10 Redenen om Geocaching Premium te overwegen

Geocaching Premium melding

Geocaching is een leuke activiteit die iedereen kan spelen, bij het maken van jouw Geocaching account heb je automatisch toegang tot verschillende functies op de website.

Maar na even Geocaching te spelen, zal je misschien ook wel de melding te zien krijgen waarbij enkele functionaliteiten van de website niet beschikbaar zijn omdat deze enkel voor Geocaching Premium leden zijn. Maar is een Premium lidmaatschap op Geocaching.com zijn geld wel waard? Geocaching Premium geeft je enkele extra’s die je geocache-ervaring zullen verbeteren, wij geven je 10 redenen waarom Geocaching Premium handig kan zijn.

Geocaching app

Eén van de belangrijkste voordelen van een Premium Membership op Geocaching is dat je de Geocaching app ten volle kan gebruiken. Met een basic account heb je enkel toegang tot de makkelijke geocaches en Geocache events via de Geocaching app, wat voor meer ervaren geocachers minder interessant is. Basisleden kunnen in de Geocaching app alle geocaches bekijken met een moeilijkheidsgraad van 2 of minder én een terreinwaarde van 2 of minder. Deze makkelijkere caches zijn goed om het spel te leren kennen.

Daarnaast kan je als basislid enkel traditionele geocaches bekijken in de app, terwijl Premium members ten volle van de app gebruik kunnen maken van alle soorten geocaches moeilijk of makkelijk. Daarnaast heb je nog enkele andere voordelen met een Premium lidmaatschap in de Geocaching app zoals bijvoorbeeld de filter en sorteer functie, lijsten maken, …

Andere voordelen voor de Geocaching app gebruikers die een Premium abonnement hebben is de Wandelingen kaart die je kan gebruiken en de offline kaarten die je kan downloaden.

Premium-only Geocaches

Er bestaan geocaches die enkel voor Premiumleden beschikbaar zijn. Deze caches kunnen enkel bekeken en gelogd worden door Premium member leden. Een vrij populaire functie, zeker en vast als er veel van deze Premium-only geocaches bij jou in de buurt liggen.

Dit soort caches worden geplaatst door cache-eigenaren die hiervoor specifiek gekozen hebben om deze enkel beschikbaar te stellen voor Premium leden: zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de geocache jou naar een mooi stukje natuur brengt dat niet kapot mag of de cache vrij waardevol is en het niet makkelijk is om deze te herstellen/vervangen. Deze caches enkel beschikbaar stellen voor Premium leden zal ervoor zorgen dat er net iets minder activiteit is voor deze geocaches. In België zijn er momenteel een kleine 13.000 premium caches, in Nederland zijn dat er goed 16.000. Ontdek hoe je als basislid Premium geocaches kan loggen die je samen met een Premium lid hebt gevonden.

Meldingen van nieuwe caches

Wat ook leuk is voor Premium leden is dat je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe geocaches die bij jou in de buurt uitkomen. Via een zelfgekozen straal vanaf een bepaalde locatie kan je kiezen welke notificaties jij ontvangt. Daarnaast kan je ook kiezen van welke geocachesoorten jij een melding ontvangt. Deze mailtjes zijn zeker en vast interessant voor First to Find hunters: zo kunnen ze meteen op zoek naar de geocache.

Geocache lijsten maken

Premium leden kunnen ook online lijstjes maken met geocaches. Zo kan je een lijst maken van alle geocaches die je al gevonden hebt, geocaches waar je al naar gezocht hebt maar een DNF moest loggen, puzzelcaches die je al opgelost hebt, …

Het voordeel van jouw geocache lijsten die je als Premium lid kan maken is dat je deze kan downloaden voor offline gebruik in jouw Geocaching app. Zo heb je zeker en vast alle informatie bij jou, zelfs als je geen internetconnectie kan maken met je smartphone. Verder kan je jouw geocache lijsten openbaar of privé zetten en deze met andere geocachers delen. Je kan ook jouw progressie van iedere lijst bekijken en de caches van een lijst sorteren.

Favorietpunten geven

Niks zo leuk om aan unieke geocaches een beloning te geven met een favorietpunt voor de legger van de cache. Dit doen geocachers vaak voor creatieve caches of voor geocaches die je op mooie of onverwachte locaties kan vinden. Iedere 10 geocaches een premium-member kan vinden, krijg je een geocaching favorietpunt dat je aan een willekeurige cache mag geven.

Deze favorietpunten helpen premium leden ook om nieuwe geocaches te zoeken, want deze premium leden kunnen geocaches sorteren op basis van deze favorietpunten om zo hun volgende geocache te bepalen.

Let niet alleen op het aantal favorietpunten dat een cache heeft om te evalueren of je de hele trip naar daar moet maken. Kijk ook naar het percentage van favorietpunten: bijvoorbeeld 2 caches hebben 5 favorietpunten, de eerste is 5 keer gevonden, de tweede 100 keer. Het favorietpercentage van de eerste is 100% en van de tweede slechts 5%.

 Uitgebreide filterfunctie

Geocaching.com filterfuncties

Niks zo handig wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat geocachen, om op voorhand even te bekijken welke geocaches in de buurt liggen. De filterfunctie voor basisleden beperkt zich tot de verschillende geocachesoorten en de locatie, terwijl premium leden ook aan de slag kunnen met filteren op formaat, moeilijkheid, favorietpunten, attributen, …

Sorteerfunctie

Naast het filteren van geocaches is het ook prettig om deze te kunnen sorteren. Standaard worden deze gesorteerd op basis van de afstand van jouw thuislocatie. Maar een interessante sorteerfunctie is bijvoorbeeld het aantal favorietpunten dat een cache heeft. Je kan op verschillende mogelijkheden geocaches sorteren: formaat, moeilijkheid, terrein, trackables (zoals in de afbeelding hierboven), …

Pocket queries

Pocket queries zijn eigen aangepaste zoekopdrachten die je kan downloaden voor je GPS of je smartphone zodat je dit ook offline kan gebruiken. Zeer handig om op zoek te gaan naar specifieke caches of als je een uitstapje wil maken. Het voordel van Pocket Queries is dat je een stapje verder kan gaan dan de filtermogelijkheden die je op de Geocaching.com website kan terugvinden.

Meer mogelijkheden op de Geocaching kaart

Een ander voordeel is de geocaching kaart voor desktop. Premium members kunnen op deze kaart gaan filteren. Bijkomend voordeel is dat ze ook Google Maps kaarten kunnen gebruiken, zodat geocaches bijvoorbeeld ook bekeken kunnen worden in Google Maps satelliet view. Zoals eerder reeds gemeld heb je in de Geocaching app als Premium lid ook toegang tot de handige Wandelingen kaart.

Bekijk je gepersonaliseerde Geocaching statistieken

In welk jaar heb je de meeste caches gevonden? Wat is de D/T rating van de caches die je al gevonden hebt? Hoe ver ben je al van huis gegaan om te cachen? Dit zijn enkele weetjes die je in je statistieken te zien krijgt als Geocaching Premium member. Hierdoor kan je ook jouw geocache doelstellingen aanpassen zoals het verhogen van het percentage gevonden mysterie caches of jouw moeilijkheid/terrein tabel aanvullen,…

Je kan ook steeds een kijkje nemen op Project-GC voor je Geocaching statistieken: dit is zowel interessant voor basisleden als Premium leden. Basisleden kunnen hier hun statistieken over Geocaching ontdekken en Premium leden kunnen zeer uitgebreide grafieken bekijken.

Dit zijn enkele features waarover Geocaching Premium leden beschikken. Of je deze nodig hebt of niet moet je voor jezelf uitmaken. Geocaching geeft je alvast ook de mogelijkheid om het Premium membership enkele maanden gratis uit te testen, moet je zeker eens overwegen.

Nog andere Premium voordelen

Dit zijn alvast enkele heel belangrijke functies en voordelen die je als Geocaching Premium lid krijgt. Verder heb

 • Verzenden van geocaches naar jouw Garmin apparaat
 • Caches along a route (een soort Pocket query)
 • Geocaching partner functies (je krijgt extra mogelijkheden bij Geocaching partner apps)

Tijdens het Geocaching Onderzoek 2022 hebben we alle Geocaching Premium leden die deelnamen gevraagd waarom deze een Geocaching Premium abonnement hebben. Hieronder kan je de resultaten op deze vraag nog eens rustig bekijken.

📊 Waarom ben jij Geocaching Premium member?

Toegang tot de Premium caches89,4%
Toegang tot moeilijkere caches en alle geocache types (mobiel)54%
Notificaties van nieuwe geocaches37,2%
Geocache lijsten maken36,8%
Favorietpunten toekennen35%
Meer filterfuncties om geocaches te zoeken31%
Pocket queries30,4%
Meer kaartmogelijkheden26,2%
Geavanceerde statistieken24,4%
Offline kaarten en geocaches bekijken23,7%
Verzend geocaches naar Garmin22,6%
Caches along a route12,7%
Geocaching partner functies7,2%
Wat is Geocaching Premium?

Geocaching Premium is een betaald lidmaatschap op Geocaching.com waardoor je toegang hebt tot meer mogelijkheden en functionaliteiten. Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot Premium-only geocaches, heb je alle filtermogelijkheden, kan je jouw gepersonaliseerde Geocaching statistieken bekijken en kan je geocache lijsten maken.

Wat kost Geocaching Premium?

Dat hangt er vanaf: je kan meteen kiezen voor 1 jaar Premium of je kan jou abonneren voor 1 maand. Uiteraard is het voordeliger om 1 jaar Premium te nemen. De prijzen voor deze abonnementen kan je terugvinden op Geocaching.com.

Is Geocaching Premium zijn geld waard?

Dat hangt er vanaf hoe vaak je aan Geocaching doet. Indien je wel eens vaker gaat geocachen dan zijn de functies van Geocaching Premium zeker en vast een meerwaarde. Als je dit slechts sporadisch doet, dan zal een Premium abonnement wat overbodig zijn.

Moet je Geocaching Premium zijn om een geocache te maken?

Neen, ook basis Geocaching leden hebben de mogelijkheid om een geocache te verstoppen.

4 gedachten over “10 Redenen om Geocaching Premium te overwegen”

 1. Ik heb geen creditcard zoals diegene die vereist is om Premium lid te worden. Ik heb enkel een bankkaart. Hoe kan ik betalen om Premium lid te worden?

  Beantwoorden
  • Bij diverse geocache shops Kan je met ideal Of overschrijving betalen kost wel een paar euro meer maar ik vond dat meer dan waard

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.