De Grootste van Nederland !?!?!?

Wanneer je in Horst (Nederland) bent, dan moet je ongetwijfeld even op zoek naar De Grootste van Nederland !?!?!? cache (GC536YY). Dat deze cache geen klein potje is spreekt voor zich. Ongetwijfeld is dit één van de grootste, zo niet dé grootste caches in Nederland. De cache is eenvoudig te bereiken en ligt, of in dit geval zeggen we beter ‘staat’, pal aan de afrit 11 van de A73 in Horst.

De grootste cache?

Toen ik de locatie zag, dacht ik gelijk: “dit lijkt me gaaf om een cache van te maken”!! Zo gezegd, zo gedaan en sinds april 2014 staat deze cache hier. Veel tijd om de cache te bouwen was er niet nodig. De meeste tijd ging naar de inrichting ervan, maar hierin heb ik veel medewerking gekregen van de eigenaar van de locatie waar de cache op staat. In een kleine 3 jaar heeft deze cache al zo’n 1300 bezoeken gehad, maar wat nog zo leuk is zijn de favorieten-hartjes: bijna 600 heeft deze cache er reeds gekregen. En hier zijn we best wel trots op.

Of deze cache nu werkelijk de grootste is van Nederland heb ik geen echt idee van. Eerst wilde ik de cache “de Grootste van Limburg” noemen, maar een vriend heeft me overgehaald deze “de Grootste van Nederland !?!?!?” te noemen. Daarom staan de vraagtekens ook in de titel. Tot nu toe heb ik zelf nog niet gehoord dat er een grotere is, maar deze kan er wel zijn.

Museum

Eén van de leukste dingen is dat de cache in de loop der jaren een verzamelplaats is geworden voor grote TB’s en deze maken de cache dubbel bijzonder. Ik heb zo het gevoel dat deze cache in de loop der tijd een soort van TB-museum geworden is omdat er geocachers zijn die speciaal voor de cache of de trackables naar deze cache komen om te kijken. Als CO proberen we ook de verdere inventaris aan Tb’s en Coins op peil te houden, zodat deze ook mooie reizen kunnen maken.

Een wooden coin als aandenken voor de verzamelaars

Jullie zijn welkom en als aandenken mag je een toepasselijke wooden coin meenemen. Omdat de cache zo gewild is en het sparen van wooden geocoins een rage is geworden hebben we een aantal ‘woodies’ laten maken. Op de ene zijde staat het figuur dat je ook op de banner kan terugvinden samen met de naam van de cache en uiteraard de GC-code. Op de andere zijde ons eigen cache-logo.

Kom ook eens langs

Ik vertel uiteraard niet hoe deze cache of de omgeving er uit ziet, anders is de verrassing er vanaf. Hij is enkele m³ groot, dat is het enige wat ik wil vertellen. Helaas heeft deze cache afgelopen jaar een beperkte openingstijd gekregen, maar deze zijn erg ruim en ook in het weekend is de cache goed te bezoeken. De openingstijden kan je uiteraard terugvinden in de listing. Een aanrader om een cache van het formaat ‘large’ aan je eigen CV toe te voegen.

Blog geschreven door DeOOpies

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.