Flevo plane in Lelystad

In de afgelopen jaren is er rondom het vliegveld Lelystad de nodige discussie geweest. Dat bracht ons op het idee om een geo-art te maken welke met het vliegveld Lelystad te maken heeft. Natuurlijk moest de route rondom het vliegveld lopen zodat alle toekomstige wijzigingen mooi gevolgd kunnen worden.

En zo ontstond er een idee welke ging groeien. We wilden al wel de volgende punten meenemen:
• De vorm van de art wordt een vliegtuig
• Hij moet met de fiets of lopende te doen zijn
• Een goede parkeerplaats voor vervoersmiddelen
• Niet op gevaarlijke punten stil staan
• Verschillende type puzzels, welke oplosbaar zijn
• Afsluiten met een bonus

Met dit in gedachten, ga je kijken of er een route te vinden is waarbij je met de fiets of lopende al deze caches kwijt kan. En deze route werd al snel gevonden over de beschikbare fietspaden die Flevoland rijk is. Het contact met de beheerders van de route is goed, dus ook de toestemming was snel geregeld.

Puzzels waarbij je bijleert over de luchtvaart

Dan de aandacht voor het maken van de puzzels. Doel was om elke cache zijn eigen puzzel te geven zodat de creativiteit in het oplossen de nodige aandacht vraagt. Zo hebben we met het maken weer het nodige over de luchtvaart opgestoken, we hopen dat met het oplossen van deze luchtvaart-puzzels hetzelfde gebeurt. Ondertussen werden ook de caches voorbereid, waarbij er speciale aandacht is gegeven aan de bonus.

De geo-art is een echte trail: de caches zijn niet moeilijk verstopt en vragen om gevonden te worden. De route loopt rondom het vliegveld met alle bedrijvigheid, maar ook door het landschap van Flevoland. Het landschap van Flevoland geeft in elk seizoen weer een ander beeld: in de zomer is Flevoland bekend om zijn brandnetels, dan groeien deze volop. Gelukkig wordt de trail genoeg gedaan zodat er cache-paadjes ontstaan, zo kan je alle caches vinden met een korte broek.

Zelf op zoek gaan naar de Flevo plane

De Flevo-plane of de vliegtuig geo-art in Lelystad is een geocachereeks bestaande uit 31 mysteriecaches (bonus van deze reeks: GC68JW2). De volledige route is ongeveer 13 kilometer lang en doe je best met de fiets of te voet. Je maakt een wandeling rond de luchthaven van Lelystad.

De trail is begin 2016 uitgekomen en heeft in de tussentijd ruim 1100 founds. We hebben in de jaren vele logs gelezen en deze zijn bijna allemaal positief. Zolang de trail nog te onderhouden is en niet al onze tijd opvraagt, zal hij actief blijven. Zodat nog vele cachers een mooie variërende route kunnen beleven, met een toepasselijke bonus.

Blog geschreven door AMTS

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.