De Eemdijk in Bunschoten

Drie jaar geleden op vakantie in Zeeland hadden we een paar dagen vakantie over en niets meer op de planning staan. Ineens herinnerde ik mij ‘dat ene spelletje’, waarbij je iets moest zoeken. Na dit te hebben voorgesteld aan manlief, gingen we op pad met de fiets. “Maar wat zoeken we dan”, vraagt hij. “Uhm, ja, geen idee eigenlijk”, antwoordde ik. Manlief had er eigenlijk niet zo veel zin in, maar om nou direct “nee” te zeggen, vond hij ook weer zo wat. We hadden de cache toen toch nog redelijk vlot gevonden en zo begon onze verslaving.

En toen verstopten we zelf geocaches

We hadden na een tijdje een aantal losse caches op onze naam staan, maar hadden altijd nog de wens om een trailtje neer te leggen. Deze moest gevarieerd zijn, maar ook door een mooie omgeving.

Nadat we een rondje om het industrie terrein hebben gelegd hier in de buurt, zochten we een echt mooie omgeving uit, om een rondje te maken. Het idee voor het rondje bij Eemdijk was er wel al een tijdje, maar om het daadwerkelijk te gaan leggen werd steeds maar uitgesteld.

Totdat we eigenlijk maar gewoon zijn gaan lopen, we hadden inmiddels zelf al genoeg caches gevonden en daarmee wel wat ideeën. We vonden mooie plekjes, waar we de coördinaten namen en een opzet van de listing maakten. Doordat we er perse een rondje van wilden maken en de heen en de terugweg dicht bij elkaar liggen, was het hier en daar wel even puzzelen hoe we buiten de 161 meter grens konden blijven. Uiteindelijk is het toch gelukt om 18 mooie plekjes op de kaart te zetten, waarmee je niet alleen op de heenweg, maar ook terug naar de auto nog caches kunt zoeken. Zo is de weg terug niet zo lang.

Het landschap van de Eem

Dit rondje gaat langs de rivier de Eem. Nadat we contact hadden gehad met Waterschap Vallei en Veluwe en de gemeente, kregen we de toestemming die we nodig hadden om de caches te plaatsen en hebben we de route opnieuw gelopen en ingemeten.

Om het begin van de route te lopen, moet je over wat hekjes heen. De bewoners die hier aan dit stuk grond wonen, hebben in het verleden een stuk land moeten afstaan, omdat er hier een dijk moest worden opgehoogd. De bewoners mogen het stuk nog wel gebruiken en onderhouden, waardoor je op een stukje tussen de schapen doorloopt. Er is zelfs een heel nieuwsgierig paard, wat vriendelijk gedag komt zeggen als je door ‘zijn’ weitje loopt.

Verder is er veel qua natuur te zien. Verschillende soorten vogels, bloemen en planten zijn te bewonderen. Ook zie je zo af en toe een bootje voorbij komen.

Tijd om de caches te plaatsen

Toen werd het tijd om de caches te gaan plaatsen. We verzonnen verschillende verstop methodes. De meeste niet heel moeilijk, maar toch net even wat anders. We vinden dat caches er liggen om gevonden te worden. De nadruk moet hier volgens ons liggen op de omgeving. Ook de bonus gegevens zijn daarom ook makkelijk te vinden. Hiervoor is het ook niet nodig om alle caches te vinden, zodat als je er een mist, of je knipt het rondje doormidden, de bonus nog steeds gevonden kan worden.

Nadat de caches geplaatst waren, konden alle listings online en was het rondje een feit. Erg spannend om op de eerste logjes te wachten. De eerste logjes waren erg positief en ook daarna bleven de leuke logjes binnen stromen. Ondanks dat er soms redelijk wat onderhoud aan het rondje zit, denken we door alle positieve en lovende logjes: Ja, daar doen we het voor.

Op zoek gaan naar de caches op de Eemdijk

De Eemdijk is een rondje van 18 caches inclusief bonus (GC87N8Y), 16 traditionals, 1 multi en een bonuscache. Alle caches kunnen enkel te voet gedaan worden en kan je terug vinden in Eemdijk in Bunschoten.

Voor iedereen die dit rondje nog wil gaan lopen, willen we jullie heel veel plezier wensen. Voor diegene die de ronde al gedaan hebben, ontzettend bedankt voor alle leuke logjes en foto’s.

3 gedachten over “De Eemdijk in Bunschoten”

  1. Geocaching! Da’s weer tijdje geleden, maar misschien leuk om deze week weer eens te doen. Hé ik zie nieuwe caches vlak in de buurt! Leuk! Die wil ik wel vinden. Helaas geen Premium app, daar doe ik dit echt te weinig voor. Heb je een tip zodat ik deze route toch met mijn kids kan gaan lopen? Where to start?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.