10 Nederlandse geocaches die echt wel de moeite waard zijn

27 april: Koningsdag in Nederland. Een vrije dag in Nederland dus ideaal om op zoek te gaan naar enkele geocaches. Speciaal voor deze Nederlandse feestdag gaan we ook even op zoek naar enkele top- geocaches en geocachereeksen van Nederland. Trek je schoenen vlug aan en ga mee op zoek naar deze geocaches die echt de moeite waard zijn. Uiteraard zijn er nog veel meer leuke geocaches in Nederland: hou je niet in om jouw tips te delen als reactie op dit stuk.

🇳🇱 Koning Willem-Alexander – GC479C5

Een ideale geocache voor Koningsdag is natuurlijk deze Koning Willem-Alexander. Nijmegen en omstreken hadden jaren het geluk een CO als WiGe te hebben: caches waar heel wat moeite in gestoken is en dat het Geocachingpubliek echt weet te waarderen. Intussen zijn verschillende geocaches van WiGe verdwenen, maar enkele worden momenteel onderhouden door remralcache die ondermeer deze cache heeft geadopteerd. Op 30 april 2013 werd de koning gekroond en tevens werd op die dag deze cache gemaakt.

🇳🇱 van “Kluis tot Kookhuis”

Deze geocache is de populairste geocache van Nederland, afgaande op basis van de favorietpunten die geocachers kunnen uitdelen. Deze traditional heeft reeds de eer gehad om verkozen te worden als Geocache of the week door Geocaching HQ. Als je deze cache wil meepikken, zal je naar de grote markt van Maastricht moeten. Hier zal je op zoek moeten gaan naar de kluis om de geocache te kunnen zoeken: ontdek snel alles over van Kluis tot Kookhuis.

🇳🇱 Zeeland = lucie110’s geo-arts

Wie niet vies is van een geo-art die moet ongetwijfeld afzakken naar Zeeland. CO Lucie110 heeft alles uit de kast gehaald om enkele prachtige Geocaching routes te maken met geocaches volledig in het thema van de reeks. De puzzels zijn vaak niet al te moeilijk op te lossen en ook deze horen bij het plaatje. Maak je op voor de Pigs trail, The curse of the Bugs of Rondje Drol en scoor meteen flink wat gele lachebekjes.

🇳🇱 Kop van Drenthe Geotour

Een geotour is een reeks van geocaches die jou een toeristische ervaring aanbieden want er wordt met de lokale toeristische organisaties en bedrijven samengewerkt. Zo is er ook de Kop van Drenthe Geotour met 73 geocaches die jou via allerhande verhalen het noordelijke deel van Drenthe wil leren kennen. Hou er rekening mee dat deze Geotour niet in 1 dag te loggen valt. Naast de Kop van Drenthe is er bovendien nog een tweede Geotour: Gardens of Amsterdam.

GeoTour Kop van Drenthe

🇳🇱 PoeF 20.000

Naast de favorietpunten kan je ook kijken naar de Wilson score om leuke geocaches te vinden. Eentje die hoog scoort in dat lijstje is PoeF 20.000: een bijzondere multi-cache die gemaakt is naar aanleiding van 20.000 founds van team PoeF. Deze geocache is een samenwerking van verschillende geocachers die alles uit de kast hebben gehaald om een leuk avontuur te maken. Ben je benieuwd? Ontdek dan snel het verhaal van de mijlpaalcache PoeF 20.000

🇳🇱 Het mysterie van de drie zusjes

Een oude multicache (2003) is dit mysterie van de drie zusjes in Renkum, bij Arnhem. CO JaTi is er in geslaagd om een sage te creëren rond een boswachter, zijn vermoorde vrouw en 3 kinderen: 3 zusjes. Bijzonder aan deze multicache is dat er ook een echt boek over geschreven is door Ina Enssr: d3Zusjes. Ontdek ook de blog over het mysterie van de drie zusjes om alles te weten te komen over deze multicache.

🇳🇱 Jumanji – GC39CM6

Wanneer je het boek gelezen hebt of de film bekeken hebt, dan weet je dat Jumanji niet zo maar een spelletje is. En dat is net het geval bij deze geocache! Hou je klaar om het Jumanji avontuur te beleven en alle opdrachten op ieder waypoint tot een goed einde te brengen. Deze multicache kan je terugvinden in Uden, Noord-Brabant. Hou er wel rekening mee dat deze cache tijdens de winterperiode een winterslaap houdt en in onderhoud is. Lees ook de blog van MarcoDomi die op zoek ging naar de Jumanji multicache.

Jumanji Geocaching

🇳🇱 Drentse Kei

Wie de Drentse kei al heeft kunnen vinden, die kent hoogstwaarschijnlijk het geheim dat deze steen te verbergen heeft. De CO heeft heel wat werk gestoken om er een leuke geocache van te maken en heeft koste nog moeite bespaard om een unieke ervaring te bieden. Ontdek het verhaal over de Drentse Kei.

Drentse Kei

🇳🇱 First Dutch & Amsterdam Urban 1 – Eerste Nederlandse Geocaches

Het volgende in deze lijst is niet één maar twee caches! Namelijk de 2 eerste geocaches van Nederland die nog steeds te vinden zijn. Deze caches zijn geplaatst in januari 2001 en hebben de tand des tijds al goed doorstaan, want ze gaan al jaren mee. 2 caches waar een vleugje nostalgie ter sprake komt en die mooi meegenomen zijn als de Jasmer challenge op je Geocaching bucketlist staat. Ontdek alles over de oudste Nederlandse geocaches.

Oudste caches van Nederland

7 gedachten over “10 Nederlandse geocaches die echt wel de moeite waard zijn”

  1. Alle caches van de Murgjes o.a.:
    GC448FZ,GC5QP4H, GC4PWHH, GC63FN1,GC3KC78
    en verder de caches van Ralph en Thomas bv de Pietjes caches o.a. :GC3R5Y0

    Allemaal zo’n leuke puzzels en erg uitdagend

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.