I ♥ Holland

Na het publiceren van de winderige toer, vorig jaar januari, kregen we veel positieve reacties. Hierdoor begon het al snel weer te kriebelen bij Ronald (Tom_Poes) en Irene(TeamIRB), de gezichten achter COenCO.

Helaas, we zijn geen cacherscollectief, zoals we weleens in logjes lezen. Maar wel een enthousiast duo dat veel plezier beleeft aan het maken, leggen en onderhouden van geocaches. Ook het contact met medecachers door het beantwoorden van puzzelvragen vinden we leuk om te doen. Maar uiteraard blijven we zelf graag op pad gaan en de natuur intrekken om geocaches te vinden.

De inspiratie

Na het uitkomen van de winderige toer en oplossen van de beginnersfoutjes, konden we weer zelf op pad in maart 2018. We kozen voor de geo-art Dit is Belgisch in Scherpenheuvel. We hebben daar een heel plezierig weekend gehad, met vele leuke caches in een mooie omgeving! Nooit geweten dat Scherpenheuvel een pelgrimsoord was, zo wordt je steeds wijzer door geocachen en vind je vele mooie plekken!

Dat riep bij ons de inspiratie op om zelf een serie in Nederland te gaan maken. We zijn niet gelijk aan de slag gegaan, af en toe kwam het onderwerp weer eens naar boven en werd er volop gebrainstormd. Gaan we de structuur met bonussen van Dit is Belgisch gebruiken? Hoe moet de art eruit zien, een molen of de vlag misschien? Wat gaan we met de caches doen?

Als je gaat bedenken wat er typisch Nederlands is, dan komen er al heel wat onderwerpen naar boven en de lijst gemaakt. Gedurende de winter kwamen de creatieve puzzel- en cache ideeën hierbij. Tom Poes was daarnaast ook met een verbouwing bezig, waardoor hij in het klein nog even doorging met bouwen.

Het ontwerp

In het najaar zijn we begonnen met een rondje fietsen om te kijken waar we caches neer zouden kunnen leggen. Wat zou een mooie fietsroute kunnen zijn? Met de GPS in de aanslag werden er plekjes uitgezocht, gekeken wie de grondeigenaren waren. Door het zoeken van de plekjes groeide het idee om caches zoveel mogelijk met de omgeving te combineren. Verschillende keren zijn we erop uitgetrokken en daarbij hebben we alvast wat caches geplaatst, zodat we ook konden zien of het goede plekken waren.

Intussen moesten we ook aan de slag om de puzzels te gaan maken. De serie kreeg zijn vorm, de puzzels en caches raakten steeds meer op elkaar en het thema afgestemd. Na een aantal ontwerpen zijn we uitgekomen op het uitschrijven van de letters Ik hou van Holland op de geocaching kaart. De serie groeide, het aantal kilometers kwam uit rond de tachtig over de hele afstand. Dit maakte dat de letters de beste optie zijn om de art te maken. Omdat we zelf 80 kilometer teveel vinden op 1 dag, hebben we twee routes gemaakt die elkaar in het midden raken. In de listing van de Bonus (GC7ZVK0) is alle uitleg hierover te vinden.

De zicht op….. caches

Het duurde een tijd voordat we de toestemming van de boswachter kregen, die tijd werd gebruikt om lange afstanden in de route te vullen met andere caches. De zicht op… dorpen op Oost-Flakkee kwamen uit, gecombineerd met caches uit de gewoon mooi uitzicht serie. Hiermee zorgden we ervoor dat de afstanden tussen de verschillende caches niet te lang zijn, maar dat je ook niet om de 160 meter van de fiets hoeft te springen. Elke cache die gelegd is binnen 500 meter van de route heeft een banner op de cache pagina gekregen als reminder dat hij tijdens de serie gedaan kan worden (vb: Zicht op Ooltgensplaat – GC843YV).

De publicatie

Eind maart komt dan de toestemming van de boswachter binnen en kunnen we aan publicatie gaan denken. De datum geprikt, overleg gepleegd met de reviewer en dan gaan in een hoog tempo de caches door de review heen. Een mooie bijkomstigheid is dat in deze periode de tulpenvelden op Goeree-Overflakkee in bloei komen. Waar we de vorige keer door de publicatie werden overvallen, doordat we zelf geen tijd gepland hadden, waren we er nu klaar voor. Het was weer spannend, kloppen alle puzzels? Staan alle caches nog op zijn plek? Wat gaan de reacties worden?

Tulpenveld in bloei op Goerree-Overflakkee

De vergeten petling, een mooi verhaal!

Als je vast caches gaat plaatsen met de gedachte dat je dan kan bekijken of het goede verstopplekjes zijn, dan kan het gebeuren dat je wel eens wat vergeet. Na het uitkomen van de serie kregen we berichtjes van podiumjagers welke cache ze nu gevonden hadden??? Eh, …. geen idee! Dan maar zelf eens op onderzoek uit, de rest kun je in de listing verder lezen van GC86KV4 .

Ik hou van Holland

Inmiddels is de serie nu een ruime maand geleden gepubliceerd. Nummer 1 is uitgekomen met GC83H4K. We zijn blij met de reacties en we hebben al vele enthousiaste medecachers gesproken. Dit is waar we het voor doen!

We nodigen je uit om de serie te komen bezoeken en zijn altijd bereid om te helpen met het beantwoorden van puzzelvragen!

Blog geschreven door COenCO

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.