Geo-art Blijmuiden

In september 2018 zijn wij, team Sasilon begonnen met geocachen. Via via hadden we er iets over gehoord. Mij leek het wel wat, maar mijn wederhelft had geen zin in dat Pokemon voor volwassenen.

Eigenwijs als ik ben, toch gaan inlezen en meteen een premium abonnement aangeschaft nog voordat we de eerste cache gevonden hadden.

De aanhouder wint (en is meteen verslaafd)

In september 2018 op vakantie naar Berchtesgaden Duitsland, maar nog steeds wilde mijn partner er niets van weten. Ik moest het slimmer aanpakken. Op de achtste dag van onze 10-daagse vakantie iets gepland waarna we veel tijd over zouden houden. Gotcha, nu kon hij er niet onderuit. Een paar traditionals uitgekozen en jawel… na de eerste cache was hij verkocht en toen begon de ellende 🙂 Mijn partner balen, want we waren al op veel plekken geweest waar veel caches lagen. Uiteraard hebben we de laatste 3 dagen niets anders gedaan dan geocachen 🙂

Eenmaal weer thuis kwam de winter in aantocht en kwam het cachen op een laag pitje. Tot we in april 2019 onze dochter, pleegdochter en hun partners een dagje mee namen. Nu is de hele familie verslaafd en ontstond het plan voor een eigen geo-art, want er lagen op dat moment maar weinig caches in IJmuiden.

Een smiley in Ijmuiden

De vorm was niet moeilijk, dat moest de “smiley” van Blijmuiden worden. De caches worden eenvoudig, omdat IJmuiden niet heel veel geschikte plekken heeft voor grote caches, maar de bonus moet wel knallen, want dat vinden wij ook leuk als we aan het einde van een trail of multi een super bonus vinden.

En dan zien we in mei 2019 de geo-art Mooi IJmuiden online komen. Deze uiteraard opgelost en de caches gevonden, waardoor we erachter kwamen dat de plekken die wij hadden bedacht te dicht op de caches van Mooi IJmuiden liggen. Balen, maar niet getreurd, gewoon even omdenken en het anders aanpakken.

Zo ontstond de geo-art Blijmuiden. IJmuiden met haar mooie maar ook zeker de minder mooie plekjes die we allemaal aan de cachers laten zien. Zelfs de vislucht van de visafslag krijg je mee, al zal niet iedereen daar blij mee zijn :-). De mannen aan de slag met de cachebehuizingen en de aanvragen voor toestemming aan de grond beheerders en voor mij de mooie taak om voor alle 23 caches een mooie listing te maken. Ik heb ervoor gekozen om bij vrijwel elke cache iets te vertellen over de plek waar de cache ligt en zoveel mogelijk de puzzels erin verwerkt. De puzzels niet al te moeilijk gemaakt, want de caches moeten wel gevonden worden.

Kom ook eens naar (Bl)ijmuiden

Op moment van het schrijven van deze blog is de geo-art 3 weken online. Wat een geweldige reacties krijgen we van de cachers die al geweest zijn. Zowel op de puzzels, als de locaties en de caches. Onze bonus heeft al heel wat favorietpunten gekregen en daar danken we alle cachers hartelijk voor!

Je kunt het beste parkeren bij 1 Blijmuiden – Telstar, GC8A9QF, van daaruit kun je te voet of met de fiets verder. De route is ongeveer 15 kilometer waar je 23 caches inclusief bonus zal kunnen vinden.

Wij, Team Sasilon en team Diekat0255, wensen jullie veel cache plezier in IJmuiden.

Blog geschreven door Sasilon, afbeeldingen van Jaap Bakker

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.