Liefde voor de Megense Muis

De (geo-art) Megense Muis. Graag neem ik je mee achter de spirit van dit diertje, dat meer betekent dan alleen maar geritsel, geknaag en soms een plaag. Laat deze route je ervaren wat liefde voor Megen en de Muis is.

Het begint in 2002 het jaar waarin ik mijn eerste grote liefde leer kennen. Samen hielden we van wandelen, Frank was handig op de PC en op onze wandelingen stopten we regelmatig voor het vinden van een doosje via de GPS (Venture Etrex). In 2005 was dat opnieuw het geval, maar in plaats van een logrolletje zat er een briefje in. Daar stond op ‘Wil je met me trouwen?’ Ja en zo kreeg ik de achternaam Muis. De jaren daarop kwamen er nog 3 kleine Muisjes in ons gezin bij. We genoten van de kinderen.

Leukemie dat is niet leuk

Ons geluk was van korte duur. Frank kreeg leukemie (bloedkanker) en kreeg een stamceltransplantatie. Toch was de leukemie te sterk en bleef ik met 3 kleine muisjes van 1, 3 en 5 achter… Wist je dat je bij leven iemand kan helpen met een bloedziekte, waardoor diegene kans heeft om beter te worden? Voor meer info ga naar www.matchis.nl.

Door dit alles was geocachen ver weg in mij leven. Maar in (2017) kwam ik door een collega weer in aanraking met het cachen. Zo was de ‘spirit back’. Samen met Mave2015 legde ik een eerste cache bij het werk. Geweldig hoe groot en anders het geocachen is geworden. Ik wilde graag een cache gaan leggen ter nagedachtenis aan mijn eerste grote liefde. In gedachte zag ik een geo-art Muis bij Megen hangen. Een prachtige omgeving waar we wonen en waar nog heel weinig caches lagen.

Hoe mooi als je letterlijk de liefde in de lucht mag zien.

Dromen waar maken, door erover te praten, maar ook gewoon te gaan doen. Wat ik allemaal leuk vind aan geocachen heb ik getracht te stoppen in de Megense Muis. Een knaller van een bonus wat we zagen in Lommel bij het Verloren Kabouterdorp, de creativiteit van WiGe waren de grote voorbeelden. Leuk vind ik ook de geniepige caches. Ik mocht lekker los gaan in creativiteit en ik kreeg hulp van manlief, vrienden, familie en natuurlijk proeflopers Visjeskijken en Teross. Mijn zus maakte een muis-logo en samen met mijn man werkte we aan de bonus-uitwerking.

Mijn tweede liefde omarmt het geocachen en gezamenlijk zetten we het cachen voort.

Zelf op zoek gaan naar de Megense Muis

De Megense Muis is een geocachereeks die samen de geo-art in de vorm van een muis vormt. De reeks bestaat uit 31 caches (bonus: GC8C34Y) met 31 puzzels die op voorhand opgelost moeten worden. Dankzij deze puzzels kom je meer te weten over het verhaal achter de muis en Megen en zijn omgeving. Wanneer je alle puzzels hebt kunnen oplossen, wacht er een wandeling van ongeveer 14 kilometer deels over verharde en deels over onverharde wegen.

Ik hoop dat ik de Megense Muis 5 jaar in de lucht kan houden. Als iedereen met liefde de Muis loopt en met alles omgaat moet dit lukken.

Blog geschreven door muisenco, met dank aan de afbeeldingen van Ruud van Breda.

1 gedachte over “Liefde voor de Megense Muis”

  1. Afgelopen week hebben we het veldwerk voor deze serie gedaan. Dinsdag volle goede moed naar Megen, met de fietsen achter op de auto. De weersvoorspelling was al niet geweldig en toen we de auto parkeerden, begon het al te miezeren. Tot overmaat van ramp, was ik ook nog mijn jas vergeten. Toch aan deze trail begonnen. Na een aantal caches te hebben gelogd, kwamen bij de CO aan huis, waar ik na een praatje verder kon met een geleende regenjas. Na nog enkele caches te hebben gelogd, zijn we vanwege de regen maar huiswaarts gekeerd.
    Afgelopen zaterdag 28 sept hebben we de rest van de serie gedaan en met succes de bonus kunnen loggen. Al met al een hele mooie serie met goed op te lossen puzzels en een verscheidenheid aan caches. Muisenco, bedankt voor het plaatsen en onderhouden van deze serie. Spikske

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.