PoeF 20.000 – mijlpaalcache

Dit verhaal gaat jullie uitleggen hoe de mijlpaal van team PoeF een kado werd voor henzelf, maar ook voor de hele cachegemeenschap. Het was begin 2018 toen Theo (Dagwacht) Valerie (@Wilbertoord) belde om te polsen of hij ook wat zag in een mijlpaalcache voor team PoeF. Al snel werd bedacht dat een mijlpaalcache en een eventje voor hen zeker verdiend waren. Team PoeF is in onze regio (Land van Cuijk) een begrip. Ze proberen op elk event even hun gezicht te laten zien, zijn nooit verlegen om een praatje of een tip. En ze hebben zelf ook heel wat caches in het veld gelegd.

Samenstelling van het team voor de mijlpaalcache

We besloten enkele creatieve geesten te vragen om mee te denken. Dat werden Willy (JeLiHeWi) en Frans (dewijntjes), die ieder ook al heel wat favo-knallers op hun naam hebben staan. Een appgroep werd opgestart en door de snelheid waarmee de founds van team PoeF toenam was er al heel vlug een event. Hier hebben we aangekondigd dat we een mijlpaal-multi zouden gaan leggen voor team PoeF en werd hun een tegoedbon overhandigd.

De aanwezigen op dat event konden een vrijwillige bijdrage leveren aan het tot stand komen van de multi. Dat geld bleek achteraf zeer welkom, want wie onze multi gaat lopen zal zien dat kosten nog moeite gespaard zijn. Wel waren we wat optimistisch over de tijd die we nodig zouden hebben om de multi te maken.

Tijdens de eerste overlegronden tussen ons vieren bleek al snel dat ieder wel een idee had voor een waypoint, werd gekeken wat we allemaal nodig zouden hebben, wat we thuis hadden liggen en waar we de multi zouden gaan plaatsen. Toen heeft ook Jeroen (NomDuClavier) zich aangesloten bij ons illustere gezelschap. Behalve een leuk idee voor een eigen waypoint heeft hij ook zijn bijdrage geleverd aan de (besturings)techniek van andere wp’s!

Een privébos voor geocachers

Valerie en Willy wisten een bos waar geen muggles kwamen. Simpelweg omdat er bij elke ingang van het bos een bordje verboden toegang hangt. Valerie heeft toen zijn connecties bij de gemeente benaderd en wist toestemming te krijgen om hier een geocacheroute te mogen leggen. Echter, het originele bordje moest wel blijven hangen. We moesten van de gemeente een apart uitzonderingsbordje maken voor geocachers.

Daarna volgde het overleg met de wildbeheerseenheid en buurtbewoners. Want als je voor honderden euro’s materialen in een bos zet wil je niet dat iemand dat vernielt omdat hij het daar niet mee eens is. De jager liet ons bij de gezamenlijke verkenning van het bos ook prachtige plekjes zien waar we weg moesten blijven om het wild niet te storen.

Ondertussen was onze uitvinder Theo al begonnen aan de diverse technische waypoints. Want na (Verhuisbericht) Sprook Mookje en Bráánd! weet heel Nederland dat techniek hem niet vreemd is.

Maak tijdig je reservering

Tijdens onze brainstormsessies hadden we namelijk de lat voor ons zelf wel heel hoog gelegd. Het was ons gelukt om waypoints te bedenken die we zelf nog nooit ergens tegengekomen waren. Spoileren in dit artikel gaan we zeker niet doen. Maar we kunnen iedereen aanraden om te reserveren op GC7M8GW. Want deze multi is iets wat je echt zelf gezien moet hebben.

Ook de wp’s van Willy, Frans en Valerie naderden zo rond augustus 2019 hun voltooiing. De eersten werden toen al in het bos geplaatst. Hier en daar moesten wat stevige funderingen gemaakt worden, want we wilden wel dat onze multi tegen een stootje kan. We verwachten namelijk wel wat bezoek in dit bos.

Behalve waypoints, contacten met gemeente en omgeving komt er nog wel meer kijken bij zo’n cache. Net als voor iedere geocache moest er een cachepagina aangemaakt worden en werden er banners gemaakt. Ook moest een agenda worden aangemaakt om te kunnen reserveren.
Nadat alles in het bos stond werd de multi enkele keren proefgelopen.

FTF: uiteraard was deze voor Team PoeF

7 september was het eindelijk zover. Team PoeF mocht gaan lopen voor de FTF. We ontvingen hen met koffie en gebak waarna ook voor ons het grote genieten mocht aanbreken.

Vanaf het moment dat Team PoeF het eerste wp ontdekte werden we bedolven onder complimenten. Ze gaven aan dat ze de komende weken heel waarschijnlijk met een smile van oor tot oor rond zouden lopen. Elke log wordt sindsdien door team PoeF uitgebreid gelezen. Bogmen en Rebutia uit Kevelaer waren ook op het event en zij waren er als de kippen bij om de multi te gaan lopen. Daarna hebben ze de multi direct aangemeld bij Bessercacher. Na korte tijd en nog steeds 100% favo’s kregen we de oorkonde toegestuurd.

Het is een kado voor Team PoeF, dat wij met heel veel plezier gemaakt hebben. Dat anderen ook zo enthousiast zijn doet ons wel heel erg goed. Wie de multi loopt zal ook meteen begrijpen waarom iedereen zo enthousiast is. We zijn er zelf namelijk ook heel enthousiast over… maar blijven toch bescheiden.

Hopelijk is jullie nieuwsgierigheid toch gewekt zonder te spoileren…., en mogen wij jullie binnenkort bij onze multi (GC7M8GW) verwelkomen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.