De sleutel van os Succes

In 2005 hebben we, Geert en Yvonne van team Ywie, de eerste geocache gevonden samen met een vriend. Deze had een gps gekocht en die moest uitgeprobeerd worden. Wat kun je er zoal mee? We hadden gelezen op internet over geocachen. Interessant! Dus een multi-cache net over de grens in Duitsland uitgezocht en uitgeprint en met z’n drietjes er op uit. En zowaar lukte het om deze tot een goed einde te brengen. Onze naam hebben we toen niet opgeschreven, wisten wij veel toen dat dat de bedoeling was. In 2006 hebben we zelf een gps aangeschaft en zijn we onze eerste cache gaan doen met onze eigen naam “Ywie”, een nickname die Yvonne had gekregen op de middelbare school.

Een ideetje dat rustig aan vorm kreeg

Begin 2018 zien we dat er langzaam aan meer en meer geo-arts op de kaart verschijnen. Yvonne zegt tegen mij “zou het niet leuk zijn als we ook een geo-art in het Venrayse zouden neerleggen?” Er gaan maanden overheen waarbij we het er regelmatig over hebben en langzaam komen de contouren van een geocache-trail op papier. Maar wat voor onderwerp? Hoe moeilijk moeten de puzzels zijn? Wat voor puzzels? … Dat waren allemaal vragen die over tafel vlogen. Er werden een aantal criteria opgesteld. De puzzels moeten variëren in soort en moeilijkheid, terwijl de caches dan weer op verschillende manieren verstopt moeten worden. De mensen moeten het gevoel hebben dat puzzel en geocache samen komen. Het onderwerp werd ons zelf, TEAM YWIE.

Wat kenmerkt team Ywie?

Maar wat voor geo-art moet het gaan worden? Doordat we waren begonnen met de puzzel ideeën over ons op te schrijven ontdekte we dat we eigenlijk aan het opschrijven waren wat ons bij elkaar heeft gebracht en nog steeds bij elkaar houd. Dus kort omschreven, dat we de sleutel van os succes aan het realiseren waren.

Zelf op zoek gaan naar De sleutel van os succes

Wat houd de geo-art “de sleutel van os succes” (GC84T9Q) nu in? Het zijn een 30-tal puzzels welke gelegen zijn in de Ballonzuil-bossen bij Venray. De route mag je helemaal zelf uitstippelen in 1 of meerdere ronden. Doe je de hele reeks in 1 keer houd er dan rekening mee dat je tussen de 15 en 20 Km over zandpaden moet lopen of fietsen.

De puzzels geven een goed beeld van onze hobby’s, interesses en passies weer. De manier waarop deze puzzels in elkaar zitten, is ook zoals we zelf graag puzzels zien: afwisselend en oplosbaar (en soms ook een beetje goed lezen 😉 ). Bij het veldwerk hebben we geprobeerd variatie te brengen in het verstoppen en het bereiken van de logrol.

Wat hopen wij dat de mensen van onze art vinden?

We hopen dat ze met plezier het puzzelwerk doen en dat ze in het veld genieten van de natuur en de geocaches waarbij ze soms verrast worden doordat puzzel-info en oplossen in het veld hand in hand gaan waarna ze moe maar voldaan weer naar huis terugkeren en ons als beloning een leuke log geven.

Geogroet van Geert en Yvonne (Ywie)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.