32 nieuwe Geo-Arts uit 2019

Het wordt een jaarlijkse gewoonte: na 2017 en 2018 brengen we ook dit jaar een lijstje uit met geo-arts die dit jaar gemaakt zijn in Nederland en België. En of jullie creatief waren! Liefst 32 geo-arts haalden dit jaar het lijstje.

🖌️ De sleutel van os succes

Nabij Venray kan je op zoek naar deze sleutel geo-art. Het is een reeks bestaande uit 30 puzzels waarmee je jouw eigen parcours kan uitstippelen. Reken op een wandeling van goed 15 à 20 kilometer. Ontdek alles over De sleutel van os succes.

🖌️ Tailplanes

De reeks Tailplanes is een geo-art opgebouwd uit Wherigo-caches die samen een vliegtuig vormen. Als je goed kijkt, zie je dat deze geo-art pal op de luchthaven van Zaventem te vinden is. 40 Wherigo-caches waar de staarten van het vliegtuig de rode draad vormen: ontdek de Tailplanes.

🖌️ Avonturen van Simon’s Cat

Wanneer je deze geo-art bekijkt, zie je de kat uit de animatiefilms van de Engelse animator Simon Tofield. Ontdek alles over deze kat geo-art waarin ook uitgelegd wordt waarom deze geo-art zo opvalt op de kaart.

Simon's cat Geo-art

🖌️ Rondje Meensel-Kiezegem

45 stuks en een bonus: dat is dit rondje Meensel-Kiezegem. De geo-art stelt 2 badmintonracketjes voor, logisch ook want deze geo-art is samengesteld door vrienden met een gezamelijke badminton-hobby.

🖌️ Megense Muis

Een geo-art met een mooi verhaal, dat is de Megense Muis. Dit muisje op de kaart bestaat uit 31 puzzels en een wandeling van goed 14 kilometer in en om Megen. De Megense Muis.

🖌️ Un Baols toerke

Baarle: half Nederlands, half Belgisch. Dit enclavedorp verdiende een geocachereeks en bij deze is het zelfs een leuke geo-art geworden. Hop naar Baarle-Nassau en Baarle-Hertog voor Un Baols toerke.

🖌️ Euromast

Het Rotterdams symbool is de Euromast natuurlijk en aangezien er nog niet echt een geo-art was in deze regio was dit de ideale gelegenheid. Bovendien is dit een leuke fietstocht geworden. (Ontdek de eerste van deze reeks: GC8DTMZ)

🖌️ Blijmuiden

In Ijmuiden kan je op zoek naar een echte smiley. Deze geo-art met 23 caches zal je een wandeling van 15 kilometer door IJmuiden opleveren. Tijd om op zoek te gaan naar Blijmuiden.

Geo-art Blijmuiden

🖌️ One way

Heb jij in Merksem deze pijl al opgemerkt? Hij geeft jou een geocachereeks van 6 kilometer met 19 caches. En natuurlijk bestaat iedere puzzel van deze reeks uit… pijltjes.

🖌️ Isa’s wandeling

Isa is de trouwe viervoeter van team Verommeke. Deze hond gaat regelmatig mee op pad om te wandelen en geocachen en daarom kreeg deze een geo-art cadeau. Op de kaart van Tienen prijkt nu een leuke hondenpoot die samen Isa’s wandeling vormen.

🖌️ Mooi IJmuiden

Naast de Blijmuiden geo-art kan je in Ijmuiden terecht voor Mooi IJmuiden. Deze geo-art in de vorm van een anker neemt je mee naar een ander deel van IJmuiden en wil komaf maken met de vele vooroordelen van de stad.

🖌️ SBF Koekelare

Ook deze bierpot konden we niet vergeten opnemen in dit lijstje. De CO van deze reeks is ook aangesloten bij de Bierfanaten, dus met het bierfestival van Koekelare in aantocht maakte hij de SBF Koekelare reeks.

🖌️ Rabbit trail

Dit konijn moet jou een mooi stukje van Zeeland laten zien. In 32 caches volg je een prachtige route in 3 delen in en rond Goes. Alle delen zijn bereikbaar te voet en de laatste 2 ook met de fiets. Ontdek de Rabbit trail.

🖌️ Licence to Cache

Deze geocachereeks heeft zoals je waarschijnlijk al vermoedde een hoog James Bond gehalte. Het is een reeks van 50 caches die je in 3 lussen kan doen. Herken jij alle films?

🖌️ GEO-stART2run 🏃

Als iemand verzot is op lopen, dan maakt hij een lopend mannetje geo-art. 44 caches in de buurt van Bunsbeek zullen jou kennis laten maken met de hobby van CO EveRan die ook een handig overzicht heeft gemaakt van alle beschikbaar geo-arts in Nederland en België.

🖌️ I ♥ Holland

Nadat er in België enkele jaren terug de atomium geo-art was volledig in het thema van België, kwam er dit jaar ook een geo-art met als thema Holland. Hou je vast voor een reeks van 80 kilometer: I ♥ Holland

🖌️ Theelichtjes

Heb jij dit theelichtje al gezien op de Geocaching kaart? In de buurt van Putte kan je terecht voor deze geo-art met 62 caches. Voorzie je aan een fietstocht van 19 kilometer door woonwijken en haven. (start: GC83AZ5)

🖌️ Bankjes op de Maashorst

Weet jij hoeveel bankjes er staan op de Maashorst? Neen, dat dachten we al: maar het zijn er bijzonder veel en vele van deze bankjes verbergen sinds dit jaar een geocache: bankjes op de Maashorst.

🖌️ Maashorsttrail

De bankjesreeks op de Maashorst kreeg van een andere CO nog een aanvulling. Enkele maanden later prijkte er op de Maashorst ook een grote M (start: GC7YPTP), waardoor er nu heel wat caches te vinden zijn op de Maashorst.

🖌️ HP1: Zwaan

Dit is de 2de geo-art van CO Gargamel 007, na zijn meer dan geslaagde smurf geo-art heeft hij deze zwaan gemaakt. En dan in 2 kleuren! Een geocachereeks met mysteries en multi-caches (bonus: GC852Q9)

🖌️ Paashaas 2019 – Geo-art

Speciaal voor Pasen kwam dit konijn, of liever gezegd Paashaas, op de Geocaching kaart. In Kaatsheuvel kan je op zoek naar eitjes die net zoals met Pasen verstopt liggen. Ontdek het verhaal van de Paashaas 2019.

🖌️ Kerstklokje

Als er met Pasen een konijn op de Geocaching kaart mag komen, dan ook een kerstklokje met Kerst. Sinds 11 december kan je op zoek naar dit klokje in Zeeland (start: GC8ETNN)

🖌️ Rockrondje Den oker

Een rondje over rock-muziek, bij de bonus van deze reeks kom je terecht in een plaats waar regelmatig covergroepen optreden. Een rondje van 21 kilometer door bosrijk gebied in Diest (bonus: GC84MDY)

🖌️ De Walcherse Letterbox Trail

Een geo-art van een enveloppe bestaande uit letterbox caches, hoe toepasselijk is deze geo-art wel niet. Ondertussen leer je ook nog een stukje Walcheren kennen met de DWLT.

🖌️Aerdshouw

Deze geo-art(triquetra) bevat 32 caches en is geplaatst door de mol 1, die ook gekend is voor haar geocachereeks Mooi Bergerven. In totaal krijg je een wandeling van ongeveer 8 kilometer voor de kiezen.

🖌️ Wapenschild en Kruis

Het Tungri-event in Tongeren bracht dit jaar ook een geo-art uit. Deze geo-art bestaat uit 2 reeksje: het schild (start: GC86PQ1) en het kruis (start: GC88D7B).

🖌️ Game of Thrones

Operation Monkeys schreef dit jaar een stukje over hun jacht naar FTF, naast deze hobby bracht dit team ook een GOT geo-art uit volledig in het teken van de populaire tv-reeks Game of Thrones (start: GC88XF2)

🖌️ Den eikel

Scrat, bekend van Ice age, heeft tijdens de ijstijd heel wat eikels verstopt en het is nu aan ons om op zoek te gaan naar deze eikels. 9 kilometer en 26 caches (start: GC8320P)

🖌️ Scott & Whisky

Scott en Whiskey zijn 2 honden die de CO van deze reeks steeds vergezellen op de Geocaching zoektochten. Daarom ontstond voor hun dit fietsrondje van 40 kilometer met 79 caches (start: GC844M9)

🖌️ Meteorieten

Tussen Gavere en Sint-Maria-Latem kan je deze meteoriet geo-art terugvinden. De CO van deze reeks – met de toepasselijke nickname Meteor001 – voorziet voor ons een reeks in 3 lussen (start: GC8BQH3)

🖌️ Stier & Kreeft

In Zuid-Westvlaanderen hebben TheZodiacs voor ons 2 symbolen van sterrenbeelden getekend. Namelijk een Stier en een Kreeft. Deze geo-arts bestaan uit verschillende caches en reeksen.

🖌️ GE-O-RKEST

21 caches vormen samen deze muziekpuzzels. Het ge-o-rkest is een rondje van 9,5 kilometer waarbij heel wat muziekinstrumenten de revue passeren. Ontdek dit muzikale rondje: GC8D5FQ

🖌️ De relieken

Tussen Deinze en Nevele kan je deze vorm terugvinden op de kaart. Een geocachereeks met liefst 101 geocaches. Wie relieken zegt, zal waarschijnlijk wel denken aan Harry Potter waar deze reeks om draait. (start: GC7ZX42)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.