Pigs Trail: varkentjes zoeken in Gapinge

Toen mijn laatste geo-art Rondje Drol een dik jaar geleden online ging dacht ik nu doe ik dit echt nooit meer. Na een paar weken begon het toch weer te kriebelen en schoot het idee van een varkenskopje me te binnen. Vanaf dat moment ben ik begonnen met het verzamelen van varkentjes. Bij meerdere webshops heb ik heel wat varkentjes kunnen bestellen maar ook bij kringloopwinkels heb ik zo af en toe goed mijn slag kunnen slaan.

Toen de meeste spulletjes binnen waren ben ik begonnen met knutselen. Bijna dagelijks was ik na werktijd in de werkplaats bezig tot in de late uurtjes. Veel ideeën had ik al in mijn hoofd dus was het een kwestie van in elkaar zetten maar sommige creaties verzon ik ter plekke. Dan keek ik naar wat ik allemaal had verzameld aan materiaal en dan begon ik. Een voorbeeld hiervan is de douche. Ik had een varkentje met een handdoek in mijn handen en dacht die hoort net van onder de douche te komen. Ik zaagde een stuk betonplex in stukken en maakte er een huisje van die ik betegelde met uitgeprinte wand- en vloertegels. Van een stukje metaal van een oude campingbrander en een onderdeeltje van een oude senseo maakte ik de douche, van een blokje hout, een schelp en een paar stukjes ijzerdraad maakte ik de wastafel en zo had ik er na een paar uur knutselen weer een cache bij.

Een varkentje rond Gapinge

Over waar de art moest komen heb ik lang getwijfeld. Heel veel ruimte was er niet meer op de kaart dus of mijn allereerste geo-art de Hoefijzertjes moest het veld ruimen of ze moesten rondom Gapinge komen te liggen. De Hoefijzertjes gaan me nog steeds aan het hart ook al zijn deze caches niet zo mooi in het thema als die van mijn andere geo-arts, bovendien worden ze nog altijd veel bezocht. Het werd dus toch Gapinge waar ik jaren geleden een rondje traditionals had liggen. Enkele van deze traditionals waren nog online en heb ik pas gearchiveerd toen ik de varkentjes ging indienen.

Op een avond heb ik een plaatje van een mooi varkenskopje op de Google Earth kaart gelegd en kwam ik tot de conclusie dat het 58 caches moesten worden om dit figuur mooi weer te kunnen geven. Eén ding was duidelijk ik moest nog even door knutselen want ik had nog maar amper dertig caches klaar. Ondertussen was ik ook nog druk met het verzamelen van leuke varkensplaatjes voor de puzzels en het inmeten van de coördinaten.

Niet alleen een nieuwe trail, maar ook een nieuwe man

Toen gebeurde er iets waarvan ik ook al een tijdje dacht ik doe dit nooit meer: er kwam een man in mijn leven! De Pigs Trail kwam even op een iets lager pitje te staan. Koen wist vanaf het begin van mijn knotsgekke hobby en van de trail waar ik mee bezig was dus al snel ging ik weer door. Hij heeft me zelfs erg goed geholpen met de bonus. Als dochter van een aannemer kan ik zagen, schroeven, timmeren en schilderen als de beste maar van elektronica heb ik geen kaas gegeten. Koen heeft ervoor gezorgd dat de lampjes gaan branden en de bloemetjes en het vlindertje gaan bewegen als het deurtje open gaat.

Na al het geknutsel was het tijd om de caches te verstoppen. Verschillende avonden ging ik op pad met een auto vol caches en gereedschap. Totdat ik geen hand meer voor ogen zag omdat het te donker werd stond ik gaten te graven, te boren en te schroeven en bij thuiskomst ging ik weer verder met het maken van de puzzels. Voor de puzzels heb ik gekozen voor één code omdat ik nu al elke dag bijna een uur bezig ben om alle berichtjes te beantwoorden. Ik doe dat met liefde maar het kost wel ontzettend veel tijd.

Ondanks dat ik de puzzels simpel wilde houden vond ik dat ze er minstens net zo schattig uit moesten zien als de caches zelf. Al mijn puzzels en banners maak ik met het programma PaintShop Pro, een programma waar ik na vijftien jaar oefenen best handig mee geworden ben. Ik vond het geweldig dat ik deze hobby, het maken van mooie plaatjes ook nu weer kon gebruiken voor het maken van de puzzels. Inmiddels is de Pigs Trail gelanceerd. De enorme opkomst, de reacties, de geweldige logjes en de vele favo’s zijn overweldigend.

Zelf op zoek gaan naar de Pigs Trail

Wil je zelf op zoek gaan naar de varkentjes van Lucie110? Los dan eerst de 58 puzzels op en je kan op weg naar nummer 1 (GC99K2J) van deze reeks voor een wandeling van ongeveer 15 kilometer, het grootste deel kan je ook met de fiets doen.

3 gedachten over “Pigs Trail: varkentjes zoeken in Gapinge”

 1. Wat een mooi verhaal en bovenal….wat een geluk is er gekomen in jouw leven…door Koen.
  Wij hebben genoten van de trail en we hebben zeker ook verbaasd gestaan van zoveel creativiteit bij 1 persoon….complimenten hoor…..wij hebben zeker genoten en we gaan ook de logs nog schrijven….echt beloofd….

  Groetjes van Coby en Dirk aka Bydir

  Beantwoorden
 2. Wat grappig: toevallig hebben we eergisteren deze trail gedaan. Die ligt er prima bij en we hebben genoten van alle mooie varkenscreaties. En niet te vergeten van het mooie Zeeuwse landschap.
  Prima artikel ook; dit interview geeft een mooi beeld van alles wat erbij komt kijken om een trail van dit formaat neer te leggen. Respect voor deze CO!

  Beantwoorden
 3. Geen woord teveel. Na onze vakantie in Oostkapelle hebben we er +110 caches van Lucie mogen loggen. (bijna) allemaal favo’s. Wat een werk is hier in gaan zitten. Chapeau!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.