5 Nederlandse geocaches die echt wel de moeite waard zijn

27 april: Koningsdag in Nederland. Een vrije dag in Nederland dus ideaal om op zoek te gaan naar enkele geocaches. Speciaal voor deze Nederlandse feestdag gaan we ook even op zoek naar enkele top- geocaches en geocachereeksen van Nederland. Trek je schoenen vlug aan en ge mee op zoek naar deze geocaches die echt de moeite waard zijn.

🇳🇱 van “Kluis tot Kookhuis” – GC2JV5X

Deze geocache is de populairste geocache van Nederland, afgaande op basis van de favorietenpunten die geocachers kunnen uitdelen. Deze traditional heeft reeds de eer gehad om verkozen te worden als Geocache of the week door Geocaching HQ. Als je deze cache wil meepikken, zal je naar de grote markt van Maastricht moeten. Hier zal je op zoek moeten gaan naar de kluis om de geocache te kunnen zoeken.

Van Kluis tot Kookhuis - Geocaching

🇳🇱 Het mysterie van de drie zusjes

Een oude multicache (2003) is dit mysterie van de drie zusjes in Renkum, bij Arnhem. CO JaTi is er in geslaagd om een sage te creëren rond een boswachter, zijn vermoorde vrouw en 3 kinderen: 3 zusjes. Bijzonder aan deze multicache is dat er ook een echt boek over geschreven is door Ina Enssr: d3Zusjes. Ontdek ook de blog over het mysterie van de drie zusjes om alles te weten te komen over deze multicache.

🇳🇱 Jumanji – GC39CM6

Wanneer je het boek gelezen hebt of de film bekeken hebt, dan weet je dat Jumanji niet zo maar een spelletje is. En dat is net het geval bij deze geocache! Hou je klaar om het Jumanji avontuur te beleven en alle opdrachten op ieder waypoint tot een goed einde te brengen. Deze multicache kan je terugvinden in Uden, Noord-Brabant. Hou er wel rekening mee dat deze cache tijdens de winterperiode een winterslaap houdt en in onderhoud is. Lees ook de blog van MarcoDomi die op zoek ging naar de Jumanji multicache.

Jumanji Geocaching

🇳🇱 Op “de Kermis” – GC4WKAK

Nijmegen en omstreken mag zich gelukkig prijzen met een CO als WiGe: caches waar heel wat moeite in gestoken is en dat het Geocachingpubliek deze echt weet te waarderen. Zo ook de serie Op “de Kermis”: 7 caches volledig in het thema van de Kermis. Deze kan je vinden in Heumensoord: een bos vol caches van deze CO die allemaal vele favorietenpuntjes gescoord hebben. Hop naar Nijmegen om te geocachen!

🇳🇱 First Dutch & Amsterdam Urban 1 – GC1C6 & GC198

Als laatste in dit lijstje hebben we niet 1 maar 2 caches gezet. De 2 eerste caches van Nederland en nog steeds te vinden. Deze caches zijn geplaatst in januari 2001 en hebben de tand des tijds al goed doorstaan, want ze gaan al jaren mee. 2 caches waar een vleugje nostalgie ter sprake komt en die mooi meegenomen zijn als de Jasmer challenge op je Geocaching bucketlist staat.

4 gedachten over “5 Nederlandse geocaches die echt wel de moeite waard zijn

 1. Werner

  Sorry maar die kluiscache hoort hier echt niet thuis. Onverzorgde rommelige cache toevallig op een leuk punt. Meer niet.

   1. ANNIE VANSPRINGEL

    DE WEKKER REEKS TUSSEN OLEN EN OEVEL LEUK OM TE DOEN ER IS OOK VEEL WERK IN GESTOKEN
    EN VOOR DE KINDEREN HEEEL LEUK OM TE DOEN WIJ ALS OUDERS HEBBEN ER OOK VAN GENOTEN

 2. Ellen

  Alle caches van de Murgjes o.a.:
  GC448FZ,GC5QP4H, GC4PWHH, GC63FN1,GC3KC78
  en verder de caches van Ralph en Thomas bv de Pietjes caches o.a. :GC3R5Y0

  Allemaal zo’n leuke puzzels en erg uitdagend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.