Eten en drinken in jouw Geocaching tas: recepten en tips

Wanneer je gaat geocachen heb je meetal wel een rugzak mee waarin jouw Geocaching Tools zitten. Het is niet altijd gemakkelijk om zomaar iets mee te nemen want voor je het weet sleur je snel heel wat (overbodig) gewicht mee. Bekijk dus zeker steeds de listing van de caches om te weten welke extra tools (hengel, magneetstok, waadpak, …) je moet voorzien. Maar naast deze tools is het belangrijk om ook voldoende eten en drinken mee te nemen in je rugzak.

🎒Vergeet dit niet in jouw Geocaching rugzak

Bij een dagje geocachen raden wij aan om deze dingen toe te voegen aan je rugzak.

  • Water is een no-brainer om in je tas te plaatsen: de beste dorstlesser én bovendien kan je sommige caches te pakken krijgen met water. Plaats ook een fles water in je wagen, voor na je tocht.
  • Een tussendoortje want voor je het weet ben je enkele uren aan het cachen ipv. het voorziene uurtje. En als je kinderen meehebt tijdens de wandeling, dan ben je ongetwijfeld tevreden dat je iets mee hebt om te knabbelen.
  • Wanneer je een iets langere toch gaat maken met bijvoorbeeld een geocachetrail dan is een lunch een must have. Niets smaakt beter dan je eigen gemaakte verse lunch en je kan bovendien snel terug verder: op restaurant ben je een beetje afhankelijk van de bediening.

Een blikje cola weegt al wat zwaarder en een brooddoos vol brood is altijd maar hetzelfde… Daarom geven we een aantal gezonde en gemakkelijke tips op een rijtje.

🚰 Refresh met water

Eerst en vooral is het belangrijk om voldoende te drinken. Het is niet alleen gezond voor je lichaam, maar het is ook het belangrijkste punt om te doen tijdens de warme zomerdagen.

Een frisse cola is altijd lekker en iedereen heeft wel eens nood aan wat lekkere suikers, maar probeer vooral je dorst weg te krijgen door water te drinken. Dat is vooral gezond, maar ook beter voor je lichaam. Zo is de kans kleiner dat je lichaam zich uitgedroogd voelt.

Velen maken ook gebruik van plastic flesjes of blikjes cola. Probeer dat zo weinig mogelijk te doen. Je mag doen wat je wilt natuurlijk, maar wij zijn geocachers en wij zien de natuur als onze tweede thuis. Een drinkfles of flesjes water hergebruiken is daarom de beste oplossing!

🍎 🍪 Een (gezond) tussendoortje

Of het nu gezond is of niet, iedereen eet tussen het cachen door wel eens iets. Soms is dat een appel, anderen hebben heel wat koekjes of snoepjes bij. Dat is ook wel nodig na de grote inspanningen die wij moeten doen om tot bij de caches te raken.

De dag voor je gaat cachen kan je eventueel samen met je gezin (of alleen) koekjes bakken. Je hebt de ene dag plezier gehad aan het maken van de koekjes en de volgende dag kan je dubbel zoveel genieten door ze op te eten. Misschien kan je er wel een traditie van maken?


Zandkoekjes maken

Benodigdheden voor zandkoekjes

  • 1 ei
  • 150g boter
  • 100g basterdsuiker
  • 200g tarwebloem
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Zandkoekjes recept

Dit is een recept voor zandkoekjes dat iedereen gemakkelijk kan onthouden. Leuk om eens met de kinderen of kleinkinderen aan de slag te gaan. Zandkoekjes maken is heel eenvoudig en de vormpjes kan je zelf kiezen.

  1. Begin met het splitsen van het ei. Gebruik alleen de eierdooier.
  2. Nadien mag je alle ingrediënten samenvoegen en kneden tot stevig deeg.
  3. Zorg ervoor dat het een mooie ‘bol’ wordt en wikkel hem in folie zodat hij een 30-tal minuten kan rusten in de koelkast.
  4. Nadien kan je het deeg mooi uitrollen en kan je er vormpjes uit maken.
  5. Verwarm de oven ondertussen op ongeveer 180 graden.
  6. Wanneer de vormpjes gemaakt zijn, kan je ze leggen op bakpapier op de bakplaat.
  7. Zo kunnen ze snel de oven in voor ongeveer 15-20 minuten.

erder is het ook altijd lekker om iets gezonds te eten. Je kan altijd een appel in je rugzak stoppen of een aantal druifjes in een doosje. Vergeet wel niet dat sommige fruitjes niet zo bestand zijn voor lange wandelingen en moes worden (denk aan bananen of kiwi’s), steek deze daarom in een doosje of in een beker. Je kan ook steeds een snelle fruitsalade maken. Dat gaat misschien iets sneller dan het bakken van koekjes de dag voordien. Gooi wat fruit in stukjes bij elkaar in een doosje, wat citroensap erover (om het vers te bewaren) en een klein vorkje in je rugzak. Tijdens het geocachen kan je altijd wel eens een kleine pauze nemen om er een paar hapjes van te nemen!

Fruit voor de energie!

🍲 Een haalbaar middagmaal

De meeste geocachers gaan ergens eten, smeren hun eigen boterhammetjes of kopen ergens een broodje. Dat kan natuurlijk allemaal en is ook wel lekker. Alleen is het meestal hetzelfde. Je kan altijd gebruik maken van heel wat alternatieven.

Je kan nog altijd iets lekkers gaan eten, maar bekijk online eerst eens naar eventuele ‘speciale’ restaurants. Ooit al naar een Grieks restaurant geweest? Of een vegetarisch restaurant? Altijd leuk om iets nieuws in eigen land te ontdekken.

Als je dan toch je eigen boterhammen wilt maken, dan kan je misschien eens wat anders dan het ‘neutrale’ beleg gebruiken. Neem wat kaas en gooi er wat verse groentjes (salade, tomaatje …) ertussen. Wat ook lekker kan zijn is avocado met wat kruiden op je boterham. Probeer het eens uit en wie weet heb je wel je favoriete boterham gemaakt?


Couscoussalade met feta kaas en groentjes

Ingrediënten Couscoussalade

  • 250g couscous
  • 375ml water of bouillon
  • komkommer
  • kerstomaatjes
  • feta kaas
  • kruiden naar keuze
  • eventueel olijfolie en citroensap
Ingrediënten die gebruikt kunnen worden

Recept Couscoussalade

Je kan de salade bereiden hoe je het zelf wilt. Couscous duurt niet lang om te koken. Dit is dus ideaal om even snel de dag voordien of de ochtend zelf klaar te maken.

  1. Gebruik ongeveer 375ml water en breng het aan de kook
  2. Giet de couscouskorrels in een kom en giet er het hete water of bouillon over
  3. Laat het ongeveer een kwartier afgedekt koken.
  4. Nadien zou de couscous al klaar moeten zijn en kan je de couscous afkruiden met peper en zout.
  5. Voeg groentjes naar keuze toe: komkommer, advocado, kerstomaatjes, …
  6. Als je het wat frisser wil, kan je wat citroensap of olijfolie toevoegen.

Smakelijk!!

Blog mede mogelijk gemaakt door Stefanie, lid van Operation Monkeys

2 gedachten over “Eten en drinken in jouw Geocaching tas: recepten en tips”

  1. Ik ga zelfs nog een paar stappen verder dan het maken van zandkoekjes: ik maak voor de grote trip mijn eigen tarwebollen, rozijnenbollen en haverkoeken. Dus vanaf de basis. Uiteraard een hardgekookte ei, komkommer en kleine tomaatjes. ongeveer 4 flessen water in herbruikbare flessen. Dan kan een dag op avontuur beginnen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.