijk te herstellen/vervangen. In België zijn er momenteel een kleine 4.000 premium caches, in Nederland zijn dat er goed 7.000. Ontdek hoe je als basislid Premium geocaches kan loggen die je samen met een Premium lid hebt gevonden.

6 – Statistieken

statistieken geocaching

In welk jaar heb je de meeste caches gevonden? Wat is de D/T rating van de caches die je al gevonden hebt? Hoe ver ben je al van huis gegaan om te cachen? Dit zijn enkele weetjes die je in je statistieken te zien krijgt als Geocaching Premium member. Hierdoor kan je ook jouw geocache doelstellingen aanpassen zoals het verhogen van het percentage gevonden mysterie caches of jouw moeilijkheid/terrein tabel aanvullen,…

7 – Pocket queries

Pocket queries zijn eigen aangepaste zoekopdrachten dat je kan downloaden voor je GPS of je smartphone zodat je dit ook offline kan gebruiken. Zeer handig om op zoek te gaan naar specifieke caches of als je een uitstapje wil maken.

8 – Bookmark lists

Premium leden kunnen ook lijstjes maken met geocaches. Zo kan je een lijst maken van alle geocaches die je al gevonden hebt, geocaches waar je al naar gezocht hebt maar een DNF moest loggen, puzzelcaches die je al opgelost hebt, …

9 – Meldingen nieuwe caches

Nieuwe Geocache melding

Wat ook leuk is, dat is dat je een mailtje ontvangt wanneer een nieuwe geocache gepubliceerd wordt. Voor First to Find hunters is dit wel een leuke extra.

10 – Geocaching kaart

Geocaching kaart - Putte

Een ander voordeel is de geocaching kaart voor desktop. Premium members kunnen op deze kaart gaan filteren. Bijkomend voordeel is dat ze ook Google Maps kaarten kunnen gebruiken, zodat geocaches bijvoorbeeld ook bekeken kunnen worden in Google Maps satelliet view.

Dit zijn enkele features waarover Geocaching Premium leden beschikken. Of je deze nodig hebt of niet moet je voor jezelf uitmaken. Geocaching geeft je alvast ook de mogelijkheid om het Premium membership enkele maanden gratis uit te testen, moet je zeker eens overwegen.

4 gedachten over “10 Redenen om Geocaching Premium Membership te overwegen”

  1. Ik heb geen creditcard zoals diegene die vereist is om Premium lid te worden. Ik heb enkel een bankkaart. Hoe kan ik betalen om Premium lid te worden?

    Beantwoorden
    • Bij diverse geocache shops Kan je met ideal Of overschrijving betalen kost wel een paar euro meer maar ik vond dat meer dan waard

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.