Rabbit Trail in Goes

Toen ik zelf rond de 1000 finds had en al zoveel plezier heb beleefd aan het vinden van caches en hierbij de meest leuke creaties ben tegengekomen, werd het tijd om zelf ook eens wat caches te leggen. Maar… dat moest dan wel gelijk goed!

De ideeën waren er al snel

Wat wilde ik graag maken voor mijn mede-cachers? Ik wist al gelijk dat ik een geo-art wilde maken, en dat ik graag een mooi stukje Zeeland wilde laten zien bij mij in de buurt. En de bonus… die moest dan ook wel echt een beloning zijn voor het voltooien van mijn geo-art en een heus TB hotel zijn waar gasten kunnen inchecken, en oja natuurlijk wilde ik ook graag een banner maken omdat ik die zelf erg leuk vind.

Eerst maar eens een thema verzinnen, ik wilde een leuke afbeelding, een dier. Welke van mijn eigen dieren leent zich hiervoor? Het paard en de ezeltjes vallen af, te moeilijk om mee te beginnen. Onze dwergpapegaaien idem dito. Een kat of een konijn? Ja, een konijn moest het worden, met flinke oren net als onze Vlaamse reus en Franse hangoor. En toen kwamen de ideeën vanzelf.

Een konijn in 32 caches

De afbeelding werd ontworpen en op de kaart geplaatst, oeps dit waren toch wel veel caches, namelijk 32. Het stuk natuur wat ik hiervoor had uitgekozen zou niet groot genoeg zijn, mede omdat het te smal is voor een heen,- en terug route, en er ook enkele andere caches in de buurt liggen. Dus moest er nog een stuk worden gezocht met voldoende verstop-plekken, en een afwisselende leuke route. Dat viel nog niet mee, uren werd de omgeving verkend en gewijzigd. Ondertussen werden materialen bij elkaar gesprokkeld en geknutseld aan de bonus (en TB hotel), die steeds leuker werd en de kers op de taart moest zijn. Vervolgens werden de logrollen gemaakt, en ook een toepasselijke banner. Nadat ook de puzzels waren verzonnen over een konijntje met veel honger, kon er toestemming voor plaatsing worden gevraagd voor het plaatsen van de caches én de bonus waarna de nodige wijzigingen nog volgden.

En toen kwam het spannende moment dat de RABBIT trail werd gepubliceerd; zouden mensen het echt leuk vinden, of vind ik dat alleen? Zou alles wel kloppen? Reikhalzend werd uitgekeken naar de eerste cachers, een aantal caches kom ik dagelijks langs, of kan ik zien vanuit mijn huis… Nou de eerste cachers lieten niet lang op zich wachten, en na het eerste weekend hadden al 32 teams de hele trail voltooid! Dat was echt ver boven verwachting natuurlijk, ook al omdat sommigen echt van ver komen, speciaal voor deze trail.

Het meest geniet ik van de vele leuke, originele logs of berichten die ik krijg en van de leuke gesprekken met cachers die ik tegenkom op de trail route. Ja dit smaakt naar meer. Een nieuwe geo-art komt er zeker, ik denk een kat!

Zelf op zoek naar de Rabbit trail

De Rabbit trail voert je door het gebied rondom sluis de Piet en het Schenge. De totale afstand van het rondje is 15 kilometer en kan je opdelen in 3 delen:

  • Het eerste deel (cache 1 t/m 11 – 4,5 km) is alleen te voet toegankelijk.
  • Het tweede deel (cache 12 t/m 25 – 7,5 km) kan je te voet, met de fiets of met de wagen doen.
  • Het laatste deel (cache 26 t/m de bonus – 3 km) te voet of met de fiets, niet met de auto want bij de meeste caches is geen stop/parkeermogelijkheid omdat de wegen smal zijn!

Vooraleer je afzakt naar Goes kan je natuurlijk eerst alle puzzels oplossen van de caches. Alle info kan je vinden bij de bonuscache (GC86HRM)

Blog geschreven door Jibby67

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.