Paashaas 2019 – Geo-art

Terwijl ik druk in de weer ben met al mijn eitjes te verven en te verstoppen in de Brabantse polder, komt er in mijn leger ineens een bericht binnen van geocachen.nl. Zelfs daar ben ik niet onopgemerkt gebleven, zal vast komen omdat ik mijn mooie gezicht op de kaart aan het zetten ben.

Van mijn vriend de Kerstman, hoorde ik dat er in de kerstperiode een hoop tekeningen uitkomen. Eigenlijk best raar dat er dan zoveel komen terwijl het rond Pasen zo mooi is buiten, de vogels fluiten, er zijn vele bloesems in mooie kleuren, de eerste bloemen laten zich zien en er worden jonge dieren geboren. Waar je ook om je heen kijkt de natuur staat in het teken van nieuw leven, de perfecte omstandigheden om lekker naar buiten te gaan.

Elke dag een nieuwe cache tot Pasen: de Paashaas geo-art

Daar begint mijn paashaas avontuur en verschijnt er elke dag tot aan Pasen een nieuw eitje op de kaart. Het eerste eitje dat op de geocache kaart verscheen kwam op Aswoensdag. Dit is de eerste dag na carnaval. Aswoensdag (GC834DF) is in de katholieke traditie het begin van de 40 dagen durende Vastentijd, die loopt tot en met Paaszaterdag en wordt ook Stille Zaterdag genoemd. Van Aswoensdag tot Pasen zijn er veertig vastendagen, waarbij de zondagen niet worden meegerekend.

Het idee om mijn gezicht op de kaart te leggen borrelde al even en kreeg steeds meer vorm. Ik heb een account aangemaakt en struin de polders af voor mooie plekjes om mijn eitjes te kunnen verstoppen. Alles wordt mooi in kaart gebracht en de tijd van puzzels bij de eitjes maken breekt aan. Er zijn mogelijkheden genoeg en ze hebben allemaal een paas(haas) tintje gekregen. Daarna is het tijd voor het opbouwen van de cache pagina’s, nog een hele klus, maar ook heel leuk om te doen. Als alles klaar is worden de eitjes aangeboden bij de reviewer met daarbij de datum van publicatie. De reviewer controleert de verstopplekjes en dan is het wachten tot de eerste die uit komt.

Paashaas 2019 geo-art

Geocaches Eitjes verstoppen

Ondertussen zit ik niet stil. Mijn bestelde eitjes, waar een flinke logrol in kan, zijn inmiddels binnen en ook heb ik mijn kasten eens nageplozen voor doosjes en decoratie. Het maken van de eitjes kan beginnen. Om het wat afwisselend te houden kies ik, net als bij de puzzels, voor verschillende methodes. Als alle eitjes klaar zijn worden ze netjes in hun eierdopje in het veld verborgen.

Aan puzzelaars in mijn omgeving geen gebrek en ze kraken het ene eitje na het andere. De eitjes worden door de omliggende paasliefhebbers goed ontvangen en er wordt al snel gesproken over “iedere dag tot Pasen een eitje” en “een geo-art op de kaart”. Ook wordt er hevig gespeculeerd over wie ik ben. Sommige paasliefhebbers zijn zo van me onder de indruk dat ze de hele polder afstruinen op zoek naar mijn eitjes terwijl ze nog niet eens zijn gepubliceerd. Op deze manier wordt geprobeerd een FTF te scoren en krijgen andere paasliefhebbers daardoor geen eerlijke kans. Deze “paasliefhebbers” hebben me aardig wat kopzorgen bezorgd, maar ik zou geen Paashaas zijn als ik daar geen oplossing voor zou vinden. Ik benut mijn reserve eierdopjes en verplaatst er een aantal, de overige gaan voorlopig uit het veld.

Inmiddels naderen de paasdagen en ben ik druk met de vragen over de puzzels die binnenkomen via het berichtencentrum. Ik geniet van alle logs die binnen komen en ondertussen broed ik op …… Laat ik dat idee nog maar even voor mezelf houden.

Zelf op zoek gaan naar de Paashaas 2019

Iedere dag tot Pasen zal je een nieuwe geocache kunnen vinden die samen een paashaas Geo-art vormen. Na het oplossen van de puzzels, kan je richting Kaatsheuvel om alle geocaches (of zijn het eitjes?) te gaan zoeken. Via deze cache (GC834DF) kan je eenvoudig op de Geocaching kaart de andere geocaches terugvinden. Iedere geocache heeft een andere benaming en kan dus ook afzonderlijk gelopen worden.

Dan zal ik nu afsluiten met het antwoord op de vraag die al menig paasliefhebber bezig houdt: Wie is toch paashaas2019?

Nou mijn naam is Haas,   

P. Haas om precies te zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.