The curse of the bugs 🕷

Elke keer zeg ik het weer ik doe dit nooit meer. Nadat de Pigs Trail online gekomen was, begon ik het knutselen toch weer te missen en al snel kwam het idee in me op om iets te doen met allerlei enge, kruipende en kriebelige beestjes. Beestjes waar ik juist zo bang voor ben.

Het duurde net wat langer dan gedacht

Ik begon stilletjes aan met het verzamelen van insecten. Na een oproepje via Facebook kreeg ik van een heleboel collega geocachers ook nog eens verschillende insecten voorwerpen toegestuurd. Echt supertof! In de vrije uurtjes kon ik me weer lekker uitleven in de werkplaats of liever gezegd werkplaatsen want ik heb er nu 2 tot mijn beschikking. Nog altijd maak ik veel gebruik van de werkplaats bij mijn ouders maar ondertussen heb ik thuis ook een werkplaats en zo’n beetje al het gereedschap wat ik nodig heb om mooie caches te maken.

Omdat ik nogal fanatiek geworden ben in het verzamelen van woodies – ik heb er intussen ruim 20.500 in mijn collectie – en ik het bezoeken van vooral de grotere events steeds leuker ben gaan vinden duurde het hele proces van het maken van deze geo-art een stuk langer dan gepland.

Eén ding hield ik steeds voor ogen en dat was dat het geen standaard trail mocht worden met 43 kokertjes achter een boom en dat het mijn vorige geo-arts moest overtreffen.

Een mier als geo-art

De voorbije weken heb ik er maar eens flink vaart achter gezet en heb ik elke vrije minuut in deze trail gestoken. Vele ritjes door de polder heb ik gemaakt op zoek naar geschikte plekjes en om de exacte coördinaten op te nemen. ’s avonds achter de pc werkte ik stug door aan de puzzels en de listings. Een kleine twee weken geleden had ik zo’n beetje alle caches klaar, en alle listings aangemaakt dus was het tijd om de Hoefijzertjes te archiveren. De Hoefijzertjes was mijn allereerste geo-art en moest plaats maken voor deze trail omdat er hier op Walcheren verder geen plaats was voor nog een geo-art. Drie dagen ben ik bezig geweest met het opruimen van de oude caches en het plaatsen van de nieuwe.

Intussen zijn er al best heel wat logjes binnengekomen. De logjes zijn ontzettend lovend en meerdere teams hebben alle 43 caches een favo gegeven. Dit zie ik als een kroon op mijn werk en maakt me meer dan trots.

Zelf op zoek gaan naar The Curse of the Bugs 🕷

Bereid je goed voor op deze Geocaching route door eerst alle 43 puzzels op te lossen: eens je alle coördinaten hebt kan je afzakken naar het Walcherse platteland om de geocaches te komen ontdekken. Vergeet niet om je fiets mee te nemen want de route komt verschillende fietspaden tegen en zo kan je ook makkelijk van cache naar cache gaan: reken op een tochtje van 17 kilometer.

43 beestachtige puzzels en zelfs de bonus kan je reeds op voorhand oplossen: zo hoef je geen cijfertjes onderweg te verzamelen. Ontdek snel hier de eerste puzzel van deze reeks: GCA3BBW

Natuurlijk ga ik niet stil zitten de komende tijd. Er staan alvast enkel onderhoudsrondjes op de planning maar ook heb ik alweer iets nieuws in mijn hoofd. Wie iets heeft wat met vissen, zeehonden, schelpdieren, zon, zee en strand te maken heeft en dit kan missen dan hoor ik het graag.

1 gedachte over “The curse of the bugs 🕷”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.